Motor suyu donmus acil yardim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arikanab
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
-23 dereceyi ankarada görürseniz yandınız demektir zaten abi :D arabayı bırakın kendinizi düşünün o saatten sonra :D
ice berg olur ankara :)

Antifriz normalde yazın baharda da hep 50-50 oranda tutulması gereken sıvı. Saf su , hele ki tamamen şebeke suyu ile tüm bahar kullanılan bir araca kış gelirken antifrizi tamamlasan bile, motorun içi paslanmış ve biryerlerden su sızdırma ihtimali artıp ciddi sorunlara yol açabilecek demek.

Cam suyu konusuna gelince, onda da arıtılmış su ve katkısı kullanmak gerekli. Şebeke suyu kullanınca, Bursa'daki kireçli sular zamanla cam suyu memelerini tıkıyor, su donmasa bile iyi çalışmıyor.

Sürekli devirdaim olmazsa gene dolmaz mı? Ya o hortumun seviyesinde su olmalı ki, ısı transferi olsun, demek ki, o parça silecek suyundan da , bağımsız kapalı devre olmalı. Sadece memeler donuyorsa çözüm olur, depo donuyorsa zor gibi.

tam püskürtücünün gerisindekiler dondumu donuyor gene....

antifreeze li cam suyu olmasına rağmen geçen gece bolu da dondu -18 i görünce :D bende ön cama cam sil sıkıp temizleyeyim dedim cam sil camın üstünde dondu ben silene kadar...

sulu webastonun gözünü seveyim ya kur saatini her sabah arabanın motoruda içide sıcacık :D
insan 6 kere sever arabasını :D

antifreeze li cam suyu olmasına rağmen geçen gece bolu da dondu -18 i görünce :D bende ön cama cam sil sıkıp temizleyeyim dedim cam sil camın üstünde dondu ben silene kadar...

sulu webastonun gözünü seveyim ya kur saatini her sabah arabanın motoruda içide sıcacık :D
insan 6 kere sever arabasını :D

Jeep, kamyonet vs. vs. hariç, otomobilde görmedim hiç webasto.

Opsiyon olarak astra h insignia larda var idi bende kataloğu duruyor hala. Ebersbacher ve webasto var idi bakmadım hangisi idi.

Camsiller %80 mi ne su zaten, çok az alkol var içeriğinde. Ben de geçen gün -5'te denedim, yine dondu.

Sonra saf izopropil alkol bocaladım camlara, anında eridi herşey :D

Yok Emre o benim arabada var,belli soğuklukta devreye giriyor elektrikli,ayazlarda işe yaramıyor zaten motor geç ısınıyor.Ha bana yarıyor sonuçta araç garajda ve ordan gelen ısı motor ısınına kadar idare ediyor.
Opelde opsiyon olarak satılan benzinliye ve dizele webasto satılıyor o arabaya göre mazot veya benzinle çalışıyor.saati ve komandası var,saat haftlaık işe gitmeye yakın 5-10 dakika öncesine ayarlarsın devreye girer arabayı fırına çevirir buz felan kazımazsın ,biraz pahalısı var motoruda ısıtıyor yani suyunu.komanda ise zamansz evden çıkıyorsan evin camından aşağı basarsın hemen devreye girer seni gidene kadar ısınır.
iki ürün var piyasada ama opelde galiba webasto diğeri ebersbaecher yok..ikiside harika alet
Google-Ergebnis für http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/mLGXhJ4yWu-30650SsPckFw.jpg
orginal opel sayfası (kusura bakma Türkiye sayfasında beceremedim ordada verdi bende katalogda var opsiyon olarak
http://www.google.de/imgres?start=1...&tbnw=266&ndsp=35&ved=1t:429,r:91,s:100,i:277

Epc de Vectra B için bile gösteriyor, sevkiyat kapsamında olmamasına rağmen. Dediğim gibi hiç görmedim otomobilde.

Geri