Mahallemizin yeni 111.Yıl Astra H sedan CDTI kocakafalısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpmurat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnsanlarımız hergeçen gün biraz daha bencil oluyor, yerel yönetimler dersen zaten yıllardır evlere şenlik haldeler. Herkes günü kurtarmanın peşinde. Halbuki benim modern kentten anladığım; arabalar kaldırımlara park etmez, çocuklar yolda top oynamaz, yayalar yürürken yaya kaldırımlarını kullanır, düşünce sahibi bir insan başkalarının garaj girişine araç park etmez. Konuya bu açıdan bakınca ülkemizindeki kentlerin büyük bir kısmı modern değil, ilkellik içinde. Herkes de bu yönetimlerden memnun olduğuna göre (memnunlar ki aynı yöneticileri yıllardır seçiliyor, onlara toz kondurmuyorlar) demek ki problem bende, sorunlu vatandaş olan aslında benim. (Bırak insanlar mutlu yaşasınlar, ana caddelerde bile en üst kattan halı kilim silkelesinler, sokak ortalarında sabunlu sularla halı yün yıkasınlar, apartman bahçelerinde tavuk, koyun kuzu, köpek, çatısında güvercin beslesinler, arabaları kaldırımlara hatta garaj-apartman girişlerine park etsinler, çocuklara oyun için 1 metrekare yer ayırmasınlar, otopark lafını duyunca o da ne desinler, yerlere izmarit, çöp atsınlar, balgamlı balgamlı tükürsünler, millet balkonunda veya arabasında istediği saatte aşırı gürültülü müzik dinlesin, trafik veya sosyal hayatın olmazsa olmaz kurallarına asla uymasın, daha neler neler)

Adam yalnış birşey yapmamış ama zaten herkes kaldırımda olduğu için çıkmaması birşey farkettirmiyor...Yayaya biraz saygı...

Dar sokaklarda araçlar tek sıra park edilir. Ancak resimde herkes kaldırıma çıkarıp atmış aracını. Bence park eden arkadaşta bir anormallik yok. Sizin sokaktaki sürücülerde bir anormallik var :)

İnsanlarımız hergeçen gün biraz daha bencil oluyor, yerel yönetimler dersen zaten yıllardır evlere şenlik haldeler. Herkes günü kurtarmanın peşinde. Halbuki benim modern kentten anladığım; arabalar kaldırımlara park etmez, çocuklar yolda top oynamaz, yayalar yürürken yaya kaldırımlarını kullanır, düşünce sahibi bir insan başkalarının garaj girişine araç park etmez. Konuya bu açıdan bakınca ülkemizindeki kentlerin büyük bir kısmı modern değil, ilkellik içinde. Herkes de bu yönetimlerden memnun olduğuna göre (memnunlar ki aynı yöneticileri yıllardır seçiliyor, onlara toz kondurmuyorlar) demek ki problem bende, sorunlu vatandaş olan aslında benim. (Bırak insanlar mutlu yaşasınlar, ana caddelerde bile en üst kattan halı kilim silkelesinler, sokak ortalarında sabunlu sularla halı yün yıkasınlar, apartman bahçelerinde tavuk, koyun kuzu, köpek, çatısında güvercin beslesinler, arabaları kaldırımlara hatta garaj-apartman girişlerine park etsinler, çocuklara oyun için 1 metrekare yer ayırmasınlar, otopark lafını duyunca o da ne desinler, yerlere izmarit, çöp atsınlar, balgamlı balgamlı tükürsünler, millet balkonunda veya arabasında istediği saatte aşırı gürültülü müzik dinlesin, trafik veya sosyal hayatın olmazsa olmaz kurallarına asla uymasın, daha neler neler)

Sagopa Kajmer Pesimist E.P. 5 gibisin savaş abi :kop:

