Aramıza hos geldin, ben b1 2.0 gls sahibiyim bulursan 1.8 yada 2.0 cd al, aracı zorlamadan kullanırsan 1.6 ya göre aşağı yukarı aynı yakarsın, uzun yolda düşük devirde 5. viteste 120 130 km/h göreceğin için motor zorlanmıyor 1.6 ile daha yüksek devirde o hızı görürsün, 1.6 bizim kasalar için ufak bir motor. Arıza konusuna gelince araçlarda egr valfi arızası yaşanmakta buda benzin kalitesinden kaynaklanıyor. iptal ettirirsin sorun kalmaz onun dışında öyle önemli bir arıza oluşmuyor. almadan önce mutlaka bilgisayara bağlattır ve sorunlar varmı bir bak, contanın durumu, debriyajı ne durumda, triger kayışı kontrolü mutlaka yaptır. sana tafsiyem, alır almaz satan kişi triger kayışı yeni değişti demesine rağmen sen direk değiştir kendini sağlama al. Airbag sensörünğ yağ sesnsörü ile paralel bağladıkları yönünde bazı 3 kağıtçılık olayları forumda okudum, sen bilgisayara bağlanmışken onuda kontrol ettir. araç yağ yakıyormu? egsozdan çıkan duman renginede bak, sonucta 7 8 yasında bir araba alıcaksın kilometresi önemli, araçlar rahat konforlu yol tutuşu iyi, yani her yönü ile güzel. Bir önemli konuda mutlaka serviste elektrik sistemini hem bilgisayarla hemde kabloların ve hortumların çürüme durumuna el yordamı ile baktır, bilgisayarda sağlam çıkar ama miyadı dolmak üzeredir o zaman uzak dur o arabadan. ben kıbrısta sordum, elektrik kablo sistemi çürürse komple baştan yenilemek gerekir ek yada parça olarak değiştirmeyiz dediler ve aşağı yukarı 4000 ytl tutar diye bir cevap verdiler. Turkiyedeki durumu bilmiyorum yada danıştığım ustanın nekadar doğru bilgi verdiğini ama eğer öyle bir durum varsa sonradan pişman olma yani mutlaka bir servise tam kontrol yaptır. Kontrol için para isteseler bile kaçma çünkü ileride başına daha fazla dert açılabilir. Seçeneklerin arasında LPG li olanlar varsa bence yanaşma ilk alındığında eski tekneloji yada eski sistemle yapılmış olabilir. LPG siz alırsan son çıkan sistemlerden yaptırabilirsin. Aklıma gelmeyen danışmak istediğin şeyler olursa bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. Şimdiden hayırlı olsun.