motor ve şanzuman için nanoteknoloji bor katkıları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EFE_20
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
en az 10 değişik konu var bununla ilgili

Aracı aldığım günden bugüne hem şanzuman hem motor katkısını kullanırım.NNT BOR POWER harika eğer motorunuz benim gibi 100.000 devirmişse hiç düşünmeyin hemen katın.

Motor yağının özelliğini bozduğunu MOTOR YAĞI ÜRETİCİLERİ söylüyor.. castrol, shell, mobil gibi firmaların hepsi ısrarla bu katkıların konulmamasını, zaten söz konusu yağların belirli standartlara göre katkılandırılarak üretildiklerini, bu şekildeki bir yağa yapılacak katkının fayda sağlamasınında mümkün olmak birlikte tam aksine büyük zararlarda verebileceğini mütemadiyyen deklare ediyorlar.. Hepsinin TÜRKÇE siteleri mevcut, üşenmeyin girin ve okuyun.. Hangi yağın hangi marka-model araca uygun olduğunuda bu sitelerden görebilirsiniz..
http://www.castrol.com/castrol/faq.do?categoryId=73024007&contentId=6008642&currentPage=1

Ayrıca sizin bahsettiğiniz KATKI FİRMALARI elbetteki "zarar vermez" diyecektir. "Zarar verebilir,mesuliyet kabul etmeyiz" mi yazacaklar??

açıkcası bende bir defa würthün bir ürününü kullandım ve yağ haznesinin kapağının hemen altında, o zamana kadar hiç görmediğim mayonezleşme-köpükleşme denilen tuhaf bir durumla karşılaştım. Servise sorduğumda da bunun yegane sebebinin katkılar olduğunu söylediler. Yani yağla katkının girdiği reaksiyonun bir neticesiymiş..

Açıkcası herkesin motoru kendisine; motorla ilgili kararı verecek olanda sizlersiniz. Ben her ne kadar daha pahalı olsalarda tam sentetik motor yağı kullanıyorum ve asla katkı vesaire katmıyorum. Macera aramanın alemi yok ve benim nazarımda eco66 neyse , bu tarz katkılarda odur.

ben aracıma 444 bor katkı yağı kullandım ve sonuç aldım benim araç 66000 km de ve mobil 0.40 yağ kullanıyorum yakıt tüketiminde düşme oldu eskiden 100 km 12.5 yakıyordu şimdi 10.2 düştü ben tavsiye ederim tabiki sahteleri de mevcutmuş piyasada

Arabamı yeni aldıgımda aldıgımda bende koydum fakat aracımı cok iyi tanımadıgım için faydası oldumu olmadımı bilmiyorum fakat motor ustamın demesi faydalı bir ürün oldugunu söylüyor

motora faydası oluyomus bor katkısı kullanan arkadaslarım var vearkadaşlar bende opel vektra 2,0i gls a kasa var aracı yenı aldım ve yagını degıstırmek ıstıyorum hangı yagı koyduruyum tafsıyelerınız hangısı ve koruyucu koydurcam yag ve koruyucu hakkında bılgı istıyorum teşekkurler

yağ istiyosan castrol edge yi tavsiye ederim.

bu konu hakkında çok konu açıldı. çok konuşuldu.. çok tartışıldı.
millet bıktı valla.
o yüzden konuya fazla raabet yok :) :)
:good:

yağ olarak castrol edge tam sentetik olması sebebiyle çok güzel. biraz pahalı ancak sen bunu kullan. koruyucu olarak bor power veya motorsilk kullan diyecem ama YAKUZZ abimiz kızacak.:D:D
tavsiyede bulunmayayım şimdi.:D ben motorsilk kullandım. 150.000 kmlik. bor power ise 40.000 km lik.
makine mühendisi bir abimiz bor miktar ve oranlarının daha yüksek olması ve kalitesi sebebiyle motorsilk i tavsiye etmişti. kendisi bazı ölçüm ve deneyler yapmış. ben onun yalancısıyım. sen yinede kullanıcı yorumlarına falan bak iyice araştır öyle al. ben hepsiburada.com dan aldım.

Geri