Misyonerlik!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KentucKy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne yaptıysa abisi artık..Her insanın bir çıldırma noktası var demekki...

Elbette her insanın yaşama hakkı var..Yaşama hakkı olması bu ülkede at koşturması anlamına gelmez..Gitsin önce kendi dinini tanımayan evlatlarının aklını yıkasın...Ne özgürlüğünden bahsediyorsunuz...Sorduğun sorunun cevabını özelden yazdım...

Konunun kapatılması istenmiş..Bu benim son mesajım..İsteyen istediği şeye inanır..Kimsenin katledilmesi taraftarı değilim...Ama onların kandırmaya calıştığı gibi cahil insanlarda onlara devletin veremediği cezayı cahilce veriyor..Bu bir döngü..Tartışılacak bişey yok...

:good: :alkis: :alkis:

adam sıyırdı ya yok böyle bişiy sen kes kafayı bin motora dogru karakola komser bile şaşırmış ben gördügümde gülüyordu abisi sanırım annesini dövmüş oda dayanamamış zaten aklı gidip geliyordu sevdigi birileri köyle katledilmiş pkk tarafından o da gel git akıllı olmuş çıktı şimdi iyi ama yinede sakat bakıyo etrafa

Amazon ormanlarında ya da Afrika'da medeniyetin hiç uğramadığı fakat son derece barışçıl yaşayan bir kabile düşün.Buradaki insanlara İslamiyet'in i'si ulaşmamış olsun.Buradaki insanların hepsi doğrudan cehenneme mi gidecek?Bu en uç örnekti, ancak kabul etmelisin ki ailesi veya çevresi nedeni ile İslamiyet ile tanışmamış bir çok insan var.Bence önemli olan nasıl ve ne şekilde inandığı veya ibadet ettiği değil, yukarıda Allah'ın var olduğuna inanıp kendince en uygun şekilde ibadet etmesi.Unutmayın ki Allah insanın kendi annesinden bile daha bağışlayıcıdır.şu ana kadar annenizin sizi asla affetmeyeceği veya hakkını helal etmeyeceği herhangi bir şey yaptınız mı?Eğer yaptıysanız o zaman nasıl kendimi affettiririm diye düşünüp ona göre hareket edin...

Amazon ormanlarında ya da Afrika'da medeniyetin hiç uğramadığı fakat son derece barışçıl yaşayan bir kabile düşün.Buradaki insanlara İslamiyet'in i'si ulaşmamış olsun.Buradaki insanların hepsi doğrudan cehenneme mi gidecek?Bu en uç örnekti, ancak kabul etmelisin ki ailesi veya çevresi nedeni ile İslamiyet ile tanışmamış bir çok insan var.Bence önemli olan nasıl ve ne şekilde inandığı veya ibadet ettiği değil, yukarıda Allah'ın var olduğuna inanıp kendince en uygun şekilde ibadet etmesi.Unutmayın ki Allah insanın kendi annesinden bile daha bağışlayıcıdır.şu ana kadar annenizin sizi asla affetmeyeceği veya hakkını helal etmeyeceği herhangi bir şey yaptınız mı?Eğer yaptıysanız o zaman nasıl kendimi affettiririm diye düşünüp ona göre hareket edin...

Erman mantık olarak haklı sayılırsın ama Allah-u tealanın insanlarla hayvanları ayırdığı nokta budur..Akıl..Neden insanlara akıl vermiş..Doğruyu bulsunlar diye...

bir şekilde yaptıkları doğru yada yanlış onlar böyle yaparak yandaş topluyorlar ise bizde onlara birlik olarak onların karşısında tez lerini çürüterek karşı durmalıyız öldürerek haklı konumdan haksız konuma düşerizki o çocuklar da kendi din millet severliğinden öldürmediler onlar maşaydı kendilerinin haberi yoktu.

kitapta derki onlar okadar güçleneceklerki size eziyet ve zulüme kalkacaklar ama sizin cevabınız onlarla savaşarak olmamalı allaha sığının dua ve sabredin cezaları verilecektir .

yukarıda yazdığım mısırlı bir din bilgininin 1990 da yaptığı bir çeviriden aklımda kalan orjinal metni isteyen olursa salı günü burda yayınlarım.

:good: :good: :good:

ama konu misyonerlikten buraya çekildi erman cennet cehennem günah sevab bunları biz bilemeyiz elbetteki Allah cc bagışlayıcıdır bu tartışılamaz bile

hiristiyanda cennete girebilri kapısını bizmi tutuyoruz sanki

ben sadece oynanan oyunu gördügümü bildigimi yazdım

berat onlar öldürmüyorlarmı sanıyorsun bi ton faili mechul cinayet var biri fazla uç olsun ölüyor bu ülkede biliyorsun bunları git şikayet et engel ol köstek ol
ölmüş lursun adam yatırım yapmış 5 10 a bakarmı öldürür zamanında bizi birbirimize düşürmedilermi

aga78 arkadaşım , sen misyoneleri ülkemiz için tehdit olarak algılıyorsun ,
bu doğrudur yanlıştır lafım yok. hatta tehdit olarak algılamana da haklısın diyorum.

bir de şöyle düşün aynı senin gibi milyonlarca insan farklı şeyleri tehdit olarak algılıyor. bu insanlarda tehdit olarak algıladıkları şeylere savaş açsa ortalık ne olur bir düşünsene ,

mesela solcular kominizim getirecek ülkemize hepimiz yarı aç yarı tok dolaşacaz ,,,
yada sağcılar şeriat devleti kuracak herkesi zorla çarşafa sokacak namaza gitmeyenler taşlanacak ,,,

bunları da tehdit olarak algılayan milyonlar vardı ve var . senin gibi aşırı tepki verdiklerinde ne olduğunu gördük 12 eylül seksenden önce kardeş kanı yolarda aktı

sadece ve sadece senin gibi düşündü onlarda ülkenin mutluluğunu istediler , ülkeleri için bir şeyler yapmak istediler bir birlerini öldürdüler.

yani tepki verirken soğuk kanlı olmalıyız. asalım keselimle olamaz hiç bir yerde olmadı burdada olmaz.

"Andolsun ki sen, öldürmek için bana elini uzatsan (bile) ben sana, öldürmek için el uzatacak değilim. Ben, alemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım."
Maide 28

bu ayetten sonra sölenecek hiç bişe yok bence...fazlada dallandırıp budaklandırmaya gerek yok bu konuyu...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri