Lpg yi doğru Altını çiziyorum doğru kullanırsan araca zararı yokdur..
burda çok tekniker mühendis arkadaşlar var ama bu konuda açıklama yapmıyorlar..
şöyle bir inanış var halk arasında lpg de motor kuru kuru çalışıyor alakası yok benzin de motor kuru çalışıyor bezin öyle motorun içinde gezip yağlama yapmıyor oda motor da dönüşüm geçirip gaz formuna dönüşüyor.. arabayı yağlıyan şey benzin değil motorun yağıdır... artık bunu bir idrak etmek lazım..
lpg nin motora zararı doğru iyi kullanımda benzinlinin kendine verdiği zarardan fazla değildir.. aynıdır..
lpg alıcaksanız bir doğru kaliteli kit iki doğru işçilik ve usta üç lpg yi devamlı aynı yerden alın.. bunalr zaten temel şeyler
birde arabayı sürerken yapmanız gereken ince ufak ayrıntılar var..
1) sabahları direk arabayı lpg ile çalıştırmıycaksın önce benzinle motor ısındıkdan sonra lpg ye geçiceksiniz..
2) her 3-4 depo lpg den sonra aracı belli bir km 200-300 takribi benzinde kullanıcaksınız..
3) lpg ye geçdikden sonra artık normal eski benzinlideki yağınızı kullanmıycaksın biraz daha kalın yağ kullanııcaksınız yada lpg araçlara yeterliliği olan yağlar vardır yağın üstünde yazar lpg araçlar için diye onlardan alıcaksınız..
bunları yaparsanız lpg den bir sıkıntı çekiceğinizi ben sanmıyorum .. ama her zaman şans faktörü vardır şanssız bedeveyi çölde kutup ayısı karşılar hesabı

birazda olumlu düşünüceksin çağırmıycaksın