Ne Yapacaz Bu dolmuşçuları ???

konu açılınca bugün yolda daha bir dikkatli baktım dolmuşlara, üst üste 5 tanesinden 3'ü kırmızıda durmadı acaba kameralara görünmüyormu bunlar? valla bence kaldırılsın hepsi başka çare yok. bu arada bakınırken ayakta öğrenci taşıyan okul servisleri gördüm yuh artık diyorum

Vallahi hiç öyle yok istisnası var yok bilmemne diyemem istisnası varsa da bana hiç denk gelmedi. Ehliyeti aldığımdan beri yani 2 senedir trafikte aktif olarak araç kullanıyorum. Babama yardım olsun diye boş zamanlarımda dobloyla şirketin getir götür işlerini yapıyorum en yoğun saatlerde trafiğin en keşmekeş olduğu yerlerde geziyorum. İlk başlarda taksiciyi dolmuşçuyu minibüsçüyü otobüsçüyüde sıradan araç sürücüsü gibi görür yol verirdim hoşgörülü yaklaşırdım. Ama baktımki bunlar insanı enayi yerine koyuyorlar yol veriyorsun bi teşekkür etmiyorlar. Hakkı olmayan yere girmeye çalışıyorlar. O yüzden hiç birine ne yol veririm ne yaptıkları en ufak bir hatayı görmezden gelirim. Hatta aksine onların normalde yaptıklarını bende onlara yaparım. Şimdi bana kimse çıkıp onlar yanlış yapıyor diye sende yapma doğru değil filan demesin. 6 saat aynı arabanın tepesinde dur kalk yapınca bir de bu herifler insanı sinir edince hiç birine hoşgörü filan gösterilmiyor. Sıradan araçlara sözüm yok onlara hoşgörü gösteririm tabiki :D

20 yaşındayım ve her ne hikmetse olduğumdan daha küçük gözükürüm. Yani beni görseniz aaa kesin arabayı kaçırmış ehliyeti yoktur dersiniz. Bu yüzden taksiciler beni görünce yüzlerindeki pis bir sırıtışla yol vermemeye sıkıştırmaya filan çalışıyorlar. Çalışıyorlar ama sadece :D

konu açılınca bugün yolda daha bir dikkatli baktım dolmuşlara, üst üste 5 tanesinden 3'ü kırmızıda durmadı acaba kameralara görünmüyormu bunlar? valla bence kaldırılsın hepsi başka çare yok. bu arada bakınırken ayakta öğrenci taşıyan okul servisleri gördüm yuh artık diyorum

Ne yazıkki Türkiye kameralar herhangi bir olay olduğunda kullanılıyor yani kaza, kap kaç bunun gibi örnekler aktif olarak ceza kesilen kameralar iki elin parmakları kadardır. Aydında 115 tane mobese var her yer kamera ile doldu. Fakat şimdiye kadar kimseye bir ceza gelmedi.

Minibüslerin trafiği tıkamaktan başka bir işe yaradıkları yok istanbul gibi bir şehirde neden kaldırılmaz bilinmez

Esasında toplu taşıma araçlarına Rehabilitasyon zorunluluğu var fakat, Türkiyede herşeyin b*ku cıktığı gibi bu Rehabilitasyon merkezleri bastır parayı al belgeyi mantığı ile çalıştığı için (Çalışmayanlar iş yapmadığından en idalist firmayı bile bu yola sürükleyen). ne yazıkki güzel düşünülmüş sistem hiç bir işe yaramıyor :(

Bundan 1 ay önce kadiköy pendik minibüs hattında önümde ilerliyen bir minibüs kırmızı yandığı halde bir öndeki araca korna çalıyordu.Korna 3 sn , 5 sn derken sıklaşmaya başladı ve sanki takılmışcasına devam etti..öndeki araçtan adam kafasını camdan çıkartarak ne var dercesine baktı..minibüsçü dururmu ? , haliyle bastı küfürü el kol yaptı..araçtaki adam indi..minibüstekide indi...arabadan inen adam ne basıyorsun kornaya kırmızı yanıyor görmüyormusun dedi..minibüsçü magandaca bişeyler söyledi ve arada küfür salladı..bi anda kalabalık oldu ve trafik kitlendi..ardından 2 minibüs 3 minibüs derken 5 tane minibüs durdu hepsinin şöförleri indi ve tek olan araç sahibinin üstüne yürüdüler..( karşı şeritten gelen minibüsçüler durdu )..sonun yazıyorum olayın..

