motordan gelen fıslama sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan es-ce52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hava hortumları yada hava filtresi olabilir

Genellikle Boğaz Kelebeğinin arkasında Benzin Havalandırma Sisteminin Emiş Hortumlarında kırılma ve çatlaklar meydana gelebiliyor.

Bu hortumları kontrol ettirmenizde fayda var.

Saygılarımızla

Teşekkürler arkadaşlar.Peki servise gitmeden herhangi bir tamircide halledilebilir mi?
Yoksa direkt servise mi götüreyim?

filtre ve boğaz arasını kontrol et muhtemelen oradadır

bir tek yer var orada klimalı araçlarda içesininin havasını devir daim eden düğmenin bağlı bulunduğu sistem.sileceklerin bulunduğu yerde kalorifer motorunun karşısındaki kapakları hava emişi ile örtüp açıyor muhtemelen hortumların biriçıkmış yada yırtılmıştır oradan hava kaçırır.

Merhaba arkadaşlar.Opel astra aracımın motorundan hava kaçırıyormuş gibi duyulan ses ne olabilir acaba.ses dışarıdan sanki fıslama gibi geliyor.yaklaşık 2 hafta önce yine yaptı.2 ay önce triger kayışını değiştirtmiştim acaba sorun triger kayışı olabilir mi?Sorunumla ilgilenip cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
bendede var bu ses araç özellikle giderken gaza bastığımda yapıyor banada hava emiş sesi gibi geldi rolantide ses yok motor çekişteyken geliyor. astra 1.8 benzinli aracım zannedersem sizinkiyle aynı proplem

Carbon Clean yaptırın aynı sorun bendede vardı devir yükseliyordu birden düşüyodu ve çoğunlukla trafikte stop ediyordu....carbon clean ve kelebek boğazı temizlendi şu anda harika çekiş mükemmel tavsiye ederim.

sorun ne oldu çözebildiniz mi?
başka bir sebep daha aklıma geldi rolanti regülatörü hortumu bükülmüş olabilir.
temizletmek için söktürmüştüm takarken hortuma dikkat etmemişler.
triger değiştirirken bahsetmiştim ustaya elini araya sokup iki dakikaya halletmişti.

V kaşıyından geliyor olabilir. Genellikle yağışlı havalar sonucu görülür.

eğer kayış sesine benzer tiz bir sesi varsa şarj dinamo kasnağı olabilir. ben komple değiştirmek zorunda kalmıştım.

Geri