Motora Bor Koymak Istiyorum Yradm Lüfen...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökhan_55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:)) Allahını seven benm soruyada cevap versin... çatlamak üzereyim:)

koyduğun yağ kac bin km lik? 10.000 lik yağ koyduysan yağını filitreni değiştir koy motorsilk mi bor mu n istersen. 15.000km lik yağ koyduysan şimdi de koyabilirsin. n diyelim...

ohh bee sonunda bi cevap:)9 sağolasın ama ne yağ konuldu bilmiyorum. bakım yetkili serviste yapılmıştı snaırım 15.000 lik yağ konmuştur. ne diyorsun sence bi etkisini görür müyüm bu durumda?

ohh bee sonunda bi cevap:)9 sağolasın ama ne yağ konuldu bilmiyorum. bakım yetkili serviste yapılmıştı snaırım 15.000 lik yağ konmuştur. ne diyorsun sence bi etkisini görür müyüm bu durumda?
forumda yazılanlara göre bence sen yeni yağ değişimini bekle ya da yağını önceden değiştirip anlatıldığı gibi bor katkısını kullan.Çünkü yeni yağla birlikte konulması gerekiyor demiş arkadaşlar.

forumda yazılanlara göre bence sen yeni yağ değişimini bekle ya da yağını önceden değiştirip anlatıldığı gibi bor katkısını kullan.Çünkü yeni yağla birlikte konulması gerekiyor demiş arkadaşlar.

evet bende öyle düşünüyorum ama yeni yağ değişimi yaz tatilinin sonunu bulur. bende uzun yolda da kullanmış olmak istiyorum. ama tam emin değilim hala... acaba neden yağ değişimi şart deniyor? Verim iyi alınması için mi yoksa ekonomik açıdan daha uzun olacağı düşüncesi mi?

arkadaşlar bor benzin ekonomisi için değil o az yakıyor diyen arkadaşda herhalde psikolojikdir en başda bor bir yağ katısı değil lütfen bakın insanlar bunu çok karıştırıyorlar bor metal katkısıdır yap katkısı değil yağla bir ilgisi yokdur

borun kısaca görevini anlatıyım eski motorların pistonlarındaki metal deformasyonları doldurur giderir motorun bitmesini geçikdirir yada toparlar motoru biraz ama motorup motorsilk v.b gibi bir motor yağı katkı maddesi değildir yağ değişiminden etkilenmez

arkadaşlar bor benzin ekonomisi için değil o az yakıyor diyen arkadaşda herhalde psikolojikdir en başda bor bir yağ katısı değil lütfen bakın insanlar bunu çok karıştırıyorlar bor metal katkısıdır yap katkısı değil yağla bir ilgisi yokdur

borun kısaca görevini anlatıyım eski motorların pistonlarındaki metal deformasyonları doldurur giderir motorun bitmesini geçikdirir yada toparlar motoru biraz ama motorup motorsilk v.b gibi bir motor yağı katkı maddesi değildir yağ değişiminden etkilenmez

ama benmö tanıdık Honda Civic( 2006) ile 45 lt benzinle 950 km yola yaptım dedi bu bordan sonra... ve çekiş bile fark etti dedi.. şimdi kafam karıştı..

benim motordanda ses geliyor bendemi koysam acaba araba bu günler dizel gibi çalışmaya başladı ??

Arkadaşımda kullandı bayaga bir performans aldı. Hatta arabasında %15 gibi bir yakıt tasarrufu olduğunu söyledi...
Benim emktarın yağ değişim vakti gelince bende koymayı düşünüyorum.
Bu hafta sonuna kadar Hepsiburda.com da kampanya yapmışlar motorsilk için 70 YTL olmuş fiyatı alıcam deneyecem...

:)) Allahını seven benm soruyada cevap versin... çatlamak üzereyim:)

:) sizin aracınızın bildiğim kadarıyla bakım aralığı 15000 de bir oluyor. 7000 deki araca uygulayabilirsiniz ama daha fazla verim için bir dahaki bakıma yapmanız daha mantıklı olur.

Benim size bir sorum var. Araba kaç km de? Böyle bir şeye neden ihtiyaç duyuyorsunuz? Bildiğim kadarıyla 100 küsür binden önce araçlara pek te tavsiye edilmiyor. Uygulayabilirsiniz deniyor ama

ama benmö tanıdık Honda Civic( 2006) ile 45 lt benzinle 950 km yola yaptım dedi bu bordan sonra... ve çekiş bile fark etti dedi.. şimdi kafam karıştı..

dostum arkadaşını bilemem ama bor katkısı ekonomi için üretilmedi motorun metal aksamındaki eskimeyi engellemek için yada geçiktirmek için üretildiki eski nesil yaşlı motorlarda çok çok büyük faydalar sağlıyor gürültüyü yok ediyor titreşimi ortadan akldırıyor performansı artıyor v.b bu fayda tabiki eski yaşlı motorlarda km si yüksek motorlarda ekonomi olarak geride dönüyor

ama yeni km si düşük motorlarda o kadar büyük bir etkisi yok yalnız kullanılmasıda motorun ömürünü baya bir uzatır yani her şekil kullan sen genede zararı yokdur faydası vardır..

Geri