Merhaba Opel Elveda Reno

mehmetavci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Evet arkaaşlar geçen hafta 10 yıllık kullanıcısı olduğum Renaulta veda ettim.Opele merhaba dedim. Fakat opelin acemisiyim bir sürü sorum var sizlere umarım doğru yerdeyimdir. Saygı ve sevgilerimle.
1-Arabamın ruhsatında Corsa Swing 1.2 HB AC diye yazıyor ama internetten alırken Corsa swing 1.2i 16V olarak aldım. Motor kodu X12XE klimalı 2000 model. Benim arabamın sınıfı Corsa C mi Corsa B mi ?
2-Ruhsatta Beygir gücü 58 KW yazıyor KW birimini HP birimine çevirdiğimde 79 beygir oluyor. Aracın kullanma klavuzunda ne 58 KW ne de 79 HP (beygir gücü) olduğundan bahsediyor. Klavuzda 65 hp olarak geçiyor.
2-Araba ısındıktan sonra durakladığım yerlerden kalkarken mesela trafik ışıkları vb. Önce gaz yemiyor 3-5 saniye kadar. Sonra hızlanıyor.Boğazı temizlettim buji ve hava filtrelerine baktırdım sorun çözülmedi. Başka ne yapmalıyım? Şimdilik bu kadar .daha sonra tekrar kafanızı şişireceğim. yardımcı olursanız çok memnun olurum. Saygı ve sevgilerimle

Aracınızın sınıfı bildiğim kadarı ile corsa B ...............

Ruhsatta çoğu zaman yanlış geçer bg...Doğrusu klavuzdaki gibi olacak...65 bg..

Gaz yeme problemini ateşleme ve besleme sistemini ayrı olarak kontrol ettirmenizi öneririm.Çünkü her iki sistemde olası bir aksama benzer problemi doğurur...Yani iyi bir usta birkaç saatte çözer..İstanbullu değilim ama istanbullu arkadaşlar tavsiyede bulunacaktır..Güle güle kullanın....

teşekkür ederim

--Sararmen arkadaşım klima normal çalışıyor fan gayet iyi ama soğuk hava vermiyor nedendir acaba ?
--Üsküdar-Ümraniye civarında iyi bir opelci usta bilen arkadaş var mı acaba ?

Son düzenleme:
arkadasim arabani gule gule kullan, bence iyi secim ama su gaz yememe sorununu haletmek istersen benden sana tavsiye hava kutle olcer ( hava debimetresini) degistir sanirim sorunun duzelecek, bendede ayni sorun vardi cok ugrastim bulmak icin ve arabanin hemem hemem her tarafini denedik ama duzelmemisti sonra bu hava kutle olceri degistirerek duzeldi sende baska hiq bir sey yapmadan bunu bi degistir ama original olmasi cok onemli yan sanayi isini gormez, ben yaklasik 3 senedir kulaniyorum ve bayagi tecrubem oldu bu arizalar hakinda, benimki 1.0 12v, bu dedigim parca ikisindede aynidir, arabani gule gule kullan

Sağol arkadaşım dediğini yapacam ... Fiyatı ne kadar bilgin var mı

opel corsa b ama sanırım aracın problemi kurum

Bir kaç soru daha :
1-Corsa Swing1.2i 16V (X12XE motor) (2000 Model) Arabalarda kaç tane oksijen sensoru vardır ve arabanın neresindedir ?
2-Katalitik konvertör ile EGR aynı şeymidir ? Katalitik konvertör aracın neresindedir ?
3-Hava akışmetresi(Debimetre) Aracın neresindedir ? Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa memnun olurum

Öncelikle hoşgeldiniz...
1. sorunuza şöyle bir cevapla yanıtlayayım.. aracınız çok nokta enjeksiyonluysa iki adet biri lamda sensörü diğeri oksijen sondasıdır tek nokta enjeksiyonluysa ki büyük ihtimalle tek nokta enjeksiyonludur tek oksijen sodnası mevcuttur...
2.katalitik konvertörle egr ayrı ünitedir...katalitik konvertörün amacı motordan çıkan zehirli gazları ( HC NOX CO2) gazlarını asgari olarak zehirsiz hale getirmek için kullanılır ayrıca egsozt manifoldunu çıkışında motordan geriye doğru giderken aracın altında bulunur..EGr( egsoz gazı sirkilasyonu) motordan çıkan bazı yanmamış gazları silindirlere tekrar göndererek motordan çıkan gazları asgari olarak zehirsiz halde çıkarmasını sağlar buda imkansız olduğundan katalitik konvertör bulunur aracınızda...
3. sorunuza tam cevap veremeyeceğim çünkü opelde çalışmadım ancak büyük olasılıkla emme manifoldunun üzerinde yada hava filtresi kabında olabilr kesin sonuç için ustalarımız yazar..umarım faydalı olmuştur..saygılar..

arkadasim oksijen sensoru bir tanedir o da katalitik konvetore takilidir, hava debisi ise aracin hava filtresinden gaz kelebegine giden boruya takilidir yani motorun en ust kisminda cok kolay gorebilrsin, turkiyedeki fiyatini bilmiyorum ama original olmasi cok onemli yan sanayi olmasin buna cok dikat et, bide birsey daha var benim arabada hava debisi arizalandiginda tech 2 de oksijen sensoru arizasini veriyordu buda beni cok yanilti oksijen sensorunu degistirdim ama duzelmedi yine ayni hatayi veriyordu ama sonra hava debisini degistirdim ve bir daha da ne oksijen sensoru ne de gaza gec tepki verme araba tamamen duzeldi o aradan beri yaklasik 6000 km yol yaptin sorunsuz, bu arabalarda bu hava debisi cok buyuk bir rol oynuyor

Geri