motor yağı değişimi

Aynen Elazığ opel karalarda(yetkili servis)koymuştu.Ben en son yağ değişiminde (dışarıda yaptırıyorum)Castrol diye ısrar ettim ustam mobil diye,okazandı.Yalnız kaç litre koyduklarınada dikkat edin 1,3 e 1,6 gibi 4lt.koymaya kalkan ustalar da var.:good:

sanayi sitesi normal

1.2 motora 3,5 lt olması gereken midir?

valla ben 10-40 yag kullanıyordum ta ki hakan abi ile tanışana kadar.. mobil 1 0-40 ı bir basmışız ki arabaya rolantı bile duştu ... niye cunku surtunme az ve bundan dolayı rahatlıkla 800 lerde durabiliyor.. ve bunun yanında bir rahatlama var motor da bir rahat hızlanma falan işte.. fiyata gelelim dilerseniz bir de hakan abi de ki fiyat mobil 1 in fabrika cıkış fiyatından daha ucuz olabilir dedigimde hakan abi abartma falan demişti ama hadi abartmıyım da siz araştırın piyasayı ve son olarak gidin hakan abi ben geldim diyin... o kadar diyorum..

Aynen Elazığ opel karalarda(yetkili servis)koymuştu.Ben en son yağ değişiminde (dışarıda yaptırıyorum)Castrol diye ısrar ettim ustam mobil diye,okazandı.Yalnız kaç litre koyduklarınada dikkat edin 1,3 e 1,6 gibi 4lt.koymaya kalkan ustalar da var.:good:

Bu olayı ben yaşadım... 1.3 cdti astrama 4lt koydular gözümün önünde, ozaman bilmiyordum tabi arabanın kaç litre yağ aldığını, daha sonra yağı kontrol ettim fazla gibi geldi,yakındaki bir servise sordum " aman abi napmışlar, bu araba 3,2 litre alıyo, fazlası turboya ciddi zarar verebilir " demişti, o yüzden dikkat edelim...

valla ben 10-40 yag kullanıyordum ta ki hakan abi ile tanışana kadar.. mobil 1 0-40 ı bir basmışız ki arabaya rolantı bile duştu ... niye cunku surtunme az ve bundan dolayı rahatlıkla 800 lerde durabiliyor.. ve bunun yanında bir rahatlama var motor da bir rahat hızlanma falan işte.. fiyata gelelim dilerseniz bir de hakan abi de ki fiyat mobil 1 in fabrika cıkış fiyatından daha ucuz olabilir dedigimde hakan abi abartma falan demişti ama hadi abartmıyım da siz araştırın piyasayı ve son olarak gidin hakan abi ben geldim diyin... o kadar diyorum..

Bu 0w40 olayı hala kafamı karıştırıyo ve kesin bir bilgide alabilmiş değilim...

özel servislerin hepsi 1.3 cdti için 10w40 diyor başka bişey demiyor ama ben 10w40 kullanınca yakıt sarfiyatı arttı ve performans düştü... servisin koyduğu 0w40 veya 5w30 yağ ile bu sorunları yaşamadım...

merak ettiğim şu : şu anda aracımda 10w40 yağ var ve 5000 km oldu, yağı değiştirmeyi düşünüyorum ve 0w40 koyucam büyük ihtimalle. 0w40 koyma diyen ustalar bu yağın aracıma ne gibi bir zarar vereceğini açıklayabilirlermi?

Arkadaşlar bir soruda ben sorayım
  1. Bu yağ flitreleri standartmıdır yoksa araca yada motorun hacmine göre değişirmi?
  2. 2.0 vectra kaç litre yağ alır tahminen
Tşk..

yağ filtreleri araca ve motora göre değişiyor. yani 1,8 bertone astra'nın filtresi 1,6 astralarla farklı mesela...

2,0 vectra b 4,5 litre yağ alıyor...

tşk..
A kasa 2.0 lardada yağın litresi aynıdır heralde

sanırım aynı ama tam olarak bilmiyorum. c20ne ise 4 litre olabilir...

Geri