lpg taktırmak karlı mı....

Ortalama 12000 km'dir(6 ay) Astra H rabamda BRC kullanıyorum.Hiç bir sorun yaşamadım çok şükür şimdiye kadar.Peki fakir karışım yapıp yapmadığını nasıl anlarım,ayarı kendiliğinden bozulur mu?Rolantide aktüel tüketim araba ısınmış vaziyette 0,7 gösteriyor BC'de.
Teşekkürler.
rolantideki anlık tüketim motora ve rakıma ve hava soğukluğuna göre değişebilir... aracın fakirde olup olmadığını anlamanın en güzel yanı oksijen sensöründen kontrol etmektir ama bilgisayar bağlantısı ve ekipmanlardan dolayı biraz zor bir iş... kendi başınıza bunu anlamanızın en kolay yanı eskiden ne kadar benzin yakıyorsanız eğer lpgde bunun %10-20 fazlasını yakıyorsanız normal demektir... eğer lpg ile aynı litrede benzin yakıyorsanız fakir karışımda olma ihtimaliniz çok yüksek...
benim aracımda da lpg var ve yaklaşık 20bin kmdir kullanıyorum... şu ana kadar çok fazla sorun yaratmadı bende ve kitin parasını çıkardığımı tahmin ediyorum... yalnız lpg alırım ayda bu kadar daha az harcarım diyen arkadaşlara bir tecrübemi söleyim aracı lpgliye çevirdikten sonra daha çok km yapıyorsunuz özellikle ilk aylarda :D

Abicim arabanı az kullanıyorsan ve seviyorsan LPG taktırma...Biz de F kasa Astra vardı...Sıralı sistem LPG taktırdıktan sonra motor arızası başladı...Performans düşmez diyen de yalan atmasın.1.6 Boralara yol vermezken,yol alamaz duruma geldim...Allahtan sattıkta G kasa aldık...LPG nin tek faydası bizi arabadan soğutup yenilememize vesile olması...
hocam sen yasadın dıye herkes aynı sorunu yasamamıstır bence cok fazla memnun arkadas var. belkı o ıstem veya montajda sorun vardır. bende bugun hondacı bı arkadasa verdım arabayı yenı takılan performans egzoz test etmek ıcın gaz 2 vıdese gecer patı cek ceke gecıyoo onlarda sasırdı ama gercek... kımsenın kımseye yalan borcu yokk...

Aracim 2004 vectra temmuzda aldiğimda atiker marka lpg taktirdim ve çok memnunum lpg fiyati 1.71 tl aracim kmde 140 yakiyor.

zaten sorunlu olsa bu kadar taksici takarmı türkiyedeki taksilerin %90 ı lpg li taksici zırt pırt arıza çıkartıcak sıkıntılı şeyi aracına takarmı..

kesinklile hocam dogru soyluyosun taksıcı mılletı arabayı yatıran bıseyı kullanırmı...

taksiciler işin konforuna ve sağlamlığına bakmıyorki ucuz olduğundan mecburiyetten takıyor 2000 motor benzinli arabayla taksicilik yapacak hali yok ya. lpg işi elektronik eşyada şans kavramına inanırız ya aynen onun gibi bişey. taktırırsın yıllarca sorunsuz kullanırsın yada hiç randıman alamazsın.

taksiciler işin konforuna ve sağlamlığına bakmıyorki ucuz olduğundan mecburiyetten takıyor 2000 motor benzinli arabayla taksicilik yapacak hali yok ya. lpg işi elektronik eşyada şans kavramına inanırız ya aynen onun gibi bişey. taktırırsın yıllarca sorunsuz kullanırsın yada hiç randıman alamazsın.

Vallahi hocam bende aynı sonucu çıkardım.Sankı ıyı usta ııyı marka bile taktırsan bıraz da şansın olcak bu işte.

Eninde sonunda taktıracaksınız. Niye mi?Benzine geçen gün yine zam geldi :) 3,40 oldu.Taktırın arkadaşlar tavsiye ediyorum işinin ehli nir usta bulun ve taktırın.

neticede genellemeye vurmak gerekirse usta montaj işçilik kalitesiz kit hataları dışında lpg den memnuniyetsizlik çok çok az.

o az dediğim kesimde arkadaşın dediği şans faktörü artık o kadarı sıfır araba alsan onda bile olur çevirirsin galerinden çıkarsın köşeyi dönersin araba arıza verir oda şansdır lpg kiti takarsın sıkıntı yapar oda şansdır..

mühim olan kaliteli kitle doğru yerde işinin ehli iyi bir işçilikle doğru ustaya yaptırmak bunları yaptırırsan o şansı nerdeyse minumuma indirirsin..

Eninde sonunda taktıracaksınız. Niye mi?Benzine geçen gün yine zam geldi :) 3,40 oldu.Taktırın arkadaşlar tavsiye ediyorum işinin ehli nir usta bulun ve taktırın.

Hocam orası nereymiş ya burda benzın 3,47:))(Iğdır)Zam geldiyse kesın 3,5 olmuştur.

Geri