Motor suyu donmus acil yardim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arikanab
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
cam suyu tamponun orda kolay kolay çözülmezde motor suyu çok tehlikeli. safranboluda 1 metre kar olmuş :D arabada antalyadan geldi babam kar yağıyo dediği ilk anda antifiriz baba diye telefonda yırttım kendimi. arabada zerre antifiriz yokmuş bizim arabada. şimdi %50 %50 ayarladık sıkıntı yok...

özellikle motosikletler için olan antifreeze leride tercih edebilirsiniz..okadar su şukadar antifreeze üstüne az tuz azda pul biber uğraşmayın...
hazır karışım uzun ömür...+kalite...tabi biraz tuzlu olabilir fiyat...

Kar yağınca sevinenler var burada, çoğu izmir antalya gibi yerlerden gelmiş toy çocuklar. Nereden bilsinler kar yağdıktan sonra ankara,afyon gibi illerde don olduğunu. Yollar jilet gibi buz :D

Motor suyu donduğunda sıkıntı olup olmadığı nasıl belli oluyor iyi bilen var mı?
- Motor çalışmazmı?
- Kaçak mı olur?
- Gaz yemezmi?

velhasıl nasıl anlaşılır bu iş. eskiden beri hep blok çatlar filan derler ama tam sonuçlarını hiç bilmem.

motor çalışır ama 1 kaç dakika içinde hararet fırlar. farketmediğiniz anda conta falan hiçbirşey kalmaz...

motorda hiç antifiriz yoksa ve sıcaklık çok düşerse motor bloğu karpuz gibi yarılır.

Bir defasında gece hava -8 -10 dereceleri görmüştü. ,ardından termostat bozulup kalorifer ısıtmadığında arabada antifiriz olmadığını öğrenmiştim. Sonra bir sorun çıkmamıştı. Allah korusun kâbus gibi.

benim suyum donacak yakında gerçekten yok böyle bir kış ya akdeniz şehrindeyim ve inanılmaz bir soğuk var arabayı yıkarken ellerimi cebime sokup tuttum hortumu o derece :D

benim suyum donacak yakında gerçekten yok böyle bir kış ya akdeniz şehrindeyim ve inanılmaz bir soğuk var arabayı yıkarken ellerimi cebime sokup tuttum hortumu o derece :D

bu havada araba yıkamak büyük cesaret =)) ben kendi haline bırakıyorum kışın.

Soğuk fecı cıdden 1 haftadır sılecek suyum donuk , halbuki içinde sürekli camsıl vardır , hatta gecen gün yıkamaya çalıştım döktüğüm su üzerinde dondu kaldı :)

Sent from my RM-914_eu_turkey_355 using Tapatalk

Geri