marşpiyel

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan exp27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

exp27

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar geçenlerde sağ arka kapının marşpiyelini  kaldırıma sürttüm hafif bir göçük var. bunu yaptırmakta kararsız kaldım otoking mini onarımdan hallederiz diyor marşpiyel boyadan sayılmaz diyor fakat benim tanıdık ustada bunun için boyattığına değmez dedi marşpiyel boyaya girer diyor bende sadece rutuş yaptırdım bide sizden fikir alayım dedim :)

Ynt: marşpiyel

Araca bady kit yaptırın veya sadece yan marşpiyel alın çizik ve göçük gözükmez. Aracınıza satarkende kimse farketmez.

Marspiyelden birsey olmaz boyatin bence

valla işte bende kararsız kaldım ya öle body kit yaptıracam yada boyatacam  yada öle bırakacam

ben sürttüm boyattım marşpiyelinde çizik olmayan araba yoktur herhalde.astralar yere bu kadar yakınken..

bencede bodykit yaptirarak cozun :)
kesilen sakal yerine daha gur cikar misali :)

Aracım bir yıllık iken marşpiyelim kaldırıma sürtmüştüm,2 adet 30 cm uzunluğunda derin çizik ve az da içe göçme vardı.

Autoking te yaptırdım.Arka kapının altından başlayıp arka çamurluk ile arka kapı arasındaki ince şeritin orta yüksekliğine kadar vernik uyguladılar.Verniğin oraya kadar çıkması gerekiyormuş.

Önünüzde 3 seçenek var. Yaptırmamak ücretsiz, autoking te yaptırmak ücretsiz, üstüne para verip hasar üzerine bodykit. İlerde aynı şekilde sürterseniz bu sefer bodykiti de değiştirmek zorunda kalacaksınız. Zamanla insan alışıyor, sakin kullanımda bence bir daha sürmezsiniz.

Eğer her sefer baktığınızda gözünüze batacak kadar kötüyse benim yaptığım gibi autoking te boyatabilirsiniz.Kimse marşpiyel boyalı mı diye bakmaz demişlerdi o an için.Sadece hasar örtülsün diye de bodykit yaptırmazdım.

[quote author=vehicle_dynamics link=topic=8862.msg210257#msg210257 date=1382024544]
Aracım bir yıllık iken marşpiyelim kaldırıma sürtmüştüm,2 adet 30 cm uzunluğunda derin çizik ve az da içe göçme vardı.

Autoking te yaptırdım.Arka kapının altından başlayıp arka çamurluk ile arka kapı arasındaki ince şeritin orta yüksekliğine kadar vernik uyguladılar.Verniğin oraya kadar çıkması gerekiyormuş.

֖nünüzde 3 seçenek var. Yaptırmamak ücretsiz, autoking te yaptırmak ücretsiz, üstüne para verip hasar üzerine bodykit. İlerde aynı şekilde sürterseniz bu sefer bodykiti de değiştirmek zorunda kalacaksınız. Zamanla insan alışıyor, sakin kullanımda bence bir daha sürmezsiniz.

Eğer her sefer baktığınızda gözünüze batacak kadar kötüyse benim yaptığım gibi autoking te boyatabilirsiniz.Kimse marşpiyel boyalı mı diye bakmaz demişlerdi o an için.Sadece hasar örtülsün diye de bodykit yaptırmazdım.

valla kardeş çok 7-8 cm bir çizik hafifte içe doğru göçmüştü sağ arka kapının olduğu yerdeki marpiyelde ilk günler baya kararsız kaldım ama ve yaptırmamaya karar verdim şimdide gözüm alıştı büyütülecek bişey değil bir iki ustayada sordum düzelir ama 7-8 cm lik çizik için  sağ arka kapı altındaki marşpiyelin tamamının boyarız diyolar bende gerek yok dedim .ilerde bir marşpiyel koruma taktırırım diye düşünüyorum bu hemen herkesin başına geliyor aslında baştan almak lazım dı body kiti :))

Hocam hazır görmüşken camına bir not bıraksaydınız keşke telefonunuzun yazdığı, yardımcı olurdu sevgili Astra kullanıcısı :)

Henüz bir haftalık iken aracım ben de sol marşpiyeli bir kayaya sürttüm, yaklaşık 30-35 cm lik bir bölüm içeri göçmüştü. Kaportacıma götürdüm, marşpiyelin boyadan sayılmayacağını söyledi(boyadan sayılsa da yaptıracaktım) nasıl yaptı etti bilmiyorum, ne bir iz ne bir problem var. Orijinalinden güzel oldu, tavsiye ediyorum.Body kit yaptırmaya gerek yok.

Geri