Motor yağ tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trasali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende bu castrol neden eksildiğine anlam vermedim. Sürekli kullandım bir marka 10 000 km de değişim olur ondan sonra sür gitsin çubuğu bile çekip bakmam. O kadar yani ama burada eksiliyor filan dediğinizde neden? sorusu insanın aklına geliyor.

castrol mobile gore daha ince geliyor ve yaglama segmaninda tam siyrilamiyor diye dusunuyorum bizzat memleketim antalya ve yasadigim kktc deki gibi sicak iklimlerde bu sorun karsilasiliyor.
Bunun yaninda castrol hep bana reklam markasi gibi geldi.Kendi jetski min motorunu castrol yuzunden yedim yetersiz yaglama sebebi ile sonra onu da mobil e gecirdim sorun halloldu.Aracimin yag servislerini de her zaman 5-7 bin arasi yaparim.10 bin km nin yag icin uzun bir donem oldugu kanaatindeyim sanirim bu sayede 99 model arabamin piston basinclari hala 11 bar.

Bir hayır sever şöyle bir sıralama yapsa diyorum.... şu yağlar diye....

Bir hayır sever şöyle bir sıralama yapsa diyorum.... şu yağlar diye....

bir sırama yapmak ne kadar doğru olur bilemiyorum sonuçta görüyorsunuz herkezin fikri değişiklik gösteriyor.
Ama benim fikrimi sorarsanız kesinlikle kendi yağ numarasını kullanın yani 10-40 araca 5-30 kullanmayın.
Ve mumkunse Mobil yoksa shell yada gm derim.

Mobil yağı da çok pahalı yaw....

opel öncelikle kendi GM yağını öneriyor tabi ama o yoksa aynı standartlardaki ( dexos 2 ) mobil i öneriyor ...
tüekiyede iki farklı gm isimli yağ olduğunu duymuştum bir petrol ofisinin yağı diğeri ithalmiş ama kesin bilgi sahibi değilim ...
mobil de castrol de iyi bence

http://www.gmdexos.com/licensedbrands/dexos2licensedbrands.html

Son düzenleme:
Yağı genelde internet üzerinden almayı tercih ediyorum. Sanırım net üzerinden satılan yağların da çakması olmaz diye düşünerek alıyorum :) ne yalan söyleyeyim artık kimseye zerre kadar güvenim yok.

Geri