Napıcaz bu taksicilerle...?

Geçmiş olsun Allah korumuş.Söylenenlerin geneline katılmakla beraber şunu da eklemek istiyorum ki genelde bu tarz taksiciler sadece İstanbul Ankara gibi yerlerde değil tüm Türkiye'de mevcut.Bizim burada da özellikle genç taksi şöförleri daracık,insanların bol olduğu mahalle aralarında ile öyle bir gidiyorlar ki resmen yayaları Allah koruyor.Çözüm bence de hem psikolojik tedavi hem de ihbar.İbreti Alem için vereceksin birkaçının plakalarını alacaklar cezaları ondan sonra bakın bakalım bir daha bu tarz sorumsuzluklarda bulunuyorlar mı...(Bu arada gerçekten sorumluluğunun bilincinde araç kullanan taksicileri tenzih ederim)

En son geçen Halk Otobüslerinden birisi sakat bir yazarı otobüse almadı diye 6 ay ceza aldı. Şimdi bak bakalım halk otobüsleri yolcularla takışıyorlar mı hiç.

Aslında olay tamamen bizlerde bitiyor.
Doğru yere doğru şekilde şikayetlerimizi iletirsek bence bu şekildeki taksiciler azalacaktır.

hepınıze gecmıs olsun dıleklerınızden dolayı tesekkur ederım...kesınlıkle bı cozum bulmak sart hepımız aılemızle veya sevdıklerımızle bınıyoruz araclarımıza k.bakmayın ama ben kardesımın dogum gununde eger orda yavaslamasaydım evımız yerıne hastaneye gıtmek zorunda kalabılırdık... bazı arkadaslarımız hepsını aynı kefeyı koymayın demıs hepsını aynı kefeye koymuyorum zaten benım sozlumun babası da amcasıda taksıcılık yapıyor onemlı olan yapıcı cozumler bulmak , ve bence bazı arkadaslarımızında dedıgı gıbı gereklı mercılere sıkayet etmek bızım ve sevdıklerımızın saglıgı acısından onemlı...saygılar...

bu konuyu osmana soralım psikolojik tedavi gereklimi ? :)
bu arada geçmiş olsun

Taksi ve dolmuş şöförleri.

Şikayetle çözülecek bir olay olduğunu hiç sanmıyorum.
Sonuçta olay yok zor duruma düşürme var Her şikayette her taksiye müeyyide uygulansa taksiciler bedavaya çalışır. Üstelik zor durumu ispat edemezsiniz.

Benim en çok şikayetim şerit ihlalleri, lastiği çizginin soluna alıp gidiyor adam.
solundan geçip gitmeye kalksan tehlikeli her an sıkıştırabilir. Arkasına geçsen yavaş gidiyor her an durmaya meyilli.

Ne yaptığı belli değil adamın sağa mı gider sola mı hiç belli değil. Sen ona kızsan o da sana kızıyor, geçip gitsene diye. aracının bir kısmı benim şeritte, benim araç geçer eywallah ama bir an kırsa sola bi ton masraf çıkar. O zannediyor ben onun düşüncelerini okuyorum santim hesabı yapıp düşüncelerini de okuyarak soldan geçecem.

Veya yola çıkacakları zaman atlıyorlar, araç gelsin gelmesin atlıyorlar. Araç yoksa devam edip araç varsa durmayı başarıyorlar. Adam kendince hassas yıllardır yollarda profesyonel olmuş, milimi milimine duruyor ama sen çarptım aha çarpacak başıma dert alacam rızık gidecek diye heyecan yaşıyorsun.

Tamam profesyonel olabilirler ama bunu diğer araçlar için heyecan ve tehlike vesilesi yapmamalılar. Bence en büyük sorun bu.

Ben senin aracın yoluma atlarken gördüğüm zaman dursam mı geçsem mi bi ton ter döküyorsam bunun kul hakkı vardır vebali vardır bunu düşünmelisin. Ağır ağır çık ne olacak. Tamam profesyonelsin benim aracımı nasıl yapıyorsan aynadan görüp tam geçeceği yeri kestiriyorsun da onu ben bilemeyip ter döküyorum. Velev ki duramadın ben de geçmeyi tercih ettim bizim farlar çamurluklar gidecek.

Sağdan yola çıkarken de böyle oluyor. Karşıdan gelip dönecekken de direk üzerine kırıyor adam, dediğim gibi çarpmıyor tamam profesyonel ama diğer araçtakileri endişeye sevk ederek kul hakkına giriyor.

Belki sabahtan akşama akşamdan sabaha direksiyon sallamak adamı geriyor, Dolayısıyla hareketleri de sert ve seri oluyor ama öyle olmamalı.

oran yüksek olmasa bile kurallara uygun giden taksiciyi hiçbirimiz farketmiyoruz böyle manyak kullananları fark ediyoruz, o yüzden hepsi böyleymiş gibi bi sonuç çıkıyor.
hususi araçlarda da çok manyak var

geçmiş olsun istanbulda taksicilerin çoğu böyle buna bir çözüm bulunması şart

şikayetlerin çoğunun işe yaradığını bizzat gördüm, adama yaptırım uygulanmasa bile uyarı veriliyor, ki aynı plakayı iki üç kişi şikayet ederse adamın hatalı kullandığı sabit olacak...

ayrıca kimse sizden birşey ispat etmenizi beklemiyor, sadece şu plakalı aracın sürücüsü şöyle şöyle yaptı az kaldı onun yüzünden kaza yapıyorduk diyeceksiniz, gerisini halledip size de bilgi veriyorlar...

şu kriz oratmında meslekten el çektirme yetkisi olan bir kurumun vereceği uyarı taksicileri bayağı bir yola getirir diye düşünüyorum

şikayetlerin çoğunun işe yaradığını bizzat gördüm, adama yaptırım uygulanmasa bile uyarı veriliyor, ki aynı plakayı iki üç kişi şikayet ederse adamın hatalı kullandığı sabit olacak...

ayrıca kimse sizden birşey ispat etmenizi beklemiyor, sadece şu plakalı aracın sürücüsü şöyle şöyle yaptı az kaldı onun yüzünden kaza yapıyorduk diyeceksiniz, gerisini halledip size de bilgi veriyorlar...

şu kriz oratmında meslekten el çektirme yetkisi olan bir kurumun vereceği uyarı taksicileri bayağı bir yola getirir diye düşünüyorum
:alkis::alkis::alkis:

uyarınızı dikkate alıp beni zora sokan taksi plakasını bildirecem.

13 tane kazam var 10 tanesı taxı

Geri