motor yıkama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan senex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben görünen yerlerin önce fırçayla tozunu alıyorum
sonra fırçaya torpido sütü sıkıp aralara berilere heryana sürüyoruum
sonuç etkili gibi

akladaslar hepınızın haklı yanları var ama, tazzıklı olmadıgı taktırde ve bazı bölümlerden sakınarak yıkıyabılırsınız sadece elktronıkten suyu uzak tutun, gelısı güzel yıkamayın yanı, dahasonra arapsabunu yada mazotlu bır bezle sılebılırsınız ama önce motorun kurudugundan emın olun daha sonra 1-2 saat havalandırın.

yıkamacı çocuğa bahşiş verip kulağına fısıldayın..

motorunuzu yıkadıktan yada yıkattıktan sonra kaput açık vazıyette 15 dk en az rolantıde çalıştırın aksı takdırde kaput açık bekletırsenız bir işe yaramaz ayrıca saatler sonra bile olsa kaputu kapatıp motoru çalıştırıp yola çıksanız dahi aracınızı buhar yapacaktır oda arızaya sebeptir

normal suyla bile yıkanmasını tavsıye etmıyorum!! sadece silenecek

aynen katılıyorum. ara ara nemli bezle temizleyin. sonuçda hergün çamurun içinde gezmiyoruz.

Arkadaşlar biliyormuydunuz askeriyeye ait binek araçların hiç birinin motoru yıkattırılmıyor ve bahsedilen motor temizleme spreyleri ile temizlettiriliyor.Ehh takdir edersiniz ki en sistemli ve en doğru işlemi kendi lehine kullanan bu kurum doğru tercihi kullanıyordur.
...Yaani bu da demek oluyorki motor yıkanarak yada herhangi bir yakıt (mazot, gazyağı /Daha önce burada okuyup en mantıklı dediğim yöntemin artık baba yadigarı teknikler olduğunu öğrendim çok geçmeden;)...) kullanarak temizlenmemeli.En sağlıklısı bu spreylerin kullanan güvenilir bi yere temizletmek yada en kısa zamanda bunu kendi kendi başımıza yapmayı öğrenmesi... :pon:

Son düzenleme:
motoru yıkama

arkadaşlar motor nezamanda bir yıkanması gerekir

yıkatmanı pek tavsiiye etmem nemli bezle silebilirsin benim eski vectrada yıkatmıştım arabanın beyni bozulmuştu ben olsam hiç yıkatmam

Mümkünse hiç yıkatmayın...

Ben hiç yıkatmıyorum, yıkatmanın motora bir faydası olmadığı gibi görüntü ile ilgili sanırım. Oda ayda yılda bir görünen bir yer benim için, sorun olmadıkça kaputuda açmam. Fakat satmaya kalktığınızda bazı motor uzmanları (!) motorun üzerindeki toza kire bakarak motorla ilgili karar veriyor :) Çok da önemsemiyorum. Tabi yaz aylarında daha az kirlendiği için genel temizlik sonrası nemli bezle silip üzerine WD40 sıkıyorum süper oluyor. Aynı şeyi servisimde de yapıyorlar motor temizliği için...

Geri