motor kurum temizleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zeka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Onno usta yı biliyordur herkes (otohaber dergisinden) sanırım; bakınız ne diyor Onno Usta...

Eğer bir araç düzenli olarak carbon clean(CC) yapıldı ise 30-40 bin km aralıklar ile CC yapılmasında hiç bir zarar yoktur, aksine motora yapılacak en büyük iyiliktir diyor ve ekliyor. CC sayesinde enjektörlerin ömrü artıyor, subapların cevresindeki kurum gittiğinden AFR düzeliyor, kompresyon kaçakları azalıyor veya kayboluyor hatta emisyon değerlerinde bile iyileşme oluyor. Düzelen AFR yi takiben yakıt tüketimi azalıyor, motorun ömrü artıyor. Ancak aynı Onno usta diyor ki,

Eğer bir motora daha önce hiç CC yapılmadı ise ve bu motor yüksek km değerlerinde ise, kesinlikle bu motora CC önermiyor. Bunun yarardan çok zarar getireceğini ekleyip, araçta oluşan yararlı kurumları sökerek silindir tarafından kompresyon kaçaklarını arttırıp motorun rektefiye zamanını öne çeker şeklinde açıklama yapıyor...

Otohaberi yıllardır takip ediyorum her CC sorusuna yaklaşık yukarıdaki cevabı yazıyor...

teşekkürler.

bu işlemi yapan yere dikkat edin her uygulama yeri benzinli ve diesel araçların deterjanını ayrı ayrı kullanmıyor benzinli araca diesel deterjanıylada cc yapabiliyorlar sonrada sorunlar başlıyor ben olsam egryi ve egsoz manifoldunu temizleyi motorvacın emme manifoldu temizlmesini de kendim uygulardım ve ara sıra tam depoya enjektör temizleyici dökerdim 230 bindeki araç bugüne kadar hiç yapılmamışsa hiç bulaşmazdım

Bende bunu demek istemiştim.

Onno usta gibi adamsın vesselam abi :sulanma:

bende hiç elletmeyin kurumlarınızla birlikte yola devam...

şimdi benim araçda 56,567 km' de ama 11 yıllık araç daha önce hiçbi katkı vb. yağ katkısı veya yakıt içine konulan temizleyicilerden felan hiç kullanmadım sürekli yakıtı shell' den v-power diesel alıyorum ama kurum yinede oluşmuştur diye düşünmekteyim carbon clean yaptırsam bir sorun olurmu ?

Geri