Motor Yıkama

madtiqer13

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Arkadaşlar aracımın motorunu kendim yıkamak istiyorum malzemelerin hepsi tamam motor yıkarken nelere dikkat etmem gerekiyor veya motor yıkamadan sonra aracımda bi sorun oluşabilir mi?

Neden yıkatmak istiyorsunuz? Hala bir anlam veremem. Önerim asla yıkatmamanız ama illa yıkanacaksa, Bobini sarın, Abs beynini sarın, role kutusunu sarın, motor, manifolt iyice soğuduktan sonra yıkayın. Su geldiği an bozulabilirler bilginize.

Sabun, su ile yıkatmak yerine serviste hortumları sertleştirmeyen, yağ sökücü bir ilaç var, onunla yıkamanızı öneririm.

Ben 10 lira verdim ve tamircimde yıkattım.Camsil şişesinin içine biraz temizleyici madde koydu üstünede su ilave etti.Spreyi aldım ve sıktım hepsini pırıl pırıl oldu.Suyu motor üstüne dökmeyin bence.Çok riskli bir işlem...

tamircide yaptırmak bencede daha risksiz olur

kesinlikle yıkatma başına bela alırsın benden demesi ben bi yıkattım 500 lira para çıktı, basınclı su mazot gerı donus hortumunu catlatmıs araba hava yaptı kımse anlayamadı 3 gun sanayıde yattı ensonunda işten anlayan birini bulduk ve yaptırdık

sonrasında motor yıkamaya tovbe ettim :)

yıkama yerıne kırlı bolgeye balata spreyı sıkabılırsın sonrada basınclı hava tutunca tertemız olur

Yıkatma ben petrolde kaldım yıkatacam diye , bi dahada asla yıkatmam

ben kendim yıkıyorum arada bir. hiçbir yeri kapatmıyorum açıkçası ama tek dikkat ettiğim nokta motorun tamamen soğuk olması ve işim bittikten sonra aracı motor tamamen kuruyana kadar çalıştırmamak ;) tabi bunu yapabilmek için aracı koyabilecek özel bir garaj şart. geceden yıkayıp sabaha kadar bekliyorum yaz günlerinde. hatta kaput açık duruyor kuruma esnasında ;)

ben kendim yıkıyorum arada bir. hiçbir yeri kapatmıyorum açıkçası ama tek dikkat ettiğim nokta motorun tamamen soğuk olması ve işim bittikten sonra aracı motor tamamen kuruyana kadar çalıştırmamak ;) tabi bunu yapabilmek için aracı koyabilecek özel bir garaj şart. geceden yıkayıp sabaha kadar bekliyorum yaz günlerinde. hatta kaput açık duruyor kuruma esnasında ;)
keşke senin gibi bi garajım olsa bak o zaman neler yaparım aracımla , yer döşemelerini bile söker yıkarım :dil:

özellikle otomatik vitesse damla bile değdirme;)

Sorun yağ kalıntıları ise arkadaşlarında önerdiği gibi yağ sökücüler var , yok sorun tozlu olması ise temizleyici ve parlatıcı ilaçlar var.su olayına bende karşıyım 9 yıldır kullandığım vectra b aracımın 1 kere dahi motorunu yıkatmadım çünkü tamamı ile elektronik parça var kaş yapalım derken göz çıkmasın nacizhane tavsiyemdir...

Geri