Valla Murat ben ülke olarak gidişatımızı hiç beğenmiyorum, bunlar daha iyi günlerimiz diyorum. Dünya modernleşme, insan hakları, saygı sevgi, sosyalleşme diye kendini paralarken bizler adeta geri gidiyoruz. Reklamlardaki gibi büyük bir çoğunluk benciliz, ne zaman sencil olacağız? Yaya kaldırımlarına park edenleri eleştirmiyoruz, yol kenarına park edenleri eleştiriyoruz, demek ki bir yerde hata yapıyoruz, hem de öyle bir hata ki doğruyu yanlış görecek kadar. Yanlış anlama senin tepkini de anlıyorum çünkü yıllardır bu tür olayların içinde yaşamışsın, ufak kentler ile büyük kentler arasında gerçekten müthiş farklar vardır. Dikkat edersen büyük şehirde yaşayan bütün arkadaşlar senin karşında yer aldı. Mesela bizim kasabada adamlar araçlarını istediği gibi, istediği şekilde, canının istediği yere park ederler. Sokağın iki tarafına da yolu tamamen kapatacak şekilde araçlarını bırakırlar, ortadaki araçların hepsi hapis kalır. Kendisi hapis kalında trafiğe, belediyeye telefonlar yağdırır ama iki gün sonra başka bir yerde aynısını kendisi yapar, ceza yediği zamanda gene söylenmeye başlar. Boş ver, çocuklarda sokakta oynamayıversin canım, şart mı top oynamaları? Bak okullar da açıldı, top peşinde koşacaklarına eve gidip ders çalışsınlar. (bak sorunu nasıl da çözdüm, şaka bir yana sokaklarda çocukların da hakkı var)

Son düzenleme:
resimde goruldugu gibi park eden kisi cok guzel park etmis , oteki arabalar yanlis park etmis
yakinda sizde baba oldugunuz zaman cocugunuzun besigini o yolda iteklemek istermisiniz ? allah gostermesin bisey olursa ?
bence sizde arabanizi kaldirimlara park etmeyin

keyifli forumlar

aynen katılmaktan başka diyecek söz yok

Valla Murat ben ülke olarak gidişatımızı hiç beğenmiyorum, bunlar daha iyi günlerimiz diyorum. Dünya modernleşme, insan hakları, saygı sevgi, sosyalleşme diye kendini paralarken bizler adeta geri gidiyoruz. Reklamlardaki gibi büyük bir çoğunluk benciliz, ne zaman sencil olacağız? Yaya kaldırımlarına park edenleri eleştirmiyoruz, yol kenarına park edenleri eleştiriyoruz, demek ki bir yerde hata yapıyoruz, hem de öyle bir hata ki doğruyu yanlış görecek kadar. Yanlış anlama senin tepkini de anlıyorum çünkü yıllardır bu tür olayların içinde yaşamışsın, ufak kentler ile büyük kentler arasında gerçekten müthiş farklar vardır. Dikkat edersen büyük şehirde yaşayan bütün arkadaşlar senin karşında yer aldı. Mesela bizim kasabada adamlar araçlarını istediği gibi, istediği şekilde, canının istediği yere park ederler. Sokağın iki tarafına da yolu tamamen kapatacak şekilde araçlarını bırakırlar, ortadaki araçların hepsi hapis kalır. Kendisi hapis kalında trafiğe, belediyeye telefonlar yağdırır ama iki gün sonra başka bir yerde aynısını kendisi yapar, ceza yediği zamanda gene söylenmeye başlar. Boş ver, çocuklarda sokakta oynamayıversin canım, şart mı top oynamaları? Bak okullar da açıldı, top peşinde koşacaklarına eve gidip ders çalışsınlar. (bak sorunu nasıl da çözdüm, şaka bir yana sokaklara çocukların da hakkı var)

Abi dediklerinde hakısın :) birşey demiyorum fakat burada demek istediğim esasında bu adam çocukların top alanı kısıtlamış :D valla cocuklar bütün gün küfür etti adama bizim kalemizdi orası yaaaa diye :) Bizim malhallde kaldırım kullanılmadığı için sadece araba park eder yolda cocuklar top oynar kimse bişi demez buna ve yoldan gecenlerde saygılıdır. Ben şimdiye kadar (30 senedir) 3 bilemedin 5 kişi görmüşümdür hızlı geçcen onun için arkadaş esas cocukların alanı kapatmış :)

sanki adam dorusunu yapmıs gıbı duruyor hanı bıraz daha kaldırıma yakın tutup yan aynasını kapatırsa sıkıntı olmaz ortadan kamyon gecer ..

Bencede adam doğrusunu yapmış. esasen kaldırıma park edenler koca kafalı diyebiliriz. Mademki yıllardır arabaları kaldırıma çekiyorlar ozaman belediyeye müracaat edinde kaldımları kaldırsınlar. Çocuklara oyun alanları, yeşil alan bırakmayan belediyeler değilde bu adam mı suçlu. Valla bende kaldırıma bırakanlara genelde küfür ediyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri