Marşa bastığımda hemen çalışmıyor 3. veya 4. marşta alıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serefzor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iki müşür var biri aracınızın motor sıcakalığını gösteren diğeri beyine bilgi veren:dil:
20tl civarı tabii birde devir sensoru da çalışma problemi yapar ...biri termostad da o motor sıcaklığını gösterir diğeri motor bloğuna takılı o da beyine

hararet müşürünün yerini biliyorum bu dediğiniz beyne bilgi veren müşürün yeri nerede acaba öğrenebilirsem sevinirim

Motoru modeli söylersen yerini söylerim,biri termostad üzerinde olması lazım üzerine kızaklı tek mavi kaplo takılı diğeri soketli ve motor blokunda olmalı kafası mavi renkte

97 vectra 2.0 cd yanyana mı dediğiniz ateşleme bobininin altında

Şimdi X20xev motorda yeri burda bak 1- motor sıcaklığını gösterir(gecirmeli )
2- Motor sıcaklığını beyne gösterir
araca göre ikincisinin yeri bağzen değişir inşallah sendeki bu gibidir
images

teşekkürler şimdi bu beyne gidien sıcaklık sensörünü nasıl est ederiz yani illa yenisini mi almak gerek

0° C 4,8 - 6.6 kOhm
+20° C 2,2 - 2,8 kOhm
+40° C 1,0 - 1,4 kOhm
+80° C 270 - 380 Ohm

verdiğiniz değerleri nerde kullanacağım pek anlamadım :)

O derecede suya koyarak veya Tech2 ile motor sıcaklığının ic gösterge ile aynı algılayıp algılamadığına..
birde dediğim gibi eksantrik devir sensoruna bak

arabyı benzine aldım benzinde tık tık çalıştı ama 0 ın üzerinde hiç sorun çıkarmadı ama hava soğuduğunda eksinin altına düşünce benzinde çalışmadı bende tüpde çalıştırdım çalıştı fakat bakkala vardım tekrar benzine verdim dönüşte tık çalıştı yani sabah ilk çalıştırdığımda çalışmadı motor sıcakken hemen çalıştı yani ısı sensörü gibi geldi bana da

Geri