Lpg li astra kullananlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan koksal68
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim kalkışta felan sorunum yok ama lpg arabada arıza lanbasını yaktırıyor. servise gidiyorum yakıttan dolayı arıza lambasının yandığını söylüyorlar. yapılacak birşey yokmuş ama ben gıcık oluyorum o lambanın ardada olsa yanmasına

sensör FAKİR KARIŞIM okuyor.. GAz ayarınızı yaptırın. Lamba yanmaz ;)

Araçları sürekli gazda kullandığımızda gazın pisligi zift gibi yapışıyor.. buda her parçada ayrı bir sorun açıyor.. sıralı sistem dahi olsa ilk calıştırmada nasıl olsa benzinde gidiyorum gaza gecene kadar motorum benzin görmş olur diye düşünmeyin cunku yeterli değil.. Bnm diyceğim uzun yola cıktığınızda lpg yerine benzinde gidin zaten uzun yolda bilioruzki cok az yakıyor hemen hemen üç aşağı beş yukarı gazla aynı fiyata denk geliyor.. hem temizlenmiş olur hemde karşılaşacağınız olası arızaları önlemiş olursunuz.. ben 10.000 km de bir bujileri değiştirmek zorunda kalıyordum şimdi biraz daha benzinde kullanmaya başladım uzun yola cıktıgımda 13.000 de bujilerim değişti.
hayatımda duyduğum lpg ile ilgili en saçma açıklamalardan biri olmuş... bir kere lpgde buji ümrünün uzaması lazım.. lpg için 1 basamak düşük gap aralığı kullanın demelerinin sebebi lpgnin kurum bırakmadığı ve bujileri daha uzun süre kullanabileceğiniz için daha kısa gap aralığı olan bujiyi uzun kmler kullanabilir hemde daha rahat ateşleme yapabilirsiniz...

üç yıldır astra kullanıyorum 1.6 hb ilk yıl benzinle kullandım ama baktım başa çıkılacak gibi deyil ama biyandanda kıyamıyodum arabama uzunca bi araştırdım bizim astralara özellikle izmirde en çok zavolli marka takıyolar ve hiç sorunsuz kullanıyolar denildi tabi fiyatıda bi okadar güzeldi ben iki yıl önce 1450tl taktırdım daha uuza yokmu diyecekseniz vardı atiker voltran lovato bunları 900tl bile takan yer vardı ama pek verim alamassın dediler neyse ben zavolli taktırdım ve yaklasık 60000 yada 70000 km yol yapmışımdır bu güne kadar tek yaşadıgım sorun arıza lambasıydı oda bi sefer basıma geldi önemsiz bişeydi ve başkada hiç bir sorunla karşılaşmadım kalkışta motor sogukken yada uzun yolda aslında bu lpg işin aslı birincisi bizim araçlarda hangi markanın daha verimli oldugunu bulmak ve ikinci aşama çok önemli bencede montajj bence marka kadar montajı yapan kişi de bu işi iyi bilmeli ben sizlere zavoliyi sorunsuz bi şekilde tavsiye ederim ve aracım şehir içinde 14krş şehir dışında 12 krş yakıyor bu şöförden şöföre ve kullandıgınız gazdan gaza deyişiyor bende lpg kullandıgım günden beri aygazdan kullanırım başka yerden gaz almam ve tavsiye etmem

Son düzenleme:
arkadaşlar 2 yıldır tartarini kit kullanıyorum filtrede değişti çok şükür bi sorun yaşamadım bakımlarını eksiksiz yaptırdım son iki yağ değişmemde bor koydurdum ve son 45000 bakımında carbon clean yaptırdım pek bi fark görmedim ama sorunda yok şimdilik

Arkadaşlar tüpten çok memnunum.geçen yıl stafenelli taktırdım.tekleme yok.silkeleme yok.performansı iyi.şehirde en ucuz yerden lpg alıyorum.

Araçları sürekli gazda kullandığımızda gazın pisligi zift gibi yapışıyor.. buda her parçada ayrı bir sorun açıyor.. sıralı sistem dahi olsa ilk calıştırmada nasıl olsa benzinde gidiyorum gaza gecene kadar motorum benzin görmş olur diye düşünmeyin cunku yeterli değil.. Bnm diyceğim uzun yola cıktığınızda lpg yerine benzinde gidin zaten uzun yolda bilioruzki cok az yakıyor hemen hemen üç aşağı beş yukarı gazla aynı fiyata denk geliyor.. hem temizlenmiş olur hemde karşılaşacağınız olası arızaları önlemiş olursunuz.. ben 10.000 km de bir bujileri değiştirmek zorunda kalıyordum şimdi biraz daha benzinde kullanmaya başladım uzun yola cıktıgımda 13.000 de bujilerim değişti.
Lpg^de Zift Gibi Pislikmi :eek:

bende yaklaşık 8 aydır artiker kullanıyorum. çok memnunum . burda yazılan yorumlara bakıyorum da lpg yi kötülemişler. biz 99 da sıfır toros aldık ticari olarak kullanıyoruz yaklaşık 300.000 km oldu şeytan kulağına hala motor yaptırmadık. toros gibi bir arabada 300.000 km kullanıyorsanız sıralı sistemde kaç bin km kullanırsınız. bence hiç düşünmeye gerek yok lpg ye geçin. burda gaz 1.77 tl ben sinop tan ankaraya 5 kişi bagaj dolu km de 15 kruş yaktı. sanırım biraz yakıtı fazla . şu ana kadar en ufak bir sorun yaşamadım

Landi renzo omegas başka tanimam...

bu arada carbon clean yaptırdıktan sonra yakıt sarfiyatında biraz artış oluyor bi müddet sonra eski tüketimine düşüyor.

Geri