LPG li araç kullananlar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ikokci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
I

ikokci

Bilgi Girilmemiş
2005 model aracıma yeni LPG taktırıyorum, şu an serviste. İlk kullanışta fazla gaz harcadığı, bir kaç depo sonra normale döneceği söyleniyor. Bu konudaki fikirlerinizi öğrenebilir miyim? Birkaç kez depoyu fulleyip sonuna kadar kullanmam ne gibi sonuç doğurur? Ayrıca otoya Milano marka sıralı sistem ve simit tank taktırıyorum. (1500 YTL 150 X 10 taksit) Saygılar..

Öncelikle hayırlı olsun.

Keşke tek sorununuz fazla yakma olsa....

Mesela siz daha sonra arabanın sabahları zor çalışmasından, rolanti dengesizliğinden, gaz yememesinden dem vurup montaj yerine gideceksiniz. Onlar hemen benzindendir diyip sizi yollıyacaklar, siz de bu arada bi kaç defa daha giderek, 1-2 depo lpg tükedeceksiniz..

Öncelikle hayırlı olsun.

Mesela siz daha sonra arabanın sabahları zor çalışmasından, rolanti dengesizliğinden, gaz yememesinden dem vurup montaj yerine gideceksiniz. Onlar hemen benzindendir diyip sizi yollıyacaklar, siz de bu arada bi kaç defa daha giderek, 1-2 depo lpg tükedeceksiniz..
neden ki? bu sorun herkeste ilk seferde oluyor mu? Yoksa taktırdığım lpg ile mi alakalı?

Öncelikle hayırlı olsun.

neden bu kadar on yargılı oldugunu anlayamadım, ben arabama LPG taktırdıgımdan berı ( 9 ay oncesı ) sadece 1500 km ve 3000 km ve 10000 km bakımları ıcın (LPGnin bakımları) montaj yerıne gıttım bu gune kadar o bahsettıgınız sorunların hıc bırını yasamadım. sadece bır kere oksıjen sensoru arızası verdı ve sadece 3 dk surdu sorunu halletmelerı.

lpg ile sorunları abartmayın. Arkadaşım iyi etmişsin hayırlı olsun. Çok memnun kalacağından emin olabilirsin. İlk bir kaç depoda çok yakabilir. Lpg hortumlarının ve bazı parçalarının gaza alışması ve sertleşmesi lazım. 1000 km sonra git gaz ayarı yapsınlar. Sonrası sorunsuz kullanırsın inşallah.

bende mayısta taktırdım.Araç Vectra C 2004 tek kusuru kasa ağır olduğu için ilk kalkışta dikkat istiyor yoksa stop ediyor ama benzinle de zor kalkıyor Vectra C zaten.
6,000 Km oldu tık yok maaşallah..
Bence problem yaşayan arkadaşlar montajın layıkı ile yapılmamasından yaşıyor.
Hayırlı olsun.....

lpg ile sorunları abartmayın. Arkadaşım iyi etmişsin hayırlı olsun. Çok memnun kalacağından emin olabilirsin. İlk bir kaç depoda çok yakabilir. Lpg hortumlarının ve bazı parçalarının gaza alışması ve sertleşmesi lazım. 1000 km sonra git gaz ayarı yapsınlar. Sonrası sorunsuz kullanırsın inşallah.
arkadaşın söylediği lpg montajı yapanlar 1000 km sonra yakıtı ölç gel diyorlar.

ben yaptıralı 3500 km oldu ilk depodada son depodada 60 lık tankla yani 75 ytl ile hep 600 km gidiyor klima her zman açık olur şehiriçi dışı karışık hep aygaz kullanıyorum çekiştede abartılı bir fark göremiyorum 2500 ile 4000 devir arası kullanırım şehirdışında genelde brc seq 24 marka sistem var çokta memnunum

Bende Astrama yeni taktırdım Lovato sıralı proje vs hepsi dahil 1400 ytl bu devirde benzinle araç kullanmak zor vesselam senede 30000 km yapan biriyim ve bu şartlarda bir önceki lpg li aracımla yaptığım hesapta zaten parasını 6/7 ayda amorti ediyor güle güle kullan iyi yapmışsın DİKKAT etmen gereken tek nokta 5-6 bin km'de würth denilen bi enjektör temizleyici var onu yarım depo benzine koy ve ve yüksek devirde kullanarak o depoyu bitir kesinlikle gaza geçme ama depon bittiği zaman gazı kullanmaya başlayabilirsin ve motorunda saat gibi olduğunu göreceksin

Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler. Bugün aracı teslim aldım. Dediğim gibi Milano marka lpg taktırdım. İşçilik gayet hoşuma gitti. Stepne yerine 45'lik tank çok güzel oturmuş, herhangi bir kabarıklık söz konusu değil. LPG kontrol düğmesini kül tablasının altındaki küçük plastik parçaya monte ettirdim, gayet iyi oldu, zaten usta ya orası, ya da el fireninin önündeki boşluğu önermişti. Şimdilik şehir içerisinde 15-20 km yol yaptım. İlk izlenimim memnun kaldım. İlk kalkışta benzinden lpg'ye geçerken bazen çok az bir titreme oluyor, oda genelde klima düğmesine çalıştırınca bastığımda oluyor. Firma biraz LPG alıp denemiş, bende üzerine bir 20 YTL lik gaz aldım. Depo tamamen boşalınca 20-30 YTL'lik gaz alıp km'yi sıfırlayıp deneyeceğim, bakalım ne kadar gidecek, kaç lira yakacak. Araç, LPG'de iken benzinden daha az sessiz çalışıyor, hiç farketmedi. Daha sonraki ölçümlerimde yakıt miktarını ve yorumları yazar, sizlerle paylaşırım. Birde öğrenmek istediğim rampa aşağı inerken vitesi boşa almak yerine ayağımızı gaz pedalından çekmek daha tasarruflu, bu olay LPG dede aynı mı?

Geri