• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Manuel Vites Geçiş Sorunları

Mhmt_ER

Kayıtlı Kullanıcı
27-Gaziantep
Yaklaşık 6 aydır kullandığım manuel astra k aracımın vites kavramalarında problem oluyor. 1 hafta önce genel bakım yaptırdım ve şanzıman yağı 750 ml kadar eksilmiş tamamlattım fakat vites geçişlerinde karşısındaki yuvaya tam oturmuyor zorlamam gerekiyor özellikle 1.ve 2. viteslerde daha fazla oluyor daha önce böyle bir arıza ile karşılaşan oldu mu tam olarak ne yapmam gerekiyor?

750 ml ciddi bir eksilme...Öncelikle bunun nedenini öğrenin...İlk aklıma gelen senkromeç ve diğer şanzımanın dişlileri...Bunlarda sıkıntı oluşmuş olabilir...Bir şanzımancıya veya yetkili servise kontrol ettirin derim...

• Beğen
Tepkiler: Mhmt_ER
Benim aklıma yağın durumu geliyor. Eski yağ ne durumdaydı acaba, üzerine ilave edilen yağ ile iyice çamurlaşmış olabilir mi...

• Beğen
Tepkiler: Mhmt_ER
Kaçak hatrı sayılır bir miktar olduğu için yağsız kaldığı süre boyunca 1 ve 2.vites dişliler aşınmış olabilir. Yağı tamamlatmak bir çözüm sunmaz çünkü kaçak hala devam ediyor. Sanziman revizyon merkezlerine gidip öncelikle kaçaklar bulunup tamir edilmeli. Sonra şanzıman açılıp senkromeçte sorun var mı kontrol edilmeli.

• Beğen
Tepkiler: Mhmt_ER ve Hasip
Geri