Yag filtresinin basi 22 numara (24 de olabilir) anahtarla cevrilebiliyor corsaD 1.2-1.4 lerde o yuzden yag filtresi degisimi cok basit onuda siz yapabilirsiniz . Yag degisimini aracin bir tarafini saglam bir kaldirima cikarip altina girip yapiyorum ben , tipayi sokmek icin Torx takimi yeterli. Bujileriniz kalem buji diye geciyor yanlis hatirlamiyorsam , 16 lik buji anahtari alirsaniz isinizi gorecektir... Gordugunuz gibi torx takimi + 22 anahtar + 16 lik buji anahtari ile aracinizin tum bakimini yapabilirsiniz. Kolaygelsin...Herşey bir yana bu araç zaten motor aksamı olarak garantiden çıkmadı mı LPG montajından sonra.Ben de LPG'yi yeni taktırdım ve motor aksamı garantiden çıktı diye biliyorum.
Diğerine gelirsek,ben de bugün bakım zamanı gelince ne yapsam diye fikir olsun diye periyodik bakım ürünlerini incelemiştim.Yağ olarak sanırım 10-40 kullanacam.Hava filtresini GM,Polen ve Yağ Filtresini Bosh marka alıcam.Hava filtresini ve polen filtresini kendim değiştirecem.Kimse yanlış anlamasın ama hava ve polen filtresine ustanın dokunmasını istemiyorum pek.Zaten polen filtresinde muhtemelen torpidoyu sökmek yerine üşenecek ve elini uzatıp görmeden takmaya çalışacak filtreyi.Gözü karartırsam yağı ve yağ filtresini de kendim değiştirmeyi düşünüyorum ama şimdilik karar veremedim.LPG ile birlikte sanırım buji ömrü de çabuk tükenecek ve onları da orijinal GM marka ile ya da Bosh ile değiştiricem.
Eliniz yatkınsa ve vaktiniz varsa bazı şeyleri kendiniz yapsanız daha iyi olabilir.Hani iyi usta da var tabi ki ama insanın kendi gösterdiği titizliği göstereni bulmak zor.
LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi