LPG li araç kullananlar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ikokci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hayırlı olsun. güle güle kullan.balıkesirde yaptırdınız galiba...
ilerleyen günlerde ne kadar yaktığıyla ilgili, sorunsuzluk vb. bilgileri de paylaşırsanız seviniriz..

Hayırlı olsun, En doğrusunu yapmışsın. zorla lpg taktırtanlar yazıklar olsun diyorum (benzin fiyatları yüzünden)

Evet arkadaşlar haklısınız, LPG'ye mecbur bırakanlan utansın, inşallah LPG fiyatlarında bir fırlma, extra vergi vs olmaz. Aynı bir zamanlar cep telefonu yaygınlaştığı zaman özel iletişim vergisi vs altında vergiler çıktığı gibi... VATAN SAĞOLSUN ne diyelim...

hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın aracınızı, yandaki sürate lpg ile çıktım, 140-210 km/h arası hızlarda klima açıkken 170 ykr yakıyor, sakin kullanımda 115-125 ykr yakıyor, 3 aydır bir sorun yaşamadım(15000 km oldu takılalı), saygılar.

Gereken özeni gösteren ustalarda montaj yaptırırsan sorun olmaz. bu kadar ön yargılı olmaya gerek yok. bu arada ben yakında 1400 YTL peşin fiyata BRC sequent 24 montajı kampanyamı başlatıyorum. 12 ay vadeli 1.600 YTL olacak. istersen getirirsin arabanı senin arabana bir kere de BRC takarız :) en az 2-3 saat yol testi yapıyorum, dile kolay :)

Öncelikle hayırlı olsun.

Keşke tek sorununuz fazla yakma olsa....

Mesela siz daha sonra arabanın sabahları zor çalışmasından, rolanti dengesizliğinden, gaz yememesinden dem vurup montaj yerine gideceksiniz. Onlar hemen benzindendir diyip sizi yollıyacaklar, siz de bu arada bi kaç defa daha giderek, 1-2 depo lpg tükedeceksiniz..

aracıma brc marka tüp taktırdım çk memnunum km de 130 ykr yakıyor 10000 km yaptım ve hiç bakım yaptırmadum tabi montaj çok önemli

Gereken özeni gösteren ustalarda montaj yaptırırsan sorun olmaz. bu kadar ön yargılı olmaya gerek yok. bu arada ben yakında 1400 YTL peşin fiyata BRC sequent 24 montajı kampanyamı başlatıyorum. 12 ay vadeli 1.600 YTL olacak. istersen getirirsin arabanı senin arabana bir kere de BRC takarız :) en az 2-3 saat yol testi yapıyorum, dile kolay :)

Dostum önerin için teşekkürler..

Yanlız benim kit de BRC sequent 24 :) Marka olarak en doğrusunu seçtiğimi biliyorum. Araçtırma yapmadan asla hiçbirşeye atlamam, araştırım.

Montaj konusunda da herthangi bir sorunum yok. Süper montaj var. Ayrıca BRC yetkili bayinde taktırdım..

Ben de 1500 ytl peşin paraya taktırdım. Biraz daha sıksam 1400 e bağlardım;)

Burada birşeyi belirtmek istiyorum. LPG sisteminden oldukça memnunum, sonuçta ekonomik. Benim bi sorunum var onla uğraşıyorum. Benim zannediğim sorunun da herkesde olduğunu öğrenince, gerçekten de bu sıralı sistemin sorunsuz olmadığını öğrendim. Sorunum yok diyenlere de, "hiç mi sorununuz yok, montajı yaptığınız gibi yollara mı düştünüz, hiç mi lpg servisine uğramadınız" diye soruyorum.

Bu arada hem 2a mühendisliğin sitesine bakınız hem de googlede "Soğuk motorda çalıştırma, ilk çalıştırma sorunu" adı altında arama yaparsanız, çok önemli bir sorunun çözülemediğini ve bu sorundan çoğu sıralı sistem kullanıcısının mağdur olduğunu görürsünüz.

Saygılar..

ben astra 1,6 16v 30 litrelik depoyla 350 km geçtim izmirden bursaya kadar gittim 5 10 km daha giderdi sanırım ama yolda biterdiye doldurdum ayar yaptırmadan önce bir depoyla 220km geçiyodum

ben 2A Mühendisliğin Yetkili Bayiisiyim :)

senin arabada yaşadığın çalışma sorununa da bu forumda cevap bulan kişi benim,

Soğukta çalışma problemi gereken yol ayarlarının iyi yapılmamasından, enjektör sürelerinin gerektiği gibi ayarlanamamasından kaynaklanan bir sorundur. ve bu sorun kendini iki farklı durumda hissettirir.

1) çok uzun şehiriçi kullanımından sonra
2) yaklaşık 1000 kmlik şehir dışı kullanımından sonra

Soğukta çalışma ve rölanti düzensizliğini düzeltmek için araca yapılan ilk ayar çok önemlidir. bu ayarda Bayii üzerine düşen ayar görevini titizlikle yerine getirir ve tüm ayarları isabetli bir şekilde yaparsa LPG'de hiç bir sorun çıkmaz. (soğukma çalışma problemi, gaz yememe, rölanti düzensizliği vb)

Senin aracına montaj yapan bayiimiz maalesef görevlerini tam olarak ifa edememiştir.

bu bir problemdir ve sen aracına bu problemli haliyle kullanmaya devam edersen oksijen sensörünü ve katalitik konvertörünü maalesef en kısa sürede yakarsın, çünkü aracın aşırı zengin bir karışımla çalışmaktadır.

yaptığımız montajlarda son 1 yıldır soğukta çalışma problemini 2 araçta yaşadığımızı belirtmek isterim (yüzlerce montaj arasından 2 tane) ve bunlardan bir aracın da gereken benzin bakımlarını bile yerine getirmeyen birinin aracında yaşandığını da ayrıca belirtmek isterim

Ankaraya yolun düşerse aracının LPG ayarlarını tekrar yapalım.

LPG ile sorunsuz sürüşler :)

Dostum önerin için teşekkürler..

Yanlız benim kit de BRC sequent 24 :) Marka olarak en doğrusunu seçtiğimi biliyorum. Araçtırma yapmadan asla hiçbirşeye atlamam, araştırım.

Montaj konusunda da herthangi bir sorunum yok. Süper montaj var. Ayrıca BRC yetkili bayinde taktırdım..

Ben de 1500 ytl peşin paraya taktırdım. Biraz daha sıksam 1400 e bağlardım;)

Burada birşeyi belirtmek istiyorum. LPG sisteminden oldukça memnunum, sonuçta ekonomik. Benim bi sorunum var onla uğraşıyorum. Benim zannediğim sorunun da herkesde olduğunu öğrenince, gerçekten de bu sıralı sistemin sorunsuz olmadığını öğrendim. Sorunum yok diyenlere de, "hiç mi sorununuz yok, montajı yaptığınız gibi yollara mı düştünüz, hiç mi lpg servisine uğramadınız" diye soruyorum.

Bu arada hem 2a mühendisliğin sitesine bakınız hem de googlede "Soğuk motorda çalıştırma, ilk çalıştırma sorunu" adı altında arama yaparsanız, çok önemli bir sorunun çözülemediğini ve bu sorundan çoğu sıralı sistem kullanıcısının mağdur olduğunu görürsünüz.

Saygılar..

ben 2A Mühendisliğin Yetkili Bayiisiyim :)

senin arabada yaşadığın çalışma sorununa da bu forumda cevap bulan kişi benim,

Soğukta çalışma problemi gereken yol ayarlarının iyi yapılmamasından, enjektör sürelerinin gerektiği gibi ayarlanamamasından kaynaklanan bir sorundur. ve bu sorun kendini iki farklı durumda hissettirir.

1) çok uzun şehiriçi kullanımından sonra
2) yaklaşık 1000 kmlik şehir dışı kullanımından sonra

Soğukta çalışma ve rölanti düzensizliğini düzeltmek için araca yapılan ilk ayar çok önemlidir. bu ayarda Bayii üzerine düşen ayar görevini titizlikle yerine getirir ve tüm ayarları isabetli bir şekilde yaparsa LPG'de hiç bir sorun çıkmaz. (soğukma çalışma problemi, gaz yememe, rölanti düzensizliği vb)

Senin aracına montaj yapan bayiimiz maalesef görevlerini tam olarak ifa edememiştir.

bu bir problemdir ve sen aracına bu problemli haliyle kullanmaya devam edersen oksijen sensörünü ve katalitik konvertörünü maalesef en kısa sürede yakarsın, çünkü aracın aşırı zengin bir karışımla çalışmaktadır.

yaptığımız montajlarda son 1 yıldır soğukta çalışma problemini 2 araçta yaşadığımızı belirtmek isterim (yüzlerce montaj arasından 2 tane) ve bunlardan bir aracın da gereken benzin bakımlarını bile yerine getirmeyen birinin aracında yaşandığını da ayrıca belirtmek isterim

Ankaraya yolun düşerse aracının LPG ayarlarını tekrar yapalım.

LPG ile sorunsuz sürüşler :)

Hadi diyelim benim bayi görevini yapmadı . Buradaki ( http://www.2a-lpg.com/forum/showthread.php?t=623 ) 64 sayfalık konuda ilk çalıştırma, soğukta çalıştıramama sorunlarını yazan kişilerinde mi bayileri görevlerini yapmadı..:confused: Ki bu sadece bi örnek, googlede araştırma yapılınca birçok örneğe de raslayabilirsiniz..

2a mühendisliğin yöneticileri de net birşey demiyor. Ankaraya davetiniz için teşekkür ederim ama sorun Ankaraya gitmekle çözülmüyor. Eğer 2a mühendislik yetkili bayilerini eğitemiyorsa (ki size göre beninkini eğitememişler..) vay haline..

Şu an için benim araçtaki sorun düzeldi gibi.. Sizin önerinizle, bi kaç gün benzinle binmiştim. Rolanti de hafif bir oynama var ama eskisi gibi değil ama içimin rahat etmesi için bi kaç gün daha benzinle kullanacam ve benzinde iken aracıma ayar yaptırmaya gideceğim. Şu an başka bir ildeyim, burada da BRC nin yetkili bayisi var, bakalım bu bayi ayar verebilecek mi?

Bu arada size bi kaç soru sormak istiyorum:

- Arcın benzin değerleri, olduğu gibi sıralı sisteme bilgisayar yardımı ile kopyalanabiliyor mu? Çünkü aracımın benzinde iken herhangi bir sorunu yok..

- Bir de LPG değerlerinin çıktısı alınabiliyor mu? ( Kağıt üzerinde, değerlerin oranları)

Geri