adam sivil trafik polisiymiş..5 tane minibüsü bağlattı..özellikle orada bekledim neler olacak diye..o bağıran küfür sallıyan adamlardan eser yoktu..yalvarış yakarış hatta ağlayan gözünden yaş gelen minibüsçü gördüm..1 taneside minibüsüne binip gitti fakat anonsla plakadan geri getirildi...sanırım 1 ayda trafik yasağı konacağını duydum...

kötümü oldu ?

çok iyi oldu.

bu arada kornaya basmayi o kadar cok ozledimki..valla arabanin kornasi calisiyormu calismiyormu onu bile bilmiyorum :)

bu arada kornaya basmayi o kadar cok ozledimki..valla arabanin kornasi calisiyormu calismiyormu onu bile bilmiyorum :)

9 gün almanyada kaldım 9 kez korna duymadım. duyduklarımdan biri banaydı. :D hatalı girmişim yola. ordaki kural farkından :) 1 günde paristeydim onlar aynı istanbul :d her yer trafik keşmekeş. amca oğlu afalladı almanya alışkını :) dedim çabuk bana ver ben bilirim bu trafiği :)

bu konuyu gördüğüm çok iyi oldu :) benimde diyeceklerim var:) bugün acıbadem taraflarında sokaktan ana caddeye çıkıyordum trafik çok yavaş ilerliyo malum cumartesi. önümdekine yapışmış gidiyorum arkadan bi taksici korna selektör falan bende kendimce arabanın içinde ne var anasını satayım ne var dercesine elimi kaldırdım. aşagıda ısıklarda yanıma geldi aç camı aç dedi yanımda annemde var. açtım camı, yürüsene dedi sana yol veriyorlar sende öküz gibi bakıyosun dedi. ulan zaten trafik akmıyor ayı! önümdekine yapışık bi şekilde ilerliyorum zaten daha neyin lafını yapıyosun. ben 21 yaşındayım oda tahminnen 22 23 yaşlarındaydı. ben yaşımı göstermem boyumda uzun değildir böyleleri bundan cesaret alarak artistlenir genelde:sorry: nereye gideyim ? kaldırımamı çıkayım dedim sonra iyi iyi dedi bastı gitti. arkadada 53 falan yazıodu hah dedik annemle:) taksici kimliği yüklenmiş.. kurtlar vadisini çok izliyorlar , Allah kesiliyolar herkesin hoşgörmesini biat etmesini bekliyolar heralde çözemedim gitti... ha birde geçen gün e5 te aksam 10 gibi önden bi araba gidio farları kapalı bide koyu bi renk. selektör cakıyorum falan işaret ediorm elimle banamısın demiyo yanına geçtim , kadın şöför ve ne var kardeşim ne istiyosun salakmısın diye çıkıştı , dedim farlarınız yanmıyor. önüne kırdım bastım gittim. bu trafik cidden adamı sinir hastası eder hepimize kolay gelsin :rolleyes:

9 gün almanyada kaldım 9 kez korna duymadım. duyduklarımdan biri banaydı. :D hatalı girmişim yola. ordaki kural farkından :) 1 günde paristeydim onlar aynı istanbul :d her yer trafik keşmekeş. amca oğlu afalladı almanya alışkını :) dedim çabuk bana ver ben bilirim bu trafiği :)

:kop::kop:

Ne yazıkki Türkiye kameralar herhangi bir olay olduğunda kullanılıyor yani kaza, kap kaç bunun gibi örnekler aktif olarak ceza kesilen kameralar iki elin parmakları kadardır. Aydında 115 tane mobese var her yer kamera ile doldu. Fakat şimdiye kadar kimseye bir ceza gelmedi.

çok doğru, elime ankarada kurulan tüm kameraların yerleri ve özelliklerini gösteren liste geçti gerçekten tamamına yakını için güvenlik amaçlı diyor çok azında plaka tanıma, ışık kontrolü vs özelliği var. galiba bunu bizden çok önce öğrenmişler ondan rahat rahat geçiyorlar:(

Geri