Malum soruyu sormak zorundayım? ATF' mi EP 80'mi

merhaba bu konuyu hortlatıyım

arkadaşlar şanzıman yağını değiştiriyim dedim değiştiremedim :D nedenmi koskoca maslak sanayide opel parçacıları atf diyor ep80 ne onu bile bilmiyorlar servislerin hepsi atf diyor hangi ustaya girsem servise tel açalım diyorlar servise açarsan atf diyicek diyroum atf imiş ama diyor :D yaw paramızla yağ değiştiremiyoruz iyimi işin komik yanı yağı bulamıyoruz. :D

ben bu yağı nerden bulurum nasıl alırım varmı bilen netten alabiliceğim bir yer yada parçacı

sanayi esnafının çoğu SAE EP-80 yağı, ustasından öğle öğrendiği için 80 numara şanzuman yağı olarak bilir. aslında ikiside aynı yağdır. ama SAE-80 diye sorsanız çoğu bilmez.
sanayide yağcıların çoğunda bu yağ bulunur, lt.si 8 lira civarında yalnız 18 kğ.lık tenekelerde geliyor ve lt.lik yada 3.lt.lik küçük ambalajları pek bulunmuyor. bulabilirseniz mobil marka ya da bp,castrol marka alın bunların rengi normal motor yağı rengindedir. tenekelerin üzerinde SAE EP-80 CL-4 diye yazar ama yağcılarda, tamircilerde genelde 80 numara şanzuman yağı diye tabir ederler.

Son düzenleme:
geçenlerde manuel bor power şanzıman katkısı aldım ustama götürdüm şanzıman yağını boşaltıp katkıyı koymasını söyledim fakat başaramadık.bor power hala duruyor.çünkü mantıken atf yağa manuel bor konulmaz, otomatik bor alsam vites manuel.yani ustayla anlaşamadık.ben 80lik yağ koyarım ama mesuliyet kabul etmem dedi ve konu şimdilik kapandı.ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim.80 lik yağ koyduran varsa yorumlarını alabilir miyiz?

geçenlerde manuel bor power şanzıman katkısı aldım ustama götürdüm şanzıman yağını boşaltıp katkıyı koymasını söyledim fakat başaramadık.bor power hala duruyor.çünkü mantıken atf yağa manuel bor konulmaz, otomatik bor alsam vites manuel.yani ustayla anlaşamadık.ben 80lik yağ koyarım ama mesuliyet kabul etmem dedi ve konu şimdilik kapandı.ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim.80 lik yağ koyduran varsa yorumlarını alabilir miyiz?

manuel araçların şanzuman yağı SAE EP-80 CL-4 dür, ATF konulmaz. ayrıca opel servis ve servis kökenli ustalar opelin orjinal ep-80 yağının rengi de aynı atf gibi pembe olduğu için ep-80 yağı da atf sanıyor.
sen boşver ustanı; şanzuman yağını boşalttır, bor'u boşalttıktan sonra MOBİL SAE EP-80 yağ koydur. hiç bir şey olmaz ben aynı şekilde yaptım, bir sürü değiştiren arkadaş var.
otomatik şanzumanlı araçlara kesinlikle bor konulmaz zaten borun otomatik şanzumanlara konulan çeşidi yoktur
80 numara motor yağı ya da 80/90 numara dişli yağı yağı değil SAE EP-80 CL-4 şanzuman yağı koyacaksın.

Son düzenleme:

bende arkadaşım atf aldık el mecbur :D değiştirmediler 80 lik yağla boruda koydurtmadı ustalar atf yağ inceymiş bozarmış o bor katkısı bora mail attım onlarda şanzıman de digital yada kablo tel yok tamamen dişlilerden oluşur haliyle dişlilere bir zararı olmaz dediler ama olmadı neyseki en azından sıfır şanzıman yağı koydurdum oda bir şeydir :D

Geri