Meriva 1.3 cdti gaz yememe problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan badwet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

badwet

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba dün aracımla uzun yolda giderken aracım gaz yemeyip yığılmaya başladı neyse arabayı kenara çekip stop edip 10 dk bekledikten sonra tekrar çalıştırıp yürümeyi denedim tamda rampanın ortasındaydım neyse araç yine devirlenmedi 2.vites ile motor isteksiz isteksiz rampayı çıktım daha sonra tekrar rampa aşağı inmeye başayınca sanki hiç bir şey olmamış gibi aracım devirlendi ve takiben 150 km boyunca hiç bir sıkıntı olmadı.Bu arada aracta arıza lambası yanmadı ve herhangi bir arıza kodu okunmadı.

Turbo besleme sorunu olabilir, ecu arıza kodlarına da bakıp tetkik ettirmeniz lazım.
Tahmin yürüterek, Cdti motorlarda görülebilen selenoid valf sorunu olabilir diyorum. Anlık olarak yaşanan güç kayıpları şeklinde hissettirir kendini.
Forumda "selenoid valf" diye aratın isterseniz, başlıklarda yazanlar sizin durumunuza benzer mi daha fazla fikir edinirsiniz.

Arıza oluştuğu anda arıza lambası yanmıyor ve ecu'ya herhangi bir arıza kodu düşmüyor.Ustam hava akışmetresinden olabileceğini söylüyor.

Soketini çek dene

Son zamanlarda araçta bir isteksizlikte vardı zaten birde bu olay olunca dün debimetreyi, söküp yağsız elektronik devre temizleyici sprey ile temizledim isteksizlik gitti.araç daha rahat devirlenmeye başladı ama aynı şekilde bir olay yaşarsam o zaman soketi çıkarıp bir deneyeyim.

Debimetrenin temizliği kesinlikle işe yaradı yağsız kontak sprey ile temizlediğim debimetre ile yaklasık 1200 km yol yaptım birkez olsun sıkıntı olmadı .

1.3 lerin debimetresi aten ucuz boschu bile 130 lira olması lazım

Geri