Keşke bu konuyu zamanında görseymişim.Bir de konuyu açan arkadaşın ne aldığını merak ettiğim için yazıyorum.Bütün yorumları okudum.4 yıl carisma kullanmış biri olarak kabaca cevap vereyim.
Mitsubishi carisma Türkiye şartlarında sınıfında alınabilecek ve parasının karşılığını en iyi veren araçtır.Comfort, avance ve gdi versiyonları vardır.Comfortunun bile standart donanımı gayet yeterlidir.
Sınıf olarak astranın sınıfında değildir.Vectra rakibi demek daha doğru olur.
Müthiş dayanıklıdır.Yaklaşık 187.000 de sadece iki rotil ve askı rotlarından birini değiştirip sattım aracı.Amortüsörleri vs haala orjinal.
Yumuşak süspansiyonludur ama bir o kadarda iyi yol tutar.Hatta müthiş yol tutar.Çok zorlarsanız hafif arkasını bırakır az gaza basarsanız toparlar devam eder.
1.6 benzinli daha az yakan bir araç yoktur sanırım.Ben kendim 4,8 yakıt ortalamasıyla 450 km. , 5,0 yakıt ortalamasıyla 3-5 kez ve 5,5 yakıt ortalamasıyla bir çok kez yol gittim.Gittiğim yollar 500 kilometre civarlarındaydı.Geçen yaz 140 ın altına inmeden 350 km yol gittim 6,9 yaktım.Depoyu kocaeliden doldurup konyaya geldim.iki hafta konyada gezdikten sonra adanaya geçtim.Pozantıda 970 kilometrede lambam yandı.O yüzden lpg gereği duymadım hiç.
Kabin ve bagaj hacmi çok çok iyidir.Japonların içinde en sessizlerinden biridir diyebilirim.Tabi bunda volvo imalatı olmasının etkisi büyüktür denilebilinir.
İç aksamı pet şişe filan değildir.Ama cam açma kapama düğmelerinin şoför tarafındakiler hassastır çabuk kırılır.Bir de hava üfleme petekleri çabuk bozulur.Onu da biz burada bir şeyler uydurup halletmiştik.
İlk evo carisma değildir.Evo 6 carismadır.Ama Türkiye de bir carismayı çakma evo yapamazsınız.Lancer olabilir ama carisma olmaz.Tam anlamıyla evo ya benzetmek için çamurluklar ve kaputun değişmesi gerekir ve maalesef carisma için bu mümkün değil.Body+spoyler takılarak hiç bir mitsubishi hiç bir evo ya benzemez.Farkı bilenler bilirler.
Arka çamurlukları dardır.Jant değişiminde insanı üzebilir.Biz şişirmiştik.
Performansı 1.6 bir araç için çok çok iyidir.Zannımca 1125 kilo olması bunun sebebi.Ben 200 ü her şart altında yapıyordum.Virajlı rampalı filan yollarda ise pek çok iddialı aracı geride bıraktım.Otobanda iyi inişlerde 230 a kadar gördüm.Bu arada 8000 çevirmez.6750 de kesiciye girer.Uzun oranlı bir araç olduğu için zaten 200 lerde 6000 i bile görmüyor.
Bir arkadaş araba hafiftir güven hissi vermez demiş.Doğru hafiftir ama müthiş bir güven hisside verir.
Satımı şans işidir.Ama bence her arabanın satışı şans işidir.Ki yıl binmiş biri olarak piyasada çok rahat satılan araçlar kadar değer kaybetmediğini söyleyebilirim.Ben arabayı aldığımda benim arabamdan 3-4000 pahalı olan araçla bu gün takas konuştuğumuzda 1500 üzerine vereyim diyebiliyorlar.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.Carisma ile ilgili bir sorusu olan olursa yardımcı olmak isterim.