motor yıkama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan senex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kesinlikle Yikatilmamali Sadece Silinmeli

Arkadaşlar biliyormuydunuz askeriyeye ait binek araçların hiç birinin motoru yıkattırılmıyor ve bahsedilen motor temizleme spreyleri ile temizlettiriliyor.Ehh takdir edersiniz ki en sistemli ve en doğru işlemi kendi lehine kullanan bu kurum doğru tercihi kullanıyordur.
...Yaani bu da demek oluyorki motor yıkanarak yada herhangi bir yakıt (mazot, gazyağı /Daha önce burada okuyup en mantıklı dediğim yöntemin artık baba yadigarı teknikler olduğunu öğrendim çok geçmeden;)...) kullanarak temizlenmemeli.En sağlıklısı bu spreylerin kullanan güvenilir bi yere temizletmek yada en kısa zamanda bunu kendi kendi başımıza yapmayı öğrenmesi... :pon:

tamam ama bu spreylerde daha sonra 2 kat fazla toz topluyor ve dokununca yağlı bir his verenleri de var bence yıkatmamak en güzeli sadece hafifce 2-3 haftada bir tozunu alsanız bence en mantıklısı

:pon: :rock :good: :rock :pon:

sıfır aldıgım ve 3 yıldır bende olan hondamın motorunu 2-3 ay once ilk ve son kez yıkattım. heralde bidaha yıkanması ıcın bı 3 yıl daha geçmesi gerek.

yanlız bızım corsanın motor kısmı hakkatten leş.
ona nasıl bı cozum uydurulur bılenınız varmı. bence sonax a verelım dıyorum. bişey olursa, sorumluluk onların olsun.

men servisimde ve kendi aracımda wd40 kullanıyorum her yerine güzelce sıkıyorum sonra hava tutoyrum ve kuru bezle siliyorum okadar 2 hafta sonra kuru bezle sildinmi eski halini gene alıyo..

nemlı bezle sılmek en guzelı

bence bindiğin arabanın temiz olması şart buna motor bölümüde dahil

...

Son düzenleme:
motora suyun degdigini burada duydum allah askina motora su falan degdirmen kardesim gidin petrolden 1 litre gaz alin gazyagi degil sadece gaz gaz ile yikayin bes dakika sonra ucar ve motor tertemiz kalir su bana biraz ters geldi ..

Arkadaşlar biliyormuydunuz askeriyeye ait binek araçların hiç birinin motoru yıkattırılmıyor ve bahsedilen motor temizleme spreyleri ile temizlettiriliyor.Ehh takdir edersiniz ki en sistemli ve en doğru işlemi kendi lehine kullanan bu kurum doğru tercihi kullanıyordur.
...Yaani bu da demek oluyorki motor yıkanarak yada herhangi bir yakıt (mazot, gazyağı /Daha önce burada okuyup en mantıklı dediğim yöntemin artık baba yadigarı teknikler olduğunu öğrendim çok geçmeden;)...) kullanarak temizlenmemeli.En sağlıklısı bu spreylerin kullanan güvenilir bi yere temizletmek yada en kısa zamanda bunu kendi kendi başımıza yapmayı öğrenmesi... :pon:
aynen katılıyorum kardeşim

yıkatmamak belki daha faydalı olabilir ama... kaputu açıp o motoru pislik ve yağ içinde görünce kardeşim insanın içi cızzz ediyor yaa.

Geri