herkese merhabalar,
birkaç gün önce J kasa Opel Astra Sedan sahibi oldum ve aranıza katıldım... aracımı değiştirmeye karar verdiğimde aklımda Astra hiç yoktu... hatta önerenlere aracı çok fazla beğenmediğimi belirtiyordum… 1 yıl uno, 1 yıl Citröen C3 kullandıktan sonra aracımı satmıştım… C4, Megane, Civic v.b araçlar için araştırma yapıp ve sancılı bir araba arama süreci sonunda tekrar C3 almıştım…
aracınızı almak için ederinin çok altında teklif verenler, aracınızı kötüleyenler, pazarlık adabından haberi olmayıp karşısındakinin zekası ile oynayan zeki!! insanlar, yalan dolan ile araç satmaya çalışan çakallar… döndük dolaştık dizel düz vites boş donanım C3 aracı satıp bir yıl daha yeni otomatik tam donanımlı bir C3 aldık… stres, sinir ve reflü de ekstraları oldu…
acaba aracımı değiştirsem mi dedikten sonra yaklaşık 5 ay önce C3 ‘üm satılığa çıkarmıştım ve baktım ki aynı sancılı süreci tekrar yaşayacağım, satıştan vazgeçmiştim ancak bebek olunca ve biraz geniş bagaja ihtiyaç duymaya başladığımda araç değişikliği zorunlu oldu…
ilk olarak bütçe ve buna bağlı olarak marka, model, iç donanım, dış donanım v.b. özellikler, olmazsa olmazlar gibi kriterleri belirledikten sonra 7 model üzerinde yoğunlaştım… segment ve özellikler farklı olabilir ancak anlayamadığım şekilde liste böyle oldu…
İzmir Honda Bornova Terakki servisinde ilk 5 aracı inceleme fırsatım oldu…
Egem Opel servisinden aracımızı satın aldık… 17000 km de 2017 Model 1.6 CDTI Otomatik Vites Elite Paket…. Piyasa şartlarına göre belki 3 – 5 bin TL yukarıda almış olabiliriz ama bu da bir ki ekstra (sunroof, köpekbalığı anten) için en önemlisi de oradaki arkadaşların verdiği güven, ilgi alakaları için değer… İçe sinmek diye bir şey var hani sindi diyebiliriz… umuyorum bu şekilde de devam eder... Tanrı herkesin gönlüne göre versin.... Çok uzun yazmışım… teknik değerlendirme yapamadım çünkü sadece fiziksel inceleme imkanım oldu… C3 ‘ün yakıtını biraz arayacak gibiyiz ama hızlanması, yolu hissettirmemesi, malzeme kalitesi, bagajı, kliması çok iyi…
Okuyanlara ve okuyamayanlara teşekkürler…. Ben olsam muhtemelen bu kadar uzun bir şeyi okumam... pazar sabahı iş yerinde çenem düşmüş adeta… affedin
Herkese kazasız, belasız, cezasız yolculuklar diliyorum...
birkaç gün önce J kasa Opel Astra Sedan sahibi oldum ve aranıza katıldım... aracımı değiştirmeye karar verdiğimde aklımda Astra hiç yoktu... hatta önerenlere aracı çok fazla beğenmediğimi belirtiyordum… 1 yıl uno, 1 yıl Citröen C3 kullandıktan sonra aracımı satmıştım… C4, Megane, Civic v.b araçlar için araştırma yapıp ve sancılı bir araba arama süreci sonunda tekrar C3 almıştım…
aracınızı almak için ederinin çok altında teklif verenler, aracınızı kötüleyenler, pazarlık adabından haberi olmayıp karşısındakinin zekası ile oynayan zeki!! insanlar, yalan dolan ile araç satmaya çalışan çakallar… döndük dolaştık dizel düz vites boş donanım C3 aracı satıp bir yıl daha yeni otomatik tam donanımlı bir C3 aldık… stres, sinir ve reflü de ekstraları oldu…
acaba aracımı değiştirsem mi dedikten sonra yaklaşık 5 ay önce C3 ‘üm satılığa çıkarmıştım ve baktım ki aynı sancılı süreci tekrar yaşayacağım, satıştan vazgeçmiştim ancak bebek olunca ve biraz geniş bagaja ihtiyaç duymaya başladığımda araç değişikliği zorunlu oldu…
