Mersin polisi yeni uyanmış

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27649042.asp :)

Mersin'de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, özel kumandayla kontrol edilerek yüksek ses çıkartması sağlanan egzozlara sahip araçları trafikten men etti.

Egzozlarından yüksek ses çıkartan araçlarla ilgili gelen şikayetleri değerlendiren polis ekipleri, kent genelindeki çok sayıda noktada denetim yaptı. Denetimler sırasında araçlarda inceleme yapan ekipler, egzozlara kurulan özel bir sistemi tespit etti. Egzozların, aşırı ses çıkartması için çakmaklık veya torpidoya yerleştirilen kumandayla yönetildiği belirlendi.

KUMANDAYLA DEĞİŞİYOR
Sistemde kumandayla egzozun ayarını değiştiren sürücünün, gaza bastığında yüksek ses çıkmasını sağlarken polis kontrollerinde de aynı yöntemle egzozu eski haline getirilebildiği anlaşıldı. Ayrıca bazı araçlarda farklı yerlere gizlenmiş daha büyük çaplı egzozlar tespit edildi.

Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların yoğun şikayeti üzerine bu tarz araçlarla ilgili denetimlerini artırdıklarını söyledi. Ele geçirilen malzemelerin fiyatlarının, üstüne takılan araç fiyatlarından daha yüksek olduğuna dikkati çeken Özer, şöyle konuştu:

KEYİF İÇİN TAKIYORLAR

"Maalesef gençlerimiz bu yüksek sesli egzozları keyif almak için takıyorlar. Yüksek miktarlarda ücret ediyorlar. Böylece trafikte hem çevreyi rahatsız ediyorlar hem de gürültü kirliliği yaratıyorlar. Bu egzozları araçlara yeri geliyor 300 liradan 4-5 bin liraya kadar fiyatla takanlar var. Muhtelif mekanizmalarla bunları polisi gördüğünde ya da denetim alanında kapatıyorlar. Bizim detaylı denetimlerimizle bunları tespit ediyoruz ve egzozlarını ya da ses sistemlerini normal hale dönüştürene kadar trafikten men ediyoruz."

Özer, denetimlerde bu sisteme sahip 100'ün üzerinde aracı trafikten men ettiklerini söyledi. Ekiplerin denetimine yakalanan bazı sürücüler ise araçlarına bu tür egzozları zevk için taktırdıklarını belirtti.

Ne garip bir ülkeyiz değil mi? Şimdi bunu araçlarına taktıran kişilere ceza ama bu işin asıl çözümü bu işin yapan yerleri kapısına kilit vursan bak bakalım böyle ses seda kalıyor mu? ;)

Ne garip bir ülkeyiz değil mi? Şimdi bunu araçlarına taktıran kişilere ceza ama bu işin asıl çözümü bu işin yapan yerleri kapısına kilit vursan bak bakalım böyle ses seda kalıyor mu? ;)

EBAY var aliexpress var yapmak istedikten sonra yapılır abi. :D işin komiği bende bu hafta aliim bi tane diyodum bak kararsız kaldım şimdi ....

EBAY var aliexpress var yapmak istedikten sonra yapılır abi. :D işin komiği bende bu hafta aliim bi tane diyodum bak kararsız kaldım şimdi ....

Bak şimdi oldu mu? :sopa::sopa:

Şaka bir yana da arkadaşlar bir araç trafik içinde öküz gibi ses çıkarmasının manası ne? Hiç... neticede bu araçlar yarış aracı değil bir şey değil. Ben de ses çıkmasın diye elimden geleni yaparım ses beni hem gıcık eder. Hemde rahatsız...

Ahan da bir gariplik daha bir araç yorumun da araç 100 km hıza çıkınca rüzgar sesi alıyor diyen toplumumuz araçtan ses çıksın diye buna benzer uygulamalar yapar :D

Bak şimdi oldu mu? :sopa::sopa:

Şaka bir yana da arkadaşlar bir araç trafik içinde öküz gibi ses çıkarmasının manası ne? Hiç... neticede bu araçlar yarış aracı değil bir şey değil. Ben de ses çıkmasın diye elimden geleni yaparım ses beni hem gıcık eder. Hemde rahatsız...

Ahan da bir gariplik daha bir araç yorumun da araç 100 km hıza çıkınca rüzgar sesi alıyor diyen toplumumuz araçtan ses çıksın diye buna benzer uygulamalar yapar :D

lütfen abi... öküz gibi ses çıkarmıyor bi kere gayet hoş bi sesi var ki sistemin güzelliği bu aile uzun yol vs vs vs durumlarda kapat tek olduğun zaman aç gitsin... bendeki açık hava filtresini bile problem ediyo bazı polisler.

Bizim karşımızda (100 metre mesafe) ana cadde var, vatandaşın biri hemen hemen her gece saat 24 civarında yapacağını yapıyor :( . İnsan biraz düşünür, gecenin bir vakti rahatsız olan var mı yok mu diye. Aynı şeyi onun evinin önünde başkası yapsa acaba ne der? Kimsenini kimseyi keyfi olarak rahatsız etmeye hakkı yoktur. Bu işte asıl görev işini gereği kadar yapmayan resmi kurumlara düşüyor. Başbakanın veya bakanların oturduğu sokakta bu tür şeyler olsa adamlar meclise gittikleri ilk gün hemen bir yasa çıkarırlar. Birçoğumuzun belirttiği gibi bu ve benzeri yasal olmayan ürünleri satan, imal eden, aracılık yapan herkese ceza kesilmediği sürece trafik polisi marifeti ile bu işi engelleyemezler. Kerem EBAY var aliexpress var demiş, koskocaman TC hükümeti bunun önüne geçemiyorsa sağda solda "büyük Türkiye" diye hava atmayacak. Ayrıca EBAY veya aliexpress aracılığı ile ülkeye herşey serbestce girebiliyor mu?

Komik olan birşey de Haberin sayfasında, altta vanalı egzos reklamları geliyor :D

bide şöyle bi durum var subarusu ferrarisi porchesi naapcak bu adamların arabaları en kral kumandalı egzosdan daha çok bağırıo bunları da trafikten men edelim ozaman. simsiyah camlı range roverlar gece etilerde sorgusuz sualsiz devam eder kumandalı egzoslu yada normal bi filmli araba durdurulur. bu memlektte yanlış en başta abi. önce en tepedekini düzeltmek lazım...

Elbette balık baştan kokuyor, durum böyle olunca da ipin ucu kaçıyor. Cam filmine ceza kesen polisin özel/görev aracının camları bile film kaplı olursa, bana farın yanmıyor diyen ekibin bindiği aracın farları yanmıyorsa, kısacası benden istedikleri malzemeler kendilerinde yoksa vatandaşa ne yüzle ceza kesiyorlar anlamıyorum. Önce kendileri iyi örnek olacak ki vatandaş ta onlara özensin.

bide şöyle bi durum var subarusu ferrarisi porchesi naapcak bu adamların arabaları en kral kumandalı egzosdan daha çok bağırıo bunları da trafikten men edelim ozaman. simsiyah camlı range roverlar gece etilerde sorgusuz sualsiz devam eder kumandalı egzoslu yada normal bi filmli araba durdurulur. bu memlektte yanlış en başta abi. önce en tepedekini düzeltmek lazım...

Aslında her ikisine de ceza yazılmalı ama şu da var ki: ''bağırmak'' ile ''böğürmek'' farklı şeyler.

1.6 litre (ve altı) hacimli atmosferik, standart bir aile aracına egzost takarsanız hareket etme çabaları içerisinde belirli bir mesafede ancak böğürür ve sadece gürültü çıkarmış olur.

Fakat performans araçları çıkardıkları ses ile eş zamanlı olarak ilerlerken ses uzun süre aynı noktada yoğunlaşmaz ve rahatsızlık vermezler. :)

Geri