motor yıkama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan senex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sonax gibi yerlere markadaır guwenebilirsiniz demişsiniz ama ben 2 hafta evvel babamın arabasını boya koruma ve parlatma uygulaması için ist bakırkoy kartaltepedeki bakırtaş sonax subesine goturdum.. sonuç sadece coook yuzeysel cizikler kayboldu :) ..bde arabaya makina cilası attılar... bide sol camurluktaki ufacık bi sıyrıgı yokedeyim derken arabanın yaklasık 3-5 cm capındaki bir bolgedeki boyayı yakmışlar.. once kıvırdılar sonra cizik 1-cizik 2 diye tabir ettikleri malzemeleri uyguladılar... hicbirsey fayda etmeyince ne yaptılar biliyo musunz?
beni bi ozel servise yonlendirip parcanın boyanmasını teklif ettiler.. alın buyrun size alman menşeili sonax.... araba 2004 model 520d bmw.. garaj arabası.. bırakın boyayı pasta cila bile olmadı araba...
siz ne yapardınız bnm yerimde olsaydınız?

normal suyla bile yıkanmasını tavsıye etmıyorum!! sadece silenecek
KATILIYORUM.

bi ara hatırlıyorsanız alarm taktırmıştım ve fotolarını koymuştum aracımın.bazı arkadaşlar motorun çok kirli yıkattır demişlerdi...şimdiye kadar asla yıkatmadım ve yıkatmayıda düşünmüyorum.alın 5-10 YTL lik mazot.cumartesi günü sabah önce nemli bezle silin.sonra pamuklu bir beze mazotu dökün ve heryeri ovalayın...tertemiz olsun.kaput açık bir şekilde 5-6 saat kalsın...tabi bunun için fazla toz olmayan bir yer olacak...akşamda gezin....;)

mazotla silin cillop gibi oluyo ama durulayın sonra silerek

sonax gibi yerlere markadaır guwenebilirsiniz demişsiniz ama ben 2 hafta evvel babamın arabasını boya koruma ve parlatma uygulaması için ist bakırkoy kartaltepedeki bakırtaş sonax subesine goturdum.. sonuç sadece coook yuzeysel cizikler kayboldu :) ..bde arabaya makina cilası attılar... bide sol camurluktaki ufacık bi sıyrıgı yokedeyim derken arabanın yaklasık 3-5 cm capındaki bir bolgedeki boyayı yakmışlar.. once kıvırdılar sonra cizik 1-cizik 2 diye tabir ettikleri malzemeleri uyguladılar... hicbirsey fayda etmeyince ne yaptılar biliyo musunz?
beni bi ozel servise yonlendirip parcanın boyanmasını teklif ettiler.. alın buyrun size alman menşeili sonax.... araba 2004 model 520d bmw.. garaj arabası.. bırakın boyayı pasta cila bile olmadı araba...
siz ne yapardınız bnm yerimde olsaydınız?

orayı biliyorum.Çok fazla araç gelip gidiyor orayada müşterisi bol yani..senin olay bence şansızlık ve birazda ihmalkarlık sanki.. hayırlısı olsun

dc6189 çok geçmiş olsun bence firmayı şikayet et genel müdürlüğüne ilgilerinirler mutlaka

GM motorlarında su ile yapılan uygulamaya karşıyım.
Astra G kullanıyorum. Kaputu açtım ve ne göreyim, akünün artı kutbu açıkta.
Su denk gelir de şaşeye denk gelirse doğrudan kısa devre.
Temizlik yapan firmalara sordum, 12V'tan bir şey olmaz dediler.
Birnevi haklı, fakat yarı iletken içeren parçaların nötr tarafına denk gelse?
Modern motorların konjektörü bile çip tabanlıyken GM sonrası Opel motora su temas ettiremem.
Sadece hoş görüntü istiyorsak, ıslak ve kuru bezle soğuk motoru temizlemek yeterli diyorum.
Saygılar,

İyi güzel de şimdi her yoruma baktığımda bu mazot la silmenin en güvenilir yol olduğuna inanmış olmama rağmen baktım arabanın motor kısmına,, hani orayı öyle tek tek nemli bezle sonra mazotlu bezle silmek..Yaaaniii üst ve görünen kısımlar için ok tamam da asıl kum toprak dolu bölümler için bu 1-2 tam gün gerektirir gibi görünüyor..Yanii görüneni sil gerisinden bişi olmazmı diosunuzz?:confused:

arkadaşlar motor en iyi arap sabunu ile temizlenir nasıl mı sadece arap sabunu nu su ile karıştırmadan beze sürün ardından motora ki göreceksiniz ne kadar güzel parlatıp temizlediğini ama sadece jel olarak sürün neden arap sabunu derseniz arap sabunu nun kiri kusma ve tutmama özelliği var buda tam motora uygun ayrıca su olmadığı içinde gayet sağlıklı ;)

arkadaşlar bence hiç temizlemeyin. gerek yok buna.

Motor temizliği belli dönemlerde yapıldığı için işin ehli markalara götürüp yaptırmakta fayda var.

Geri