Ne Yapacaz Bu dolmuşçuları ???

Bir haftadır Ankara'dayım (birazdan yola çıkacağım) kameralar çok faydalı olmuş, büyük bir kesim kamera olsun olmasın ışıklarda kuzu kuzu bekliyor.

dıkkat etmek lazım ya bursa dogu kısmı ankara yolu munıbus ışkencısı devam edıyor metroyu uzatsalarda munıbus ıskencesı bıtse :(

güncel

Benimde o kadar Avrupa gezmisligim var, hic trafik polisi dikkatimi cekmedi.

avrupa da polis sadece olması gereken yerde olur.
her yerde değildir. sevmesemde oturmuş sistemleri yüzünden heryerde polis durmasına gerek yoktur.

kaanka ya katılıyorum....

minibüs ve dolmuşculara gelince onları yola getirmek kolay yeterki isteyin.

tamamen kaldırarak:D:D:D hangi gelişmiş sehirde dolmuş minibüs var:D:D

minibüsleri saat kontrolüne alırsınız ve her minibüsü kullanacak kişinin saati belli olur bu saatler içinde kullanacak şöför ekstra sınavlarla sınanır ve belli periyotlarla denetlenir.
Her taraf kamera plakadan tespit yapılarak o saatte çalışan şöför uyarılır gerekirse lisansı iptal edilir.
ısrarla hata yapılan araçların plakası geçersiz sayılarak hakkı elinden alınır.
v.s. daha bir çok yaptırım uygulanabilir fakat bu belediyeninde işine gelmez ?

neden çünkü belediye otobüsleride bu kapsama gireceğinden maliyetli ve külfetli olacaktır.

Dün hastaneye işim düştü ve araba babamdaydı mecburen dolmuşa bindim.Resmen insan kasabı diyorum bunlara.Kendinden önceki dolmuşu geçmek için normal yolunda giden birinin önüne anıden kırdı,adamın ne günahı vardı dedim.Tınlamadı el kol işareti yapıyordu hala birde :mad:
Yanımdakilerle konuşuyorum onlarda tepki gösterdi.Sonra birde diğer dolmuşu geçmek için karşı şeride girdi.Ne yapıyorsun dedim,insan canı taşıdığını unutmadiye çıkışınca bir de ters ters baktı.Diğer dolmuşu tam geçerken inmek istediğimi söyledim. Mecburen durdu.:mad:

İnince ilk iş olarak polise plakayı bildirdim ve yaptıklarını anlattım ama ne kadar etkili olur bilemiyorum :(

Yani bunlara gerçekten bir düzenleme getirmeleri gerekiyor.İktidar ve mualefet birbirine laf yetiştireceğine adam gibi çalışmaya başlamalılar :mad:

Dün akşam kanalın bir tanesinde bu konu tartışıldı taksici söför federasyon baş. aynı şekilde minibüs şöförü ve münübüsçüler dernegi başkanı falan avukatlar kuryeler sürücükurlarının yetkilileri faklan.
Gece 2.30 a kadar izledim bişey çıkmadı burada konuşulanlar oradada konuşuldu ortada bişey yok.
Ama şunu anladım minübüsçülerin bağlı olduğu ve yaptırımı olan bir kurum yok. o yüzden ne yapıyorlarsa yanlarına kalıyor tek denetim merci trafik polisi onunda yerelerini biliyorlar zaten.
Sadece istanbulda 41 tane minibüs dernegi var aralarında işbirliği yok şöförlerine hizmet içi eğitim veremiyorlar.
Son olarak şunu söylemek istiyorum her hattın buyuk firmalara satılması gerek yani bir kurum olmalılar.
Siz uzun yol otobüslerinden böyle bir sorun duydunuz mu? Hata yaptığında direk firmanın adını zedeleyecegini ve işinden olacagını bilir.

dolmuş - halk otobüsü - belediye otobüsü rekabeti olduğu sürece toplu taşıma düzelmez

konsolide olup özelleşmesi lazım tüm toplu taşımanın

çok doğru, elime ankarada kurulan tüm kameraların yerleri ve özelliklerini gösteren liste geçti gerçekten tamamına yakını için güvenlik amaçlı diyor çok azında plaka tanıma, ışık kontrolü vs özelliği var. galiba bunu bizden çok önce öğrenmişler ondan rahat rahat geçiyorlar:(

Sizi paylaşıma davet ediyorum :) çıkarçı bir anlayış oldu sanırım :P

Listeye bir göz atalım hep beraber..

Geri