motor takozu... yardım....!!!

sertancay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
aracım 2003 corsa c kaputu açtığımsa bakış yönüme göre sağ tarafta (easytronik vites tarafında) motorun bağlı olduğu bir takoz var içinde sert bir plastik var...
dün baktım oradan hafif yağ akmış aşağıya doğru ama anlam veremedim içerisinde halen yağ var gibi elimi sürdüğümde geliyor...
bu kısımın içerisinde yağ var mı bilen varsa veya olay nedir yardımcı olursanız sevinirim...
maliyet olarak nasıl bir sonuç çıkarır ve bir iki gün içinde uzun yola çıkacağım sorun olur mu acaba...
takozun görevi anladığım kadarıyla motorun salınımını aracın kasasına en az iletmek ama orada yağ filan olur mu ...
yardım lütfen :(

yardım edebilecek kimse yok mu :(

ustalar yardımlarınızı bekliyorum...

motor kulaklarından biri kopmuştur aracı çalıştırırken yda kalkış yaparken motor çok vuruyormu çok sallanıyormu yani...

yok vuruntu sallantı yok kulak sağlam duruyor ama içerisnden çok hafif yağ akmış easytornik şanzımanın beyin kısmının olduğu tarafa doğru

bir resim koysanız, ben bişi anlayamadım çünki.

en kısa sürede ekleyeceğim...

şanzıman kulağından bahsediyorsunuz sanırım ancak bildiğim kadarıyla yağlı olan kısım sadece sağ üst tarafta şanzımandaki yağsız olması lazım o dediğiniz parça başka bişey olabilir ... bazen kulaklar sağlam görünsede sallama ses vs. yapabilir.

motor kulaklarının için de civa oldugunu duymuştum,o olmasın elinize bulaşan....

Belirlemis oldugunuz bolgeyi ve ust yan sag sol cevresini tertemiz yapin .Kupkuru olsun .Motoru calistirip yola cikin birazcik dolasin . Yagli takoz ise miyadini doldurmus olabilir. Degil ise zaten yag baska yerden uzerine akiyordur. Yesil renktemi takoz ? Genelde o tarafta yagli olmaz ama siz bir dedigimi yapip yagin kaynagina bakin . Belki yukaridan bir yerden atik yag gelip o bolgeye kümüle oluyordur.

Geri