motor sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mygold
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mygold

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar corsa 1.4 comfort için ; 5.viteste 120-140 km/h hızlarında araba cok bagırıyor. bunu azaltmanın bir yolu varmı. motor küçük biliyorum ama meraktan soruyorum.genelde otoyollarda kullandığım için arabayı yüksek hızlarda kullanıyorum. yuksek hızlardada cok motor bagırıyor. bunu azaltmanını yolu varmı .şimdiden teşekkürler.

bana sorduysanız sayet ust devırlerde bagırmayan arac yoktur sanırım cunkı motoru cok sıkıstırıyoruz ben devır saatıne pek sık bakmam ama kadran genelde sona yakınken bagırıyor halıyle

2000 in devir sona gelmesiyle 1.4 ünki bir olmaz herhalde cengiz bey ;)
120-140km diyo arkadaş

sürekli otoban kullanıyosanız 1.8-2.0 hem daha rahat hem de ekonomik olur bence

2000 in devir sona gelmesiyle 1.4 ünki bir olmaz herhalde cengiz bey ;)
120-140km diyo arkadaş

sürekli otoban kullanıyosanız 1.8-2.0 hem daha rahat hem de ekonomik olur bence
evet haklısınız kucuk motor her zaman ıcın daha fazla tuketır ve daha fazla bagırır kanaatındeyım ben de ama sureklı otoban neredee gece yol bos olacak da ancak normal suratlerde gıdebılecegız ama 1.4 bir motor için de 140 km fena sayılmaz yanı bagırması normal sızce de degıl mı ustelık yapılacak bırsey de yok sanırım.

evet normal bencede

evet haklısınız kucuk motor her zaman ıcın daha fazla tuketır ve daha fazla bagırır kanaatındeyım ben de ama sureklı otoban neredee gece yol bos olacak da ancak normal suratlerde gıdebılecegız ama 1.4 bir motor için de 140 km fena sayılmaz yanı bagırması normal sızce de degıl mı ustelık yapılacak bırsey de yok sanırım.
evet basarsak bağırıyorlar, ama benim araç 140 da çok rahatsız etmiyor (1.6 ecotec) biraz bağırıyor ama problem var gibi değil ona da car300 saolsun,müzikle idare edios :D:D
egzos patlaksa fena olur ama :rolleyes:
hele bizim şirket aracı var 1.3multijet doblo
motor sanki söfor mahallindeymiş gibi oluyo giderken :D:D

Etki tepki konusuna giriyor. Ses artması hız artışına bağlı olunca her ayrı güçteki motortda kendi perfonmasına göre sesini arttıracaktır. Önemli olan sesin kendi özel sağlam motor sesinin boyutlarında olmasıdır.;)

Valla benim ki 1.6 motor 120 ye kadar çok sessiz 120 den sonra 4000 devir civarına çıkıyorki o da biraz sesli oluyor ama zevkli de oluyor tepkisi falan süper o devirden sonra bas bas diye bağırıyor ama ben kulak asmıyorum ona bu aralar zira arabada küçük kızım var.

arkadaşlar dayımda yeni corsa d 1.4 düz vites var. o araba 3000 devirde 120 hız gösterirken bendeki corsa c 1.4 comfort 3000 devirde 95 hız gösteriyor. bunun nedeni nedir cok merak ediyorum .ikiside 1400 motor !!!!!
teşekkürler.

Geri