Motor Silk kullanan / bilen ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Chatin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Chatin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
motor silk bor içerikli bir araç katkısı genel olarak.. bunu kullanan var mı yada bilen var mı .. işin aslına bakarsanız cidden mucizevi bisy olsa deli gibi yayılırdı kulaktan kulaga ama tecrube ye onem veririm..

arkadaşım, bu motor katkısı ballandıra ballandıra anlatıyorlar, ama bizim araçlar için geçerli değil galiba...
Bende bu katkıyı duyup Opel özel servisine gittim katkıyı koydurmak için , iyiki katkıyı almamıştım.
Durumu ustaya anlattım, (benim araç astra HB comfort 1.6 94 mod.
z motor... ) özellikle bu z motorlara herhangi bir katkı maddesi koyulmaması gerektiği, şayet koyulduğu taktikde motorun sesli çalışmasına ve vurundunun artmasına neden olabilir, diye bana izah etti ve tavsiye etmedi.....
Araştırmadan katkıyı motora koyma .......kal sağlıcakla....:(

Son düzenleme:
Arkadaşlar bahsi geçen Motor Silk adlı ürün bir yağ katkısı değildir. Yağa katılan, motorun ve ek parçalarının iç yüzeylerindeki kılcak, gözle görülemeyecek kadar küçük tahribatları içine nüfuz ederek onaran, bor bazlı motor katkısıdır. Yağa katılır ama yağın kimyasalını değiştirmez. Ben de çok araştırdım bunu. Çok faydasını göreni de duydum hiç bir faydası olmadı diyeni de. Sanırım araçtan araca ve motorun durumuna göre değişik sonuçlar veriyor. Şahsi fikrim denemekte fayda var. Zararını gören şu ana kadar hiç duymadım.

Ben de "koydum kötü oldu" diyenini duymadım. Kullananların büyük çoğunluğu memnun "kesinlikle kullanın" diyor. Motorsilk bir yağ katkısı değil zate, TÜRK bir mucidin bulduğu "Atomik Nano Karbon Kaplama" icadının endüstriyel bir ürünü. Yaptığı iş yağ ile birlikte pistonlara kadar ulaşıp o bölgedeki metallerin neno çiziklerini ve tahribatlarını örtmek.

Kullanıcıların yorumları şu yönde:
1) Araç sessizleşiyor
2) Kompresyon artıyor
3) Özellikle düşük devirlerde Tork artıyor (yukarıdakinden kaynaklı)

Arada yakıt tüketimi yaptığını söyleyenler de var tabi, ancak satan kişi yakıt tüketimi yapacağınızı iddia etmiyor. Yine satan kişinin söylediği şu "80bin km üstündeki araçlarda tam performans ile kullanılır, farkı hemen hissedersiniz. 0km araçlarda ise gözle görülür bir etki yaratmaz, ancak motoru koruyucu bir etkisi olur, motor ömrü uzar."

Bunun sebebi de bu motorsilk in motordaki aşınmaları gidermesiymiş. Yani motorda bir aşınma olmayınca haliyle motorsilk ne yapsın :)

NOT: Ben satıcı değilim, donanımhaber forumlarındaki motorsilk tartışmasından edindiğim bilgileri aktardım sadece. İsteyen ordan ayrıntılı bilgi edinebilir. Sayfalarca yazı yazıldı orada.

paylaşım için teşekkürler arkadaşlar... şu aşamada motorsilk biraz pahalı..

Ben dün öğlen servise götürmüştüm aracı, istememe rağmen bor katkısı da koyduklarını farkettim arkadaşlar. 40Ytl. Kutuları arabada duruyor,yanımda olsaydı şimdi ismini yazardım...Neyse...

Şu anda ben eski alışkanlıklarımla 1.viteste normal devir yapsam bile araba 4000-5000 devire kadar bağırmıyor,zorlanmıyor ve yanıt veriyor. Önceden 2500 dediğimde araba ben gidiciyim sanki diyordu. Gerçi benden önceki motoru fazla hassas kullanmış, araç sıfır kilometre gibi ama yine de çok farketti arkadaşlar.

Gaza basar basmaz koltuğa yapışıyorum. Bir de arkadaşın üstte dediği gibi aracımda bariz bir ses azalması var. Motor rahatladı yani.

Tavsiyem servisle eşgüdüm içinde olmadan katkı maddelerini kullanmayın ;) Bu konularla ilgili çok uzun bir yazı hazırlıyorum naçizane, paranız olsa servisten başkasına kesinlikle emanet etmeyin astra'nızı diyeceğim ama ben zarardan döndüm sizden dönün istiyorum. Sensör ve diğer bakımlar için 2 haftadır sanayiden çıkmıyorum, lambda sensörüne 300Ytl verip de sanayide aldığım sonuçla serviste 2-3 saatte aldığım sonucu karşılaştırınca afedersiniz sanayinin canı cehenneme diyorum. Takdir sizin tabi...

Geri