Motor çalıştıktan 10 dk sonra duman ve yanık kokusu geliyor

kalkan0623

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar , 2008 mdel 1.8 Astra Cosmo aracım bulunmakta. Aracı çalıştırdıktan 10 dk sonra motorun alt kısımlarından dumanlar çıkıyor ve yanık plastik kokusu geliyor. Aracı yetkili servise götürüp kontrol ettirdim fakat bir sorun olmadığını söylediler. Kokunun ve dumanın neyden kaynaklandığı hakkında düşüncesi olan varmı acaba? Ayrıca araçta tartarini marka lpg mevcut.

Ya yağ kapağındaki o-ring'den yada contaların birinden yağ kaçırıyor ve egzoz manifolduna damlıyordur. Manifold da ısınınca yağı yakar ve o söylediğiniz yanık kokusu oluşur. Eğer durum buysa tehlikeli, alevde alabilir. Dikkatlice kontrol edilmesinde fayda var.

+Aracın easytronic mi? balata tam ayrılmayıp koku çıkarmasın?

Ya yağ kapağındaki o-ring'den yada contaların birinden yağ kaçırıyor ve egzoz manifolduna damlıyordur. Manifold da ısınınca yağı yakar ve o söylediğiniz yanık kokusu oluşur. Eğer durum buysa tehlikeli, alevde alabilir. Dikkatlice kontrol edilmesinde fayda var.

Yanık kokusu benim araçtanda geliyor.Karter contası ve üst kapak contasından kaçak var.Buralardaki kaçaklarda manifolda damlayabilir mi?Aracım vectra b kasa.Yangın olasılığı beni korkuttu şimdi.

Yağ kaçağından yangın çıkması konusunda fikri olan yok mu?Akşam akşam telaş bastı beni.Yarın bi ustaya göstereyim bari.Forum ustaları ne der acaba bu konuda?

Evet tolga bey aracı özel bir opel servisine götürdüm yağ soğutma bölümünde ki o-ring den yağ damlatıp egsoz manifoltuna dökülüyormuş. O-ring bulmam biraz zor oldu ama parçasını temin edip değiştirttim şu anda araçta bir sıkıntı kalmadı. İlginiz için teşekkür ederim.

Selim bey araç manuel vites, sorun yağ soğutma bölümünde ki o-ring deymiş. Parçayı değiştirdik sorun çözüldü. İlginiz için teşekkürler.

baskı balata kokusuda olabilir aracı anlayan bir ustaya göstermekte fayda var.

Yağ kaçağından yangın riski olur mu cevap yazan olursa sevinirim.

Yanık kokusu benim araçtanda geliyor.Karter contası ve üst kapak contasından kaçak var.Buralardaki kaçaklarda manifolda damlayabilir mi?Aracım vectra b kasa.Yangın olasılığı beni korkuttu şimdi.

Sadece manifold değil. Sıcak egzoz borusuna bile damlaması yeterli. Motor yağı yanıcı bir maddedir. Sanayide dükkanlarda genellikle yağ sobaları bulunur ve motor yağı yakarlar. Bu yüzden egzozun herhangi bir yerine akıyorsa alev alma ihtimali var. Risk almamak lazım.

Geri