Malum soruyu sormak zorundayım? ATF' mi EP 80'mi

ee ben ustaya götürdüm gm yag al o kadar dedi geçti
::D.d

bu tartışmayı bıçak gibi kesicek en güzel şey ve en son ilelebet kesicek şey şudur bu forumdan yağını değiştiricek biri General Motors Türkiye Ltd. Şti. yi arıycak müşteri hizmetlerini sorucak diyicek ki benim aracım manuel ne tip yağ kullanıcam servis atf diyor ama atf otomatik şanzıman yağıdır ep80 kullanılması gerekmezmi..

karşı tarafda teknik servisini yada amerikayımı arar artık nereyi ararsa size der atf yada ep80 sizde uygularsınız bir şey olmaz zatende olsada en azından gm suçlu olur ilk ağızdan çünkü gm söylüyor bunu kullan diye her şekil sorun çıksa yapmak zorunda kalırlar sonuçda siz haklı olursunuz ..

Ama ben manuel bir araca atf yada ep80 de olsa yağ konulsa büyük bir sıkıntı vericeğini sanmıyorum baksanıza renault opel her kez yanlış yağ koyuyormuş şanzımana araçlar hayla yollarda sorun olsa bu gün on binlerce arabanın şanzımanı sorunlu olurdu servislere tonla şikayet gelirdi demekki sorun yok ama bence olması gereken ep80 tabik manuel içini.

sonuç olarak çavdaroğlu kardeşimin opel türkiyeye çektiği meile gelen cevap ve benim servisi macaristandaki opel teknik destekle görüştürmem sonucunda her iki kanaldanda YAĞIN EP-80 OLDUĞU KESİNLEŞTİ. bu konun bağlamak için bu notu yazıyorum. aynı konuda yeni açılan topicte daha detaylı bilgi var.

merhaba bu konuyu hortlatıyım

arkadaşlar şanzıman yağını değiştiriyim dedim değiştiremedim :D nedenmi koskoca maslak sanayide opel parçacıları atf diyor ep80 ne onu bile bilmiyorlar servislerin hepsi atf diyor hangi ustaya girsem servise tel açalım diyorlar servise açarsan atf diyicek diyroum atf imiş ama diyor :D yaw paramızla yağ değiştiremiyoruz iyimi işin komik yanı yağı bulamıyoruz. :D

ben bu yağı nerden bulurum nasıl alırım varmı bilen netten alabiliceğim bir yer yada parçacı

Son düzenleme:
Bunu daha öncede defalarca tartıştık ama sonuca varılmamış
ATF (Automatic Transmission Fuel) die geçiyor ve anlamı içerisinde gizli.
7 yıldır iki aracımdada SEA-80 kullanıyorum ne viteslerde geçiş zorlugu var nde başka bi problem. Daha önce defalarca şanzuman kırdım hepsine servis ATF koymuş...

opel Türkiye'nin cevabı

arkadaşlar az önce yaptığım telefon görüşmesini aktarıyorum,Opel Türkiye Ltd ŞTİ. ni telefonla aradım ve şanzuman yağımı serviste değişmek istediğimi ve onlarında manuel şanzumanıma otomatik vites yağı olan ATF koyacaklarını bununda bana mantıksız geldiğini söyledim,adamın yanıtı şu oldu; servisimiz ne demişse doğrudur,herhengi bir arıza olursa sorumlusu onlardır.benim amcam 30 yıllık motor ustası ona sordum dediği şu gelen müşter pahalı diye 80W istemiyor bizde ATF koyuyoruz ama en iyisi dişli yağı olan ep-80W dedi. bende en yakın zamanda özel bi servise gidip 80W koyduracağım sonucunuda yazarım. (1 ve 2 ye zor geçme durumu bendede var)

arkadaşlar az önce yaptığım telefon görüşmesini aktarıyorum,Opel Türkiye Ltd ŞTİ. ni telefonla aradım ve şanzuman yağımı serviste değişmek istediğimi ve onlarında manuel şanzumanıma otomatik vites yağı olan ATF koyacaklarını bununda bana mantıksız geldiğini söyledim,adamın yanıtı şu oldu; servisimiz ne demişse doğrudur,herhengi bir arıza olursa sorumlusu onlardır.benim amcam 30 yıllık motor ustası ona sordum dediği şu gelen müşter pahalı diye 80W istemiyor bizde ATF koyuyoruz ama en iyisi dişli yağı olan ep-80W dedi. bende en yakın zamanda özel bi servise gidip 80W koyduracağım sonucunuda yazarım. (1 ve 2 ye zor geçme durumu bendede var)
Daha önce de belirttiğim üzere 1 ay önce şanzıman yağını değiştirdim (Castrol EP80 KOYDURDUM) ilk hareket esnasında motor soğukken yine 1. vitese rahat geçmiyor. Haberiniz olsun 80 numara yağdan mucize beklemeyin.

Daha önce de belirttiğim üzere 1 ay önce şanzıman yağını değiştirdim (Castrol EP80 KOYDURDUM) ilk hareket esnasında motor soğukken yine 1. vitese rahat geçmiyor. Haberiniz olsun 80 numara yağdan mucize beklemeyin.

tamam bende castrol alıcam büyük ihtimal

bu konu ile ilgili bir diğer başlık altında daha geniş açıklamalar yapılmıştı.
servis, tamirci herkez konuşuyor ama çoğu ne dediğinin farkında değil.
yetkili servislerede kullanılması gereken manuel şanzuman yağlarının zaten SAE EP-80 olduğu ancak hem ATF hemde SAE-80 yağın ikisininde renginin pembe olması nedeniyle ayrıca çoğunlukla tomatik vitesli araçlarda yağ değişimi olduğu manuel vitesli arabalarda kırk yılda bir şanzuman yağı değiştiği için,
otomatik vitesli araçlarda da ATF kullanıldığı için her iki yağı rengi aynı olduğundan dolayı SAE EP-80 yağı da ATF zannettiklerini, ( her iki yağın ambalaj bilgileri tamamen almanca ya da ingilizce, ben opel serviste özellikle ambalajını incelemekiçin istediğimde baktım. tek kelime türkçe bir yazı yok üzerinde) çoğu küçük servislerde SAE-80 yağın bulanmadığını da, çoğu servisin manuel araçlarda da ATF kullandığını anlamış olduk.
ayrıca ATF yağı SAE-80 yağdan daha pahalıdır. Mobilin SAE EP-80 yağın litresi 8 lira civarında idi. ATF yağı ondan daha pahalıdır.
ben inanmıyorum ki bu araca pahalıda olsa bu yağın konulması gerekir yoksa arç zarar görür dedikten sonra diğer yağda israr eden bir araç sahibi olsun.

Son düzenleme:
Geri