ne kadar yaktığını nasıl hesaplarım...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oguler

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar aracım 1.6 benzinli 2003 astra.memlekete gidecem ama nasıl ölçüm yapacağımı tam olarak bilmiyorum.tecrübeleriniz nedir.

bi de az yaksın diye arasıra boşa atıyorum (çok dik olmayan inişlerde tabi).bi zararı var mıdır?

depoyu full le gideceğin yere vardığında bir daha full le.ödediğin parayı yaptığın km ye böl.bu kadar.

boşa atmadan bir sıkıntı olacağını sanmam hem araba biraz rahatlıyor gibi sanki.

aracı bosa atmak daha fazla yakıt tuketımı olusturur her zaman vıtesde gidin... ki şöyle oluyor, aracınızı bosa atmadan vıtesde gıdın fakat ayagınızı gazdan gekın sıfır yakıt tuketımı olur ama bosa alırda gıdersenız 1.5lıtre yakıt tuketımı ortaya cıkar ve allah korusun bosdayken araba stop ederse fren ve dıreksıyon kıtlenır kaza olabılır :(

Boşa atmakda yakıttan baya tasarruf ettiriyor tabi çok dik inişlerde atmayın

bi de az yaksın diye arasıra boşa atıyorum (çok dik olmayan inişlerde tabi).bi zararı var mıdır?
bence var hemde çok tehlikeli 3-5 kuruş tasarrruf yapmak için hayatınızı tehlikeye aıtyosunuz. o araba boşta giderken stop etse haberiniz olmaz ondan sonra ne fren bulabilirsiniz.. nede direkisyon ikisi de işe yaramaz.
yakıt tasarrufu için 2500-3000 devirde kullanın .. sabit hızda gitmeye çalışın ve ani hızlanmalardan kaçının..
birde inişlerde boşa atmak yerine 5 e atıp ayağınızı gazdan çekerseniz aynı işi yapmış olursunuz..

serkan bey ne güzel fulle diyorsunuz öyle kolay mı :)
geçen 100 liralık aldım yarıyı azıcık geçti.yuh dedim.
teşekkürler serkan bey...

Düz yolda atınca bi sıkıntı olmaz ama rampa aşağı Allah korusun.

Ayrıca ern1402:boşa atınca ben herzaman az yakıyorum trafikte şehir dışı 30 ltrelik gaz(1.96) ile 360 km yaptım ve çoğu zaman 150den aşağı düşmedim ve çoğu zamanda boşa attım ama gelirken boşa atmadım ve yaklaşık 3-4 lt fazla yaktı.

Boşa atmakda yakıttan baya tasarruf ettiriyor tabi çok dik inişlerde atmayın

Bosa atmak tasarruf degıldır, arabanızda yol bılgısayarı varsa yoolda gıderken anlık tuketım moduna alın yokus asagı bır yoldan ınerken bosa alın tuketımı gosterecektır asagı yukarı 1,5 2,0 cıvarı , ama vıtesle ınersenız bu 0 dır...cunku gaza basmadıgınızda motor sadece hava ceker,,, bosa alındıgında hava ve benzın ceker buda buyuk yakıt tuketımıdır eger bosa atmak alıskanlık olmussa :(

Yok siz anlamadınız rampa aşağı kesinlikle boşta inilmez ben düz yoldan bahsettim.

Geri