ne kadar yaktığını nasıl hesaplarım...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yok siz anlamadınız rampa aşağı kesinlikle boşta inilmez ben düz yoldan bahsettim.

Duz yoldada deneyebılırsınız, gaza basın 3yada 4 vitesde gıderken ortalama hızda 70-80 olsun gıttıgınız duz yolda hafıfde olsa asagı egım varsa ayagınızı gazdan cekın motor dırek kompresöre yuklensın o sırada enjeksıyonlar motora benzın puskurtmeyı keser ve sadece hava alır (bosa aldıgınız zaman doru araba rahatlıyor ama o sıradada benzın tuketıyor bosa almakdansa hafıf gaza dokunmak daha mantıklı )

bence düzde olsa yokuşda olsa boşa atmayınn.

Duz yoldada deneyebılırsınız, gaza basın 3yada 4 vitesde gıderken ortalama hızda 70-80 olsun gıttıgınız duz yolda hafıfde olsa asagı egım varsa ayagınızı gazdan cekın motor dırek kompresöre yuklensın o sırada enjeksıyonlar motora benzın puskurtmeyı keser ve sadece hava alır (bosa aldıgınız zaman doru araba rahatlıyor ama o sıradada benzın tuketıyor bosa almakdansa hafıf gaza dokunmak daha mantıklı )
Haftaya uzun yol yapıcam bu dediklerinizi deniycem teşekkürler bilgiler için sağlıcakla...

çok teşekkürler.okuyorum büyük dikkatle.bende deneyecem bakalım bunları.peki bu depoyu fullemeden ne yaktığını hesaplayamaz mıyım?

Onur bey aracınızın yol bılgısayarında ' ortalama yakıt tuketımı' diye yazıyor ise onu sıfırlayın ,,, 100 km'de kac lıtre yakıt tukettıgını yazar.... örnegın şöyle : '5.4 100km'

diye ... fakat bu mod astra h kasalarda bulunuyor sızın 2003 astrada bulunurmu orasını bılemıyorum hıc kurcalamadım...

bence hiç öğrenmeyin daha çok sinir olursunuz:D en güzeli körlemesine kullanmak:)

yol bilgisayarı var aracımda.anlık tüketim, gidilen yol.menzil.ortalama hız falan.yani sizin solediğiniz gibi tam sonuç alınabilir mi bilmiyorum bi deneyeyim bakalım.çok teşekkürler...

yol bilgisayarı var aracımda.anlık tüketim, gidilen yol.menzil.ortalama hız falan.yani sizin solediğiniz gibi tam sonuç alınabilir mi bilmiyorum bi deneyeyim bakalım.çok teşekkürler...

Net sonuc alırsınız benzını doldurdukdan sonra ortalama yakıt tuketımını sıfırlayın daha sonrada anlık yakıt tuketımını acıp o sekılde yola devam edin ekrandakı tuketım rakamlarına göre ayagınızı gazdan cekın yada basın daha az yakmıs olursunuz.... zaten bu durumu genelde ben sehır ıcınde kullanımda yapıyorum uzun yolda dur kalk olmadıgından dahada az yakıyor arac...

Geri