Menzil ve direksiyon Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan n0tr0n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

n0tr0n

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar öncelikle merhabalar, 2006 model opel astra h mı sattıktan sonra
2012 model aynı kasa opel astramı aldım,
bunu yapmamdaki sebep astradan memnun olmam ve yakıt konusunda ona çok güvenmemdir,
Neyse gelelim soruma:
Mazotu fulleyince eski arabamla(2006 model 1.3 cdti) yeni arabanın menzil göstergeleri arasında çok fark var arkadaşlar, bugün yeni aracımı fulledim ve menzil 610 km oldu sadece,
gidince artar dedim yola devam ettim fakat herhangi bir artış görmedim,
daha önceki aracımı sıfır almamıştım acaba sıfır araç alınca bu geçici bi sorun mu? Eğer değilse ne yapmam gerekir,
ayrıca pinpirikliğimdenmidir bilmiyorum fakat aracımın direksiyonu biraz sert gibi, bu giderek alışır mı,yoksa aldığında nasılsa öyle mi kalır?
gerçi pinpiriklik sayılmaz, insana sıfır opelini cd çaları bozuk verirlerse ve daha 20 km deki arabanın cd çalar ve menülerinin bulunduğu konsolu sökerlerse, bu pinpirik değil hafif soğumamıdır bilemedim:(

Menzil o anki sürüş tarzınıza göre belirlenir.

Sıfır aracın ilk 1000 km birazcık fazla yakması normaldir.

Örnek olarak. Bol rampalı Karadeniz bölgesinde kullanılan astra'nın deposu fullendiğinde 700 km menzil gösterir.(varsayım)

Konyada kullanılan astra'nın deposu fullendiğinde 850 km menzil gösterir.Trafik sıkışık değildir rampalar azdır vs vs. Menzili bir çok faktör etkiler.Rampa, sürüş stili, trafik yoğunluğu vs

Kafaya takılacak bişey değil. iyi günlerde kullanın...

kesinlikle katılıyorum

Ben benzinli aldım sıfır 5 ay oluyor.Değerleri yeni yeni düşmeye başladı.Fazla kafaya takmayın düzelir. Başta böyle yakarsa dedim ama şimdi Allah'a şükür değerler düştü.

CD çalara gelince tamamen şanssızlık diyeyim.Geçmiş olsun...

teşekkürler arkadaşlar,direksiyon konusunda cevap alamadım umarım o da geçicidir,
çünkü 2006 model arabamın direksiyonu daha yumuşaktı,şaşırdım ben de

Lastik markanız ve yeniliği ile alakalıdır.

usta yakıt arkadsların anlattıgı gıbı ama cd calar konusuna gelınce opellerde var bu teyp sorunu radıo sorunu yok tamıre gıdıyor yok degıstırıyorlar paran oldugunda ekranlı al derım bı tane opeller ıcın olanlardan hem navı olsun hem ekranlı olsun hemde kafan rahat olsun bence..

Geri