Motor yikama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _Vectra_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Artık yetkili servis bile direk su tutmuyor, sprey sıkıp karışımla tazyiksiz yıkıyor ve hemen suyu uçurtuyorlar. Mesele önemli yerlerin sudan korunması ve kalan suyun hemen uçurulması. Ben 3 senedir yıkatmıyorum ve düşünmüyorumda.

Ayrıca soket vb.. yerlerin zamanla oksitleneceği kesin. Çünkü dışı sarılı elektrik kablolarının tam uç başlık, kablo brleşim yerleri hep açık duruyor.

ben zaten 1 kere yıkatıp tertermiz kullanmayı düşünüyorum toz mu geldi hemen silerim :) her zaman da yıkama olsa su bu ne de olsa

Babam cuma günü aracı bakıma soktuğunda 75 tl karşılığında motoruda yıkatmış ilk günkü gibi olmuş. İlk dikkatimi çeken şey,beynin ve sigorta kutusunun ellenmemesiydi adamlar beyni sökmüş kutuyu kapatmış. Ama değmiş yaptırdığına ilk günkü gibi olmuş.

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Az bişey araştırmalarıma göre servis de de yıkama varmış garantili sorun çıkarsa servis bedava yapıyormuş aslı varmı böyle bişey varsa servisede yıkatabilirim
Evet servis garanti veriyor buna emin olabilirsin :) , forumdan aratin daha yeni birisi bu durumdan muzdaripti , bayagi bi ugrasmisti sorunlarini cozmek icin , bide adamdan habersiz yikamislar serviste...

Turkcell Maxi Plus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ben motoru ayda bir defa kendim yıkıyorum. aracı benzinlikte iç dış temizlerken bayağı vakit geçiyor ve o sırada zaten motor soğuyor. soğuk motora önce motor temizleyici sıkıyorum 2-3 dakika bekliyorum. ondan sonra basıyorum köpüğü, basıyorum suyu iyice. bazen tuvalet fırçasına benzer bir fırçayla giriştiğim de oluyor. bir kaç kere sağda solda köpük kaldığını sonradan plastik parçalar üzerinde leke yapınca farkettim (devam eden yıkamalarda geçti) onun için artık daha fazla duruluyorum. sadece sigorta kutusunun üzerinde basınçlı su sıkılmaz işareti var, oda kapak ince olduğu için, kırılırsa sıkıntı, yoksa üstten tutulduğunda su geçirmeyecek bir yapısı var.

basınçlı su ile iyice duruladıktan sonra hemen motoru çalıştırıyorum, o sırada elimin yetiştiği yerleri bez ile kurulayıp kalan yerlerin de sıcaktan kurumasını sağlıyorum. hatta hava soğukken klimayı açarak bu süreci hızlandırdığım da oluyor. kompresörle hava tutabilsem daha iyi olur tabi.

plastik parçaların parlaması için de silikonsuz anti statik torpido temizleyici kullanıyorum. 3-4 yıkamada bir kullansam yetiyor.

başıma sadece bir olay geldi, kayış kasnak arasına çok köpük sıkmışım, rölantide kuş gibi ötüyordu ısındıktan sonra düzeldi.

şimdi kayış kasnağa daha az köpük tutuyorum ve daha çok duruluyorum bir problem çıkmıyor o yönden.

wd40' ın içinde yağ olduğu için güzel parlasa da tozu daha çok tutmaya başlıyor. adı üstünde water distance (su itici, suyu da sadece yağ ile itebilirsiniz) ayrıca kayış kasnağa gelirse uğraşır durursunuz.

yazdıklarım, daha önce motor yıkama tecrübesi olmayanlara tavsiye niteliğinde değildir.

ben yetkili servisde motor yıkama yaptım aracıma, kampanyası varmış ağustos ayı içerisinde öotor yıkama + klima dezenfeksiyonu bir paket olarak baz alıyorlar, hiçbir sorun çıkmadı iki haftadır, pırıl pırıl oldu, düşünüyorsan ve kafan ağrımasın diyorsan yetkili servise yaptır derim. ne olur ne olmaz

daha sımdı cıktım dısarı otoparkta arabayı yıkıyodum hatta yıkıyoduk dıyım arkadaslarla:)
yıkama makınasının ucuna taktım detarjan haznesını actım kaputu bastım ıcıne dırekt beyın kısmına cok yuklenmeden kı ılk defada yapmıyorum:)
benım aracın motor kopuklu beklerken arkadsın babasının megane aracınada bastım kopugu hatta aracı calstırdılar o sekılde yıkadık sonra tazıklı su ıle tertemız oldu acdım kaputuda gunese karsı bı yarım saat hıc bısıde olmadı:)

Motor yıkanınca kesin bi sorun olacak diye bi durum yok ama olabilir :) ben de olmuştu mesela. Hayatımda bir kere aracın motoru yıkattım, yağ kaçak yerini tespit etmek için. 20 km eve kadar gittim, sabah bi çalıştırdım bi parça bozulmuş. Geçen yol 100 tl civarı bi masraf açmıştı. Belki yıkama neticesinde olan bi sorun değildi bilemiyorum. Ama usta, suya mı girdin diye sorduğu için yıkattığım için boğulduğunu düşünüyorum.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aracımı kendim yıkıyorum. Her 3-4 yıkamada bir motorumu da yıkarım. Bir sorun yok.

Corsa Ve Astra Kullanıcısınız Bu Vectra :D biraz geri adım attırıyor bilmiyorum hala karar veremedim ama yetkili servise gidip yıkatmak istiyorum ve sonradan yaşanacaklar pis kaldı :)

Geri