motor yıkama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan senex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende yıkatıp yıkatmamak konusunda çok ikilemde kaldım.Ama ustalarımdan öğrendiğim sakın yıkatma oldu.Çünkü Türkiye şartlarında işini adam gibi yapan kurumlar ve insanlar çok az.Bazen insan güven sorunu yaşıyor.En iyi kendi işimizi kendimiz görmemiz.Aracımı aldım alalı babamdan öğrendiğim tekniği uyguluyom.Nemli bezle güzelce siliyorum.Ulaşabildiğim heryeri kabloları çıkartmadan siliyorum.Yetiyor.Yıkatmak hem riskli hem gereksiz bir işlem.

araç lpg li ise kesinlikle su ile temizlenmezmiş

Valla bizim buradaki yıkamacılar önce tazyikli mazot basıp pisliği akıtıyorlar sonra tazyikli su ile mazotu temizliyorlar. Sonuç 0 görünümlü bir motor, ama sadece görünüm öyle genelde 10 15 dakika çalıştırmak için uğraşılıyor.

Bende sabunlu suyla motorun ust kismini siliyorum.Evet mazot veya WD40 olabilir, bunlari yapinca gercekten guzel gorunumlu bir motor cikiyor ortaya.Peki motorun kartere yakin kisimlari, alt taraflari, elin girmedigi yerler ne olucak.Yani sadece gorunum olarak yapilan temizlik bana yuzeyselmis gibi geldi.

Dikkatli bakinca alt taraflarda kum, ufak taslar, yag birinkitileri gozukuyor.Pisligin akmasi icin suyun degmesi lazim.

Nasıl yıkama yapacağımız konusunda tam fikir olmuş değiliz galiba.......

hiç unutmuyorum opeli olan bir arkadaşım o zaman ben opelli değildim
bu opellere bişey olmaz diyerek halı saha maçı öncesinde çeşme suyuyla yıkadı tabi motorda sıcaktı maç bittiğinde arabayı çalıştıramadı yani suyla yıkamamak lazım (en azından motor sıcakken)
wd40 ı da ustaya sordum galerici işi dedi iki gün güzel gösterir sonra ne kadar toz varsa çeker bırak olduğu gibi kalsın dedi

p10207421xr3.jpg

Ben yıkatıyorum arkadaşlar ama değişik bir şekilde
phlipsin contak clenear diye bi spreyi var önce motora ve pis yerlerine spreyi sıkıyorum 10 dk sonra motoru sıcak su ile detarjanla yıkatıyorum.motor kurrutuktan sonra tekrar aynı spreyle bir film tabaka oluşturuyorum bölece bir daha ki yaıkamaya kadar pislikler bu tabakada kalıyor sonuç ortada

Son düzenleme:
photo0092rv9.jpg

Valla arabanın motorunu yıkamak iyi birşey değil aracın ister yeni teknolojili motor olsun ister eski teknolojili motor olsun motoru yıkatmayın.
YIKATIRSANIZ NE OLUR:
1: şarj dinamosunun bilyeleri ölür ve ses çıkarır
2: otomotik gergi bozulur
3: akünün kutup başları oksitlenebilir
4: alarm mevcutsa hoparlörü bozulur
5: elektronik beyin varsa zarar görür (abs-asr-ebd...)
daha birçok zararı var en güzeli yumuşak nemli bir bezle silmektir

Geri