Yaklaşık bir ay önce amcama lastik almaya gittik.Malum amcam arabayı fazla kullanmaz.2004 model Megane II aracı var ve şu an 17.000 km'de. Ben kışın fazla sürmüyorum mevsimlik lastik alalım dedi.Tamam dedik gittik lastikçilere.Bridgestone'ye gittik "turanza" için. Mevsimlik lastik deyince adam "abi mevsimlik lastik olmaz ya kışlık vardır ya da yazlık" dedi. Biz de olur mu öyle iş bu zamana kadar hep aldığımız lastik neydi dedik, arkadaş "abi açık söyleyeyim bu tüccar işidir;zamanı gelince biz bu lastikleri mevsimlik diye satıyoruz" dedi. Biz de bunun üzerine Michelın'e gittik.Aynısını oradaki arkadaşta dedi ve ekledi "yazlık +40'a, kışlık lastik de -40'a kadar dayanıklıdır.Bunun ortası hiçbir zaman olmaz.Sizin mevsimlik dediğiniz yazlık lastiklerdir.Sürat lastiklerini hep yazlık diye bilirsiniz ama onlar da yazlıktır ama hamuru yumuşaktır,performans içindir.Bu işletmecinin satış hilesidir" dedi.
Şimdi soruyorum size; Mevsimlik lastik gerçekte var mıdır yoksa bu tamamen satış hilesi midir?