ilk olarak bütçe ve buna bağlı olarak marka, model, iç donanım, dış donanım v.b. özellikler, olmazsa olmazlar gibi kriterleri belirledikten sonra 7 model üzerinde yoğunlaştım… segment ve özellikler farklı olabilir ancak anlayamadığım şekilde liste böyle oldu…
- Yeni kasa Honda Civic – Benzin&LPG Otomatik (eskiden beri hayalimdi),
- Eski kasa Honda Civic - Benzin&LPG Otomatik (üsttekine param yetmeyebilir)
- Citroen C4 ya da C5 Dizel Otomatik (Kalitesini bildiğim araçlar)
- VW Jetta – Dizel Otomatik (toplum baskısı)
- Astra J – Dizel Otomatik (toplum baskısı)
Fiat 500 L – Dizel Otomatik (İnanılmaz keyifli aile aracı)Citröen C4 Picasso (İnanılmaz keyifli aile aracı)
İzmir Honda Bornova Terakki servisinde ilk 5 aracı inceleme fırsatım oldu…
- Honda Civic en full modeli ile de test sürüşü yaptım… o anda Honda ile aşkımız bitti… araç geniş, ışıklar, ekranlar, dikkat çekici detaylar ama kalite hiç yok… yalıtım zayıf… hele arka koltuk için yol sesi olduğu gibi içeride… fazla da gömmeyeyim ama inanın hayal kırıklığı yaşadım… sıfır km alamasam bile 2017 model 20000 km ‘de bir araç vardı onu alacaktım ama dediğim gibi olmadı… hakkını teslim edeyim araba yolda akıyor… herkesin dikkati sizde ama o kadar… sadece o kadar…
- Civic için bir önceki kasa çok güzel bir araç vardı ancak test sürüşüne izin vermedikleri için açıkçası aynı şeyler ile karşılaşmaktan korktum ve vazgeçtim…
- Citröen seven birisi olarak C4 ve C5 araçlar çok güzel geldi… özellikle C5 ile bir gün buluşacağız diye sözleştik… aracı incelediğimin ertesi günü satılmıştı…
- VW Jetta 1,6 TDI Otomatik (DSG) iki adet araç vardı… 2014 Highline ve 2015 Confortline… İlk araç 83000 km de idi… sağolsunlar lütfettiler ve aracı çalıştırmama izin verdiler… kimse kusura bakmasın da resmen traktör gibi… babamın 87 model 300 D mercedesi var daha sessiz… ve araç titriyor resmen… sebebini sordum bu araçlar böyle, normal dediler… diğerini çalıştırdım (65000 km) onda gürültü vardı, titreme yoktu ama devir dalgalanması vardı… bunda titreme yok devir dalgalanması var dedim, o da normal diğerinde bir ayarsızlık olabilir kavramada dediler… P viteste duran, olduğu yerde çalışan arabada ne kavraması arkadaşlar demedim, teşekkür ettim ve sessizce oradan çıktım… 0 km tarafında bir hanımefendi var kendisi çok yardımcı oldu… bence 2.el tarafı bu hanımdan bir şeyler öğrenebilirler… neyse oraya 2. El araba alma niyetiyle 3. gidişimdi ama bir daha gitmem galiba… 0 km civic harici bir model için de doğrudan o hanım ile muhattap olurum…
Egem Opel servisinden aracımızı satın aldık… 17000 km de 2017 Model 1.6 CDTI Otomatik Vites Elite Paket…. Piyasa şartlarına göre belki 3 – 5 bin TL yukarıda almış olabiliriz ama bu da bir ki ekstra (sunroof, köpekbalığı anten) için en önemlisi de oradaki arkadaşların verdiği güven, ilgi alakaları için değer… İçe sinmek diye bir şey var hani sindi diyebiliriz… umuyorum bu şekilde de devam eder... Tanrı herkesin gönlüne göre versin.... Çok uzun yazmışım… teknik değerlendirme yapamadım çünkü sadece fiziksel inceleme imkanım oldu… C3 ‘ün yakıtını biraz arayacak gibiyiz ama hızlanması, yolu hissettirmemesi, malzeme kalitesi, bagajı, kliması çok iyi…
Okuyanlara ve okuyamayanlara teşekkürler…. Ben olsam muhtemelen bu kadar uzun bir şeyi okumam... pazar sabahı iş yerinde çenem düşmüş adeta… affedin

Herkese kazasız, belasız, cezasız yolculuklar diliyorum...