lütfen dikkat

bazı araçlarda aırbag emniyet kemeri gergi sistemi ile beraber çalışır,(Bu sebepden dolayı kaza anında patlamasa bile aktif gergili emniyet kemerleri aırbag beyni ve aırbag ile beraber çalışır) genelde araçların orta konsol altında ana beyin (koltuğun içinde değil, koltuk da var ise yan hava aır bag i olur) mevcuttur. Bu beyin emmiyet kemerlerinden ve sağ sol kapı direklerinde bulunan yan hava yastığı sensörlerin den bilgi alır. Ön emniyet kemerlerinde, gergi sistemleri, bir çarpışma sırasında kemerdeki boşluğu alıp sizi koltuğunuza güvenli bir şekilde çeker. Yük sınırlandırıcı ön emniyet kemeri makara sistemi de kemeri kademeli olarak gevşeterek, göğüsteki yaralanma riskini azaltır. Bazı sistemlerde de sağ emniyet ekemeri takılı değilse araç da yolcu olmadığını düşünülerek sağ aırbag devre ye girmez

hayati degerli olanlara

hayat bir daha gerigelmez bırakın kemer sıksın sizi sıkmıyo ama

ltfen herkes dikkat etsin ve bu konuda duyarlı olsun ilk önce kendim tabiki

valla ben bugün hunday ile kaza yaptım kemer takılı degildi airbag patladı hep merak ederdim nasıl bişiy diye hiç iyi degilmiş yaw toz etti içeriyi tabi bu şakası işin gecekten kemer takmalıyız genelde takarım ama bu gün takmadım anlamadıgım kafamın arkası şişti yaw

ama gecen ayda bi arkadaşım kaza yaptı emniyet kemeri takmadıgı için kafası gözü patladı he olan olur illaki ama tetbir iyidir

bu da başka bi link kemerle alakalı http://www.izlesene.com/video/kazalar/19324/mutlaka_emniyet_kemeri__takalim

Bende hayatımdaki ilk ve tek kazamı 70 km/s hızla giderken yaptım. Ben ve kuzenim 15 metre uçurumdan sıyrık bile almadan çıktıysak bunun sorumlusu emniyet kemeridir.
Not: Kazayı yaptığım Opel Corsa arabama daha sonra aracın 2. el değeri kadar masraf etmiştik toplatmak için. Yani araba haşat olmuştu. (Biz sağlam :D )

konuyu açanada yorum yapanlarada teşekkürler....

aga78 çok geçmiş olsun

bn zaten hep takıyorum:hıh:

Geri