Mavi ve Yeşil Antifriz Arasında Ne Fark Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eyvallah.
Durumu netleştirdin güzel oldu.;)

3 ay önce 2000 model corsa gls aldım.Alır almaz motor yağı fitre vs değişimi için ustaya götürdüm.Bahse konu değişim sonrası ustanın soğutma suyunun sıfır derce olduğunu antifiriz konulması gerektiğini söyledi .Bende gerekenin yapılmasını söyledim yaklaşık 3 lt antiifiriz konuldu .15 gün öncesine kadar benim için renk önemli değildi.Taki kalörifer peteğini değiştirinceye kadar.3 noktadan delikler açığa çıktı.95 TL petek yan sanayi,80 tl işçilik tekrar 3 lt civarı mecburen kırmızı antifiriz 45 Tl.Şu an görünen 1/4 lt civarı yedek su tankında bi eksilme var.Tekrar ilave yapıp gözlemliyeceğim.Gözle görülür bi kaçak gözükmüyor.Tecrübe ile sabit kımızı eski araçlara yaramıyor

3 litre antifiriz koyan ustaya selamlar

Vay arkadaş bu iş memleket meselesine döndü yeminle...

teşekkürler konuyu tamamen okudum ve anladığım kırmızı silikatlı olanından kullanmam gerekiyor çünkü suan 4/3 kırmızı antifiriz
yanşı aracınız 1999 model mavi olmalı,
konuyu yanlış anlamayın motor ve aksam alaşımları radyatör su pompasına kadar kullanılan malzemeye göre motora tavsiye edilen antifriz var buda 2001 öncesi mavi sonrası kırmızı(aslında portakal rengi tam kırmızı ile karıştırılmasın VW için olan

yanşı aracınız 1999 model mavi olmalı,
konuyu yanlış anlamayın motor ve aksam alaşımları radyatör su pompasına kadar kullanılan malzemeye göre motora tavsiye edilen antifriz var buda 2001 öncesi mavi sonrası kırmızı(aslında portakal rengi tam kırmızı ile karıştırılmasın VW için olan
yaklaşık 20000 km önce motor yapıldı ve kırmızı antifiriz doldurmuşlar ben üstüne bıraz mavi ekleme yaptım yani şuan 4/3 kırmızı peki şimdi düzeltiyorum inşallah ilk fırsatta boşaltıp 3 kez su doldurup devirdaim yapana kadar çalıştıracağız ve mavi ile değiştireceğiz doğrumudur ? ayrca teşekkür ederim saygılar

2011 Model 1,3 cdti aracımda pembe antifiriz var. Kırmızı dediğiniz o mu acaba?
Geçenlerde devirdaim hortumu patladı ve su eksiltti, normal su ile tamaladık ve servise giderken 1,5 litre daha su ilave ettik.
Hortum değişince üzerine yine eksik olduğu kadar pembe eklediler. Ölçüm yaptılar -40 falan korumalı çıktı. Ancak içime sinmedi bende en kısa sürede komple boşaltıp saf pembe antifiriz koymak istiyorum. Bunların numarası veya bir standardı vardır nasıl temin edeceğiz?

opel dexcool portakal rengi veya glysantin g34,
G12 pempe VW ler için,en güzeli kafan karışmasın pahalı değil opel orjinalı

opel dexcool portakal rengi veya glysantin g34,
G12 pempe VW ler için,en güzeli kafan karışmasın pahalı değil opel orjinalı
Arabayı sıfır aldığımızda içindeki pembeydi zaten yaw? acaba senin portakal dediğin renkmi o :D

Vay arkadaş bu iş memleket meselesine döndü yeminle...

Olayı fazla büyütme, benim araç 1998 model ve içinde kırmızı antifriz var. Kırmızı antifrizi boşaltıp yeşil koyacaktım ama birden bire sık sık memlekete gitme durumları ortaya çıkınca bir türlü elim değmedi, araç uzun süre kullanılmayınca da eski akü iş görmemeye başladı.Ay başı gene memlekete yolculuk var, işler biterse arabaya yeni yıl hediyesi olarak yeni bir akü ile bir kutu yeşil antifriz alacağım :).

Geri