motorsiklet alıcam yardm.

karışık olarak 3-4 gibi yakıyorsa chooperlar iyiymiş:],hiç mi hiç bilgim yok motorlar hakkında o yüzden soruyorum
ben bi motorlara bakiiim:]

Alıcağın supersport hiç bir motorun yakıt sarfiyatı düşük olmuyacaktır 125cc yada 250cc de olsa bunun yerine 200-250cc bi chooper hem daha konforlu sürüş hem düşük yakıt sarfiyatı hemde daha uyguna bakım yaptıra bilirsin..özellikle V motor alırsan titreşim konusundada konfordan kazanırsın.bir hyo gt250 yi devirsen bi ton grenaj parası cıkacak cebinden sen güzel bir chooper al bak keyfine "pata pata" :)

a2 ehliyetin var mı; yoksa 50 cc üstünü kullanamazsın

kaç cc. olursa olsun bütün motorlar A2 ehliyetle kullanılır.

karışık olarak 3-4 gibi yakıyorsa chooperlar iyiymiş:],hiç mi hiç bilgim yok motorlar hakkında o yüzden soruyorum
ben bi motorlara bakiiim:]

motorsiklet dedinmi çinli markaları bunun dışında tutuyorum benim konuşduğum motorlar avrupa markaları gerçi çinli içinde bir iki tane iyi markalar var 250 cc ye kadar ekonomikdir.. chopperda v motorlu bir makine 250 ye kadar az yakar.. scooterlarda şimdi artık yeni nesil motorlara geçdiler eskiden karbiratörlüydü sonra tek noktadan enjeksiyona geçdiler şimdi en son nesil scooterlar çok ekonomik 250cc ye kadar..

motordada 600 ve üstüne çıkarsan yakmaya başlıyor hoş oda göreceli bir şey 600 lük motoruda sabit devirde sadece uzun yollarda kullansan oda bir şey yakmaz mesela bmw f650 kağıt üstünde 3.2 ile 4.5 arası yakıyor r1200rt bile 3.6-4.8 arası yakıyor ama işde kağıt üstünde motoru sıkmadan iş realiteye geldimi bir f650 7.5 e kadar çıkıyor şehir içi şehir dışı karışık..

birde cc yükseltip hemde ekonomik olsun dersen yüksek teknoloji motor alıcaksın buda yüksek para demek gene yukardaki örnekden yola çıkmak gerekirse hadi 4-5 yaşında f650 alsan gene nerden baksan 13-14 bin tl vardır yani ikinci elde bir araba parası..

motor tutkunu adam verir o paraları saygı duyarım neticede onun yaşam biçimidir artık.. ben motoru hep keyif ve ekonomi aracı olarak gördüğüm için 250cc yi ve düşük mevlaları geçmedim.. keeway ss aldım chopper sattım piaggio aldım maksi scooter maksiler bilhassa gemi gibiler büyük rahatlık bagajı var torpidosu var araba çakmaklığın var bazılarında koltuk ısıtma ayak ısıtmasına kadar var.. paraya kıyarsam x7 istiyorum olmassa hyo düşünüyorum ms250..

benim 650 lik hyo 5.5 lıtre ustunde yakmıyor gazlamalı mazlamalı :)

konuyu açan arkadaşa şiddetle yamaha ybr 250 yi öneririm..2-3 sene ybr 125 kullandım,şehir içinde inanılmaz atik ekonomik ve keyifli bir aletti..çok da sağlam,beni hiç üzmedi ammaa uzun yolda birazcık hıpalıyor sürücüsünü..yani uzun yola gelmiyor..
ama ybr nin 250 liği hem uzn yola gelir hem de şehir içi trafiğinde gider..zaten SS kategorisi ekonomi-konfor ve kullanım kolaylığı arayanların seçtiği makinalar değildir..

şehir içinde ve şehir dısında kullanacaksanız,güvenli şekilde max 140km/h hızı olsun,ekonomik olsun,sağlam olsun,çan çin çon olmasın diyorsanız tercihiniz ybr 250 olmalı.az yakar,parçası boldur,yatırmadıktan kolay beri masraf çıkarmaz..
benim ybr 125 1 litre benzinle 30 km gidiyordu,250 lik de ona yakın gider bu da ortalama 4 litreye yakın yakacak demektir..öğretmen olmasam başka bir işle uğraşıyor olsam motosikletten şaşmazdım..

konuyu açan arkadaşa şiddetle yamaha ybr 250 yi öneririm..2-3 sene ybr 125 kullandım,şehir içinde inanılmaz atik ekonomik ve keyifli bir aletti..çok da sağlam,beni hiç üzmedi ammaa uzun yolda birazcık hıpalıyor sürücüsünü..yani uzun yola gelmiyor..
ama ybr nin 250 liği hem uzn yola gelir hem de şehir içi trafiğinde gider..zaten SS kategorisi ekonomi-konfor ve kullanım kolaylığı arayanların seçtiği makinalar değildir..

şehir içinde ve şehir dısında kullanacaksanız,güvenli şekilde max 140km/h hızı olsun,ekonomik olsun,sağlam olsun,çan çin çon olmasın diyorsanız tercihiniz ybr 250 olmalı.az yakar,parçası boldur,yatırmadıktan kolay beri masraf çıkarmaz..
benim ybr 125 1 litre benzinle 30 km gidiyordu,250 lik de ona yakın gider bu da ortalama 4 litreye yakın yakacak demektir..öğretmen olmasam başka bir işle uğraşıyor olsam motosikletten şaşmazdım..

dün üniversiteye gittim. 3 senedir bir hocam motorla okula gıdıp gelir kar yagmur camur dinlemez. motosiklet için ozel kıyafetı vardır. rektorun kapalı garajı var oraya gırıyor. orda gıyınıyor ve soyunuyor. kendı kıyafetlerının uzerıne yagmurluk şeklinde montunu ve pantolunu gıyıp yola çıkıyor. dün de kar yağarken gelmişti gene. hemde motoru suzuki an125 ! hemde bu insan kadın. vallahi takdir maktir akla gelen ne kadar iyi dilek guzel dusunce varsa bu kadına karşı hıssedıyorum. helal olsun. hem pratik hem ekonomik. kadın doğru yolu bulmuş ve vazgecmıyor.

4 litre ye kadar yakıyorsa iyi yoksa 1 litrede benden olsun 5-5.5 litreye 100 km gidiyorum :)

Kar kışta etkilemiyor.

Geri