Misyonerlik!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KentucKy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
"Andolsun ki sen, öldürmek için bana elini uzatsan (bile) ben sana, öldürmek için el uzatacak değilim. Ben, alemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım."
Maide 28

daha ötesi varmı?

bu kelime nerde kime ne şekilde söylenmiştir yazarmısın

bundan yola çıkarsak ee bizi vursunlar ama biz vurmayız olurr

peygamber zamanıyla şu zamanı karşılaştırıyorsan diyecek birşey yok...kim olursa olsun herkes yaşamayı hakeder...yarın öbürgün o insanın neler yapacağını ne biliyosun? şu an kullandığın pekçok şey, hatta bindiğin arabada bile kaç tane hristiyanın yahudinin budistin emeği, fikri, katkısı var...herkes türkiye düşmanı herkes müslümanlık karşıtı...bırakın herkes dinini yaşasın...kilisesine gidecekse gitsin, incil okuyacaksa okusun, haham olacaksa olsun...bugüne kadar gayrimüslim birçok arkadaşım oldu, hiçbirisine farklı bir insan gözüyle bakmadım...dinlerini sormak aklıma bile gelmedi...hepimizin etrafında birsürü gayrimüslim var...onlar da kiliseye gidiyor, ibadet ediyor...belki onları görüp etkilenen olur diye onları da mı öldürelim...

çünkü onlar endişe halinde.dinleri kültürleri örfleri adetleri yok olmuş çöküş içindeler.ama bizler öyle değiliz.aslada bölemeyecek parçalayamayacaklar.sadece korkularından sayılarını arttırmak çabası içindeler.ayrıca avrupada amerikada çok müslümanında misyonerlik yaptığını biliyorum...

evet abi bizde öyleyiz onlar çökertiyo zaten bizimde örf adetlerimiz çöküş içinde...bölüyolar abi parçalıyolar ne demek ya adam sokakta incil dagıtıyo bu ne demek bana verecek o incili bende alacam neyine saygı gösterip alıyosun abi...sen onlara saygı gösteririsen onlarda böyle rahaçta istedigi gibi misyonerligi yapar...

Peki Muharrem sana bişey sorcam. Seninde kzın var Allah bağışlasın. Ben eğer evladın varsa kimseyi hor görmeyeceksin evladın ona benzer diye belki saçma bir düşünceye sahibim.
Kızınbüyüdüğünde bir yahudiye ya da gayri müslüm diyelim birine aşık oldu kaçtı ve evlendi. Torunun oldu. Napcan. Ne gelir elinden.

ablacım bu soru karşısında hayretler içindeyim keşke sormasaydın o günü allah yaşatmasın ama böyle bişiyi kabul etmem bunu benim verdigim kültür eksik kalmış ve sözüm dinlemeişse beni dinlemeyen evlat istemem emin ol silerim her şekilde başında dua etmek daha iyi olur
tekrar söylüyorum keşke böyle bir cümle kurmasaydın

bu kelime nerde kime ne şekilde söylenmiştir yazarmısın

bundan yola çıkarsak ee bizi vursunlar ama biz vurmayız olurr

peygamber efendimiz (s.a.v) tarafından zikredilmiştir.maide suresi 28.bakabilirsin.kurandan bir ayet.daha ötesi varmı diye buyüzden sordum.bunun tartışması olmaz sanırım gayet açık.kitabımız bizle savaşanla savaşın diyor.onlar bizim kellemizi keserse bizde kesebiliriz.ama onların yaptığı sadece misyonerlik bizde yapıyoruz zaten avrupada.

Ben evladımı herzaman mutlu görmeyi isterim. İşte seninle anlaşamadığımız bir nokta. Sen senin istediğin gibi yaşayacaksa yaşasın istiyorsun. Mutlu olması o kadarda önemli değil demekki.

peygamber zamanıyla şu zamanı karşılaştırıyorsan diyecek birşey yok...kim olursa olsun herkes yaşamayı hakeder...yarın öbürgün o insanın neler yapacağını ne biliyosun? şu an kullandığın pekçok şey, hatta bindiğin arabada bile kaç tane hristiyanın yahudinin budistin emeği, fikri, katkısı var...herkes türkiye düşmanı herkes müslümanlık karşıtı...bırakın herkes dinini yaşasın...kilisesine gidecekse gitsin, incil okuyacaksa okusun, haham olacaksa olsun...bugüne kadar gayrimüslim birçok arkadaşım oldu, hiçbirisine farklı bir insan gözüyle bakmadım...dinlerini sormak aklıma bile gelmedi...hepimizin etrafında birsürü gayrimüslim var...onlar da kiliseye gidiyor, ibadet ediyor...belki onları görüp etkilenen olur diye onları da mı öldürelim...

konu dışında ve düz cümleler bunlar benimde biçok tanıdıgım var diyorum saygı duyarım kilisesinden bi taş düsse alır yerine koyarım ama misyonerlik sözkonusu olursa fikirlerim sabit acık ve nettir

evet abi bizde öyleyiz onlar çökertiyo zaten bizimde örf adetlerimiz çöküş içinde...bölüyolar abi parçalıyolar ne demek ya adam sokakta incil dagıtıyo bu ne demek bana verecek o incili bende alacam neyine saygı gösterip alıyosun abi...sen onlara saygı gösteririsen onlarda böyle rahaçta istedigi gibi misyonerligi yapar...

ismailcim yapsın.olaya birde şu yönünden bak ben o incilden 4tane aldım.nekadar çok alırsam bu incil okadar az insana ulaşacak.yani ben kendi dinimden tercihimden mutluyum değiştiremezler asla.kendimden emin olduğum içinde gayet rahat bişekilde aldımki başkalarının eline geçmesin.bence sende bu açıdan bakarsan fazlaca incil alabilirsin:)
istedikleri faliyeti yapsınlar bu ülkeye hamd olsun hiçbişey olmaz.kormayın bukadar...

misyonerlik söz konusu olunca öldürmek serbest yani...

peygamber efendimiz (s.a.v) tarafından zikredilmiştir.maide suresi 28.bakabilirsin.kurandan bir ayet.daha ötesi varmı diye buyüzden sordum.bunun tartışması olmaz sanırım gayet açık.kitabımız bizle savaşanla savaşın diyor.onlar bizim kellemizi keserse bizde kesebiliriz.ama onların yaptığı sadece misyonerlik bizde yapıyoruz zaten avrupada.

tamam buda bi sevaş işte çıksınlar meydandada savaşırız siz bu ayetin neye istinaden oluştugunu yazarsanız yada bakarsanız sevinirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri