Merkezi kilit sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tatum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tatum

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Ark.lar bu sabah anahtarla merkezi kiliti açtım.İstanbul da öyle bir yere girdim ki,tabiki de acemilikte bir yana sag arka çamurluğu biraz çizdik.boya 5 cm gitti.Neyse sorunum bu degil.Ama garaja geldiğimde anahtarla arabayı kilitleyemiyorum çalışmıyor.Sonra okula gittim geldim yine aynı.Acaba sürtmeden mi? pil mi bitmiştir.Daha önce de bir iki defa tutukluk yapmıştı ama bugün tıklamaz oldu.Napmam gerekiyor?

yOK MU CEVAP VERECEK!...

çamurlukla alakası yoktur...kumandanın pili bitmiş olabilir ya da kumandanın senkronizansyonu bozulmus olabılır...anahtarı kontaga takıp arabayı calıstırmadan oncekı konuma getırıp(gostergedekı ısıkların yandıgı yere)acma kapama tusuna basın senkronızasyonu bozulmussa duzelır düzelmezse kumandanın pili bitmiştir...

not:aracınızın astra g oldugunu varsayarak yazdım;)

Astra clasik astra g ne demek? Kusura bakmayin bu işlerde daha yeniyim.:((

sol ön kapı kilit mekanizmanız bozulmuş olabilir.servislerde sıfırı 220-250 arası ya da iyi bi kilitçi söküp içini açar tamir eder ama 2 ay sonra aynısını yine yapar...

aracınız benım profil resimdekıne benzıyorsa h kasa ama altakkındense g kasadır...
Opel_Astra_G_front_20080424.jpg

merkezi kilitte kapıyı anahtar ile kilitlesen bile tepki yok ise.
İlk önce siğorta panelinden siğortasına bak.

merkezikilit4ba8.jpg

yeniden senkronize etmek sorununu çözücektir ayrıca merkezi kilit beyninin hasar görmesi için sağ ön kapıyı uçurmuş olman gerekir :)

anahtarı kapıya taktığında ya da içeriden kilitlediğinde çalışıyorsa anahtar pili bitmiş ya da senkronu bozulmuş olabilir. ancak kapıdan veya içeriden denediğinde merkezi kilit çalışmıyorsa Cengiz abinin dediği sigortaya bak

arkadaşlar dikkat ederseniz kumanda dan demiyor.anahtarla kapıları kitleyemiyorum diyor.sanırım araçta uz.kumanda yok.ayrıca sigortası atsa bile sadece şoför kapısını anahtarla tek başına kitleyebilir.arkadaşın sorunu sol kilit ünitesi bozulmuş,tamiri mümkün ama kısa sürede yine tekrarlıyor...

Geri