motor ve şanzuman için nanoteknoloji bor katkıları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EFE_20
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yağ olarak castrol edge tam sentetik olması sebebiyle çok güzel. biraz pahalı ancak sen bunu kullan. koruyucu olarak bor power veya motorsilk kullan diyecem ama YAKUZZ abimiz kızacak.:D:D
tavsiyede bulunmayayım şimdi.:D ben motorsilk kullandım. 150.000 kmlik. bor power ise 40.000 km lik.
makine mühendisi bir abimiz bor miktar ve oranlarının daha yüksek olması ve kalitesi sebebiyle motorsilk i tavsiye etmişti. kendisi bazı ölçüm ve deneyler yapmış. ben onun yalancısıyım. sen yinede kullanıcı yorumlarına falan bak iyice araştır öyle al. ben hepsiburada.com dan aldım.

yok be yahu, neden kızayım :D :D :D

belkide yağ üreticileri, bu yeni geliştirilen bor katkılarının faydasını gördüler ve piyasayı bunlara kaptırmamak, adına karalama yapıyorlar.. ben cesaret edemiyorum sadece, yoksa sizin verdiğiniz bilgileriniz ve geri bildirimleriniz benim için çok daha kıymetli..

kızmak yok, yola devam :D

yok be yahu, neden kızayım :D :D :D

belkide yağ üreticileri, bu yeni geliştirilen bor katkılarının faydasını gördüler ve piyasayı bunlara kaptırmamak, adına karalama yapıyorlar.. ben cesaret edemiyorum sadece, yoksa sizin verdiğiniz bilgileriniz ve geri bildirimleriniz benim için çok daha kıymetli..

kızmak yok, yola devam :D
takılıyordum bende abi. teşekkür ederim görüşlerin için. işin gerçeğini tam olarak bilemeyiz tabi. bende çok araştırdım sakata gelmeyelim diye. genel manada memnuniyet gördüğüm için kullandım. daha kesin sonuçlar görmedim yeni kattığım için bişey diyemiyecem. yağ yakan ve eksilten araçlarda da yağ ömrünü uzatıyor gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlardanda görüş aldım. yağ üreticilerinin işine gelmemiştir belki.:D

Son düzenleme:
ben 444 nanoteknoloji ürününü kullandım ilk 1 buçuk ay içinde bırakın egzos tan dumanı yagın rengi bile degişmedi döktügüm gibi kaldı ama 1buçuk ay sadece :D şimdi sanki eskisinden daha beter oldu gibi :D

Bende son yağ değişiminde bor power kattım. ilk bir hafta biraz değişiklik vardı sonra normale döndü.ya benim aracımın motoru aşınmamış, yada botpower hiçbir işe yaramıyor.bence gerek yok.kaliteli bir yağ kullanın ve yağınızı 6-7 binde bir değiştirin derim.

benimde yağ hortumu kaçırmaya başlamıştı bu ürünü kullandıktan sonra pompayada zarar verdiğini söyleyenlar var.ben önermiyorum şahsen

arkadaşlar castrol,mobil gibi firmalar argelerine o kadar para ayırıp yağ geliştiriyorlar sonuçta onlar da düşünüyorlardır herhalde katkıların yaptığı etkiyi:)

arkadaşım zaten onlarda yapıyor bu tip katkıları yağlarıyla beraber satıyorlar bir castrol magnatecin partekül işleme mantığıyla bir bor power ın nano partekül mantığı aynıdır partekül bazlı motorun metal aşınması etki eden ve boşlukları dolduran böylece yağlamayı iyileştiren şeyler yani mantık aynı farklı değil..

ama castrol magnatec bu orantıyı az koyuyorki misal 10 bin km lik her defasında yağ değişiminde kullan diye onların olayı ticari bor power da oratıyı fazla koyuyro 40 bin yada 60 bin km lik

yani kısaca yağ firmalarıda bunu yapıyor araşıtrma geliştirmelerinde de var türkiyede bor gibi bir nimet varken bunu kullanmak lazım sonuçda.

haklısın belkise olayın ticari boyutunu bilemicem

